Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 32

• 44 176
  • 782
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Благодаря момичета   bouquet  bouquet  bouquet

# 571
Момичета, страхотни сте!
Благодаря за подкрепата :*

# 572
  • Пловдив
Момичета, заповядайте и в тази група на пациентки на МБАЛ Надежда

https://www.facebook.com/groups/1406085459687187/

# 573
Оказах се с лоша биопсия. Уж щяхме да почваме стимулация, ама не- завишени НК клетки. Какво лекарство се слага, момичета и изобщо как се процедира при това положение. Нз дали изпитвам облекчение или яд че се отлага опита.

# 574
  • София
Здравейте, момичета!
Днес пуснах един кръвен тест. Доста е нисък за 12 ти ден total b-HCG 46,27.
Казаха ми да продължавам лекарствата и след 2 дена пак Simple Smile
   Praynig

# 575
Оказах се с лоша биопсия. Уж щяхме да почваме стимулация, ама не- завишени НК клетки. Какво лекарство се слага, момичета и изобщо как се процедира при това положение. Нз дали изпитвам облекчение или яд че се отлага опита.

Дивост, аз не съм минавала по този път, но съм чувала, че се слага лекарство, в което има и твоя кръв, взета два пъти през ден. Преди трансфер също се слага, наричат го лепило или РВМС.

# 576
Divost,не се тревожи за лошата биопсия, важното е , че навреме са засечени нещата.
Пиши после как се развиват нещата, за всички нас, които сме стъпки след теб ще бъде много полезно да споделиш.
И мен ме предупредиха, че може няколко месеца да ми се забавят нещата, ако биопсията не се окаже ок, но не може без да се вземат мерки и лечение.  bouquet

# 577
бе нз колко са навреме, ама поне са засечени Grinning  Ще пиша, разбира се, да видим само дали изобщо ще предприеме нещо док този месец, че се разболях и от грип.

# 578
  • София
Гледам всички пишете за биопсии. Аз имам една неуспешна инсеминация и едно неуспешно ин витро. Персенска не ми е споменала за биопсия. Кога я правят? След ин витрото правих имунологични. Нормални резултати имах.

# 579
Гледам всички пишете за биопсии. Аз имам една неуспешна инсеминация и едно неуспешно ин витро. Персенска не ми е споменала за биопсия. Кога я правят?

Обикновено се прави при един или няколко поредни неуспешни опита инвитро. В моя случай беше след първия неуспех, защото имах положителен тест - тоест имплантация, но прокървих и изхвърлих - тоест нямаше развитие и задържане на ембрионите, а те според ембриолозите бяха с отлично качество (тоест не е вината в тях). С биопсиите (те са три вида) се проследява как се развива маточната лигавица във времето, в което се предполага, че следва да се захване ембрион върху нея. Затова материалът се взима пет дни след доказана овулация, в същия ден се пускат и хормони. С имунологичната (най-честата) се вижда нивото на НК клетките, които отговарят за имплантацията, май. С микробиологичната се установяват възпалителни процеси и други гадости, а с разширената - проследява се имплантационният потенциал на жената ( в моя случай е изместен с 2-3 дни и затова се препоръчва ЗЕТ). Аз честно казано бих препоръчала на всички момичета да си ги направят и поискат още преди опитите. Док не го правят, за да не ни натоварват финансово, защото са скъпички и ги назначават след неуспех с неизяснена причина.

# 580
Пффф, спестяват 450лв срещу 1000+ опит инвитро. Както се казва "киро на кирия". Да предложат, пък който иска ще откаже. Има момичета, които си искат /т.е са готови да си платят/, но им отказват. Защо така? Аз исках разширена, нямало смисъл, пуснахме само обикновена.

# 581
Има показания за назначаване на биопсиите, сигурна съм в това. Просто когато отказват докитата, ние може да ги питаме, защо и какъв е довода, да ни кажат, за да сме спокойни и информирани. ( ;-9)
 Когато кажа на доки - Удачно ли е да направим еди какво си, ако вие прецените,за да се презастраховаме, защото се притеснявам(примерно МБ); доки ми казва, добре това ще го направим, за твое успокоение, въпреки че според мен не е нужно, или ми отговаря категоворично от това няма нужда, няма да се прави, и ми казва защо.
 Пациентът е длъжен да си казва притесненията и съображенията пред лекаря си, защото в този ` живия контакт` се ражда връзката на доверие между лекар и пациент, която е една от важните спойки, които `гарантират` крайния положителен резултат.
 Много философски стана, но връзката лекар-пациент е изключително важна, защото пациентът често дава ключета на лекаря си, и ако той обръща внимание на пациента си.... нещата се случват в точното време!

Последна редакция: нд, 01 фев 2015, 21:33 от Анонимен

# 582
Здравейте, момичета, аз не съм писала досега в тази тема, но понеже и аз съм пациента на болницата, и реших да ви следя. Исках  само да питам имате ли предства каква е цената за инвитро процедура при самофинансиране?
 Упех на всички ви  fingerscrossed fingerscrossed
Иначе, аз съм след първа инсеминация и чакам резултат  Praynig
Хубава вечер  Simple Smile

# 583
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, момичета!
Днес пуснах един кръвен тест. Доста е нисък за 12 ти ден total b-HCG 46,27.
Казаха ми да продължавам лекарствата и след 2 дена пак Simple Smile
Стискайте палци :*

fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

bebo28  Praynig дано да е положителен и да не се наложи да се самофинансираш  fingerscrossed

# 584
  • Варна
Исках  само да питам имате ли предства каква е цената за инвитро процедура при самофинансиране

Няма как да ти кажем. Това зависи от много неща - какви лекарстава ще ти изпишат, с какво ще те стимулират, от какви допълнителни изследвания ще има нужда... Това е индивидуално за всеки и зависи какво ще прецени лекаря спрямо твоя организъм.
Пожелавам ти да не се наложи ин витро при теб!

Общи условия

Активация на акаунт