Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 32

• 44 394
  • 782
  •   1
Отговори
# 540

Tomi, благодаря ти! Антибиотик на хапчета или под друга форма? Как стигнахте до биопсията, имаше ли оплаквания?
[/quote]
 Антибиотика беше на дражета, а биопсията беше контролна, защото няколко месеца преди това имах правено абразио,  но оплаквания не съм имала.

# 541
Ако скоро сте пускали МБ и нещата са били ок, или ако видимо не се забелязват оплаквания, и няма показания не се пускала  микробиологична биопсия.
 Възпалителен процес (скрит, или латентен) може да се засече и при другите биопсии, и тогава се прави МБ биопсия, за да се открие причинителят така че ако няма показания  е добре, че доки ни спестява излишни разходи.
 Аз много исках да ми пуснат крос-мач тест! А това никак не е евтино изследване, но спокойно ми беше обяснено, че няма показатели налагащи да се прави това изследване, дори ми обясниха много подробно.
Но не винаги лекарите имат време да обясняват толкова много, но никой няма да ни откаже да ни обясни, ако попитаме.  bouquet
 Дано съм била полезна.

# 542
Да, Герда, добре си обяснила. Дано се лекува, истината е, че не съм правила МБ от две години.

# 543
  • София
Марсче, а какво става готвите ли се за пункция?

# 544
Марсче, а какво става готвите ли се за пункция?

Да, утре ще видим колко са пораснали фукитата и ако всичко е ок - извадим Я и има оплождане, ще замразим. Пет дни след това микробиологична биопсия и лечение. Заради изместения импл. потенциал ще съм със ЗЕТ.

# 545
Марсче, много е хубаво, че се е засякла тази (`скрита`)  инфекция в маточната лигавица с биопсията.
Така ще се овладеят нещата.
Ентерококи и ешерихия коли различни неща ли са?
И що е то ентерококи? Само те ли правят възпаление и инфекция?
Извинете ме ,ако задавам глупави въпроси!  bouquet

# 546
  • София
Марсче, много е хубаво, че се е засякла тази (`скрита`)  инфекция в маточната лигавица с биопсията.
Така ще се овладеят нещата.
Ентерококи и ешерихия коли различни неща ли са?
И що е то ентерококи? Само те ли правят възпаление и инфекция?
Извинете ме ,ако задавам глупави въпроси!  bouquet

Различни са. Но нормалното им местообитание е едно. Нормално и двете обитават дебелото черво. Възпаление правят всички бактерии когато не са на място. Това е най общо казано.

# 547
Дано, Герда  Praynig притеснено ми е

# 548
  • София
Марсче, не се притеснявай, малко антибиотик и ще си като нова.

# 549
Веднага звъннах в ХЕИ Бургас, правят ги безплатно изследванията, но анонимно. Попитах няма ли как да направят изключение - не. Само ги завеждали под някакъв код Какво се прави в този случай? В Надежда биха ли ги уважили така?

Значи по морето са така...  Wink
Естествено, че няма да го уважат в Надежда. Пък и където и да е другаде. Те хората от къде да знаят дали наистина това е твоето изследване...

Да, по морето е така. А някой може ли да каже как стоят нещата в ХЕИ София?

# 550

Tomi, благодаря ти! Антибиотик на хапчета или под друга форма? Как стигнахте до биопсията, имаше ли оплаквания?
Антибиотика беше на дражета, а биопсията беше контролна, защото няколко месеца преди това имах правено абразио,  но оплаквания не съм имала.
[/quote]

Tomi, през ноември имах положителен тест след трансфер, но прокървих и организмът сам изхвърли всичко, но дали е всичко не зная, не съм имала абразио.

# 551
  • Варна
Да, по морето е така. А някой може ли да каже как стоят нещата в ХЕИ София?

За София не важи, или по-точно преди 2 год. не важеше, но най-вероятно и сега, аз тогава направих запитване и ми отговориха, че поради липса на средства не правят безплатни изследвания, даже ми изпратиха нещо като оферта  Simple Smile  с цените, заверена с подпис и печат, но тогава техните цени даже бяха по-скъпи от останалите лаборатории.

# 552
Момичета, аз не жаля време, нерви и разкарване, когато мога да спестя от нещо в хода на процедурата, защото в момента време имам, но възможности по-малко. Знам, че ПКК струва около 20 лв, но искам да ви питам: мога ли да взема от личния лекар документ за ПКК, през здравната каса, да си пусна изследването в някоя лаборатория в София и да го представя в Надежда? Нали не държат да е правено в тяхната лаборатория?

И се надявам и друг да отговори за изследванията за СПИН, хепатит В и С и сифилис, не само kali_tod, благодаря и за което, дали някой е успял да ги направи безплатно. По-назад в темата, едно момиче писа, че е успяла в Пазарджик. Не може да не става и другаде.

# 553
ПКК в Надежда е 8 лв. Вероятно признават изследвания от читави лаборатории, но там е по-скъпо от Надежда. Личният лекар не може да ти даде направление за половите хормони, аз съм пробвала, но не ср поемат от НЗОК, само ТСХ и ФТ4. За ПКК не съм сигурнс дали не ти се полага само една на година.

# 554
  • София
от кога? преди беше 22-24 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт