Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 32

• 44 393
  • 782
  •   1
Отговори
# 555
ПКК в Надежда е 8 лв. Вероятно признават изследвания от читави лаборатории, но там е по-скъпо от Надежда. Личният лекар не може да ти даде направление за половите хормони, аз съм пробвала, но не ср поемат от НЗОК, само ТСХ и ФТ4. За ПКК не съм сигурнс дали не ти се полага само една на година.

Мерси mars_4e за отговора Hug Малко ми се виждат 8 лв. Аз за хормоните знам , че през касата не може, само ПКК ще поискам.

# 556
  • В сърцето на любимия човек
Ванче - ПКК наистина е 8лв, но като се събере с
PT = 6лв
Fibr.  = 6лв
Вземането на кръв = 3лв
Накрая става 23лв  Peace

Хормоните са по 16лв

HBsAG = 13лв
HCV = 13лв
Syph = 13лв
HIV = 13лв
Общо вирусология = 52лв

Всички изследвания преди пункция с едно изследване на хормони (при ЕЦ Е2 +LH) е 107лв за жената + 55лв за партньора

Последна редакция: сб, 31 яну 2015, 13:54 от пънче-мънче

# 557
ПКК в Надежда е 8 лв. Вероятно признават изследвания от читави лаборатории, но там е по-скъпо от Надежда. Личният лекар не може да ти даде направление за половите хормони, аз съм пробвала, но не ср поемат от НЗОК, само ТСХ и ФТ4. За ПКК не съм сигурнс дали не ти се полага само една на година.

Мерси mars_4e за отговора Hug Малко ми се виждат 8 лв. Аз за хормоните знам , че през касата не може, само ПКК ще поискам.

ПКК е 8 лева, отделно ти пускат фиброноген и протромбиново време за по 6 лева всяко, но те не са в ПКК. Днес за тях, Е2, ЛХ, вирусологията и вземане на кръв платих 107 лева. В Бодимед такса за вземане на кръв вече е 4 лева, в Надежда още е 3 лева.

# 558
Здравейте, момичета.Вчера бях на преглед - 2 ден започвах стимулация с Аримидекс за 5 дни и на 3 и 4 ден Менопур. Има ли някои от вас да е стимулирана по този начин, колко Я имахте Предния месец бях само с Фемара пак за 5 дни, но изкарахме само 1 Я

# 559
Когато става въпрос за стимулацията, каква да бъде, от какво зависи?
Има ли някой,който да обясни накратко, но най-общо.
Мен ме притеснява това, че хормоналните стимулации съсипват женския организъм. Не съм имала хормонална стимулация до сега.
При намален яйчников резерв, каква стимулация се предпочита?
Каква е стимулацията характеризираща класическото инвитро?
  bouquet
П.С. Ако мястото на въпросите ми не е в тази тема, бихте ли ми дали съвет къде бих могла да пиша и да получа кратка информация.

# 560
Здравейте, момичета!
Днес пуснах един кръвен тест. Доста е нисък за 12 ти ден total b-HCG 46,27.
Казаха ми да продължавам лекарствата и след 2 дена пак Simple Smile
Стискайте палци :*

# 561
  • София
За пункцията освен ПКК, трябват и протромбиново време и фибриноген, за това е разликата в цените.  И трите неща могат да се пускат по здравна каса. Половите хормони могат да се пускат по здравна каса, но може би трябва АГ да издаде направлението. Базплатни изследвания за вирусология правят в РЗИ (бившето ХЕИ) но са със шифър, а не с име. HIV, Wass и хепатит В също могат за се пускат по здр. каса, но само за бременни.

Последна редакция: сб, 31 яну 2015, 17:33 от Nandin

# 562
  • София
Когато става въпрос за стимулацията, каква да бъде, от какво зависи?
Има ли някой,който да обясни накратко, но най-общо.
Мен ме притеснява това, че хормоналните стимулации съсипват женския организъм. Не съм имала хормонална стимулация до сега.
При намален яйчников резерв, каква стимулация се предпочита?
Каква е стимулацията характеризираща класическото инвитро?
  bouquet
П.С. Ако мястото на въпросите ми не е в тази тема, бихте ли ми дали съвет къде бих могла да пиша и да получа кратка информация.

Разлика в стимулациите при класичеко инвитро, ИКСИ, ИМСИ или каквото и друго да е няма. Разликата в процедурите е в лабораторния етап - начина по който се прави оплождането.
Различните стимулации са според индивидуалните нужди на пациентката. Зависи и от хормоналните нива и от състоянието на матка, яйчници... А и всеки организъм отговаря по различен начин на различните стимулации.

# 563
  • София
Здравейте, момичета.Вчера бях на преглед - 2 ден започвах стимулация с Аримидекс за 5 дни и на 3 и 4 ден Менопур. Има ли някои от вас да е стимулирана по този начин, колко Я имахте Предния месец бях само с Фемара пак за 5 дни, но изкарахме само 1 Я

Ас в момента към на Аримидекс 5 дни и през ден на менопур, общо 4 дни (т.е. караме ги успоредно), във вторник ще видим колко фоликула има

# 564
  • София
Здравейте, момичета!

fingerscrossed

# 565
Здравейте, момичета!

fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Лавендър, дано си първата пациентка на д-р Персенска успяла с ембриони на 6-ти ден.

Последна редакция: сб, 31 яну 2015, 20:36 от mars_4e

# 566
  • София
Момичета, имам един въпрос, когато си пускате МБ при лекаря на когото сте пациент ли правите МБ или при друг лекар от клиниката?

# 567
Здравейте, момичета!
Стискам палци Praynig

# 568
Момичета, имам един въпрос, когато си пускате МБ при лекаря на когото сте пациент ли правите МБ или при друг лекар от клиниката?

Аз като бях на преглед помолих да ми вземат материал за микробиология и цитонамазка. Нямаше проблем.

# 569

При лекуващия те инвитро лекар - кажи му, че искаш, а той ще прецени кога да я вземе - обикновено се прави два-три дни след приключване на кървенето.

Общи условия

Активация на акаунт