Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 32

• 44 400
  • 782
  •   1
Отговори
# 525
Много полезна информация ! А знаете ли колко време са валидни изследванията за СПИН, Хепатит В и С и Васерман?

# 526
Много полезна информация ! А знаете ли колко време са валидни изследванията за СПИН, Хепатит В и С и Васерман?

3 месеца  Peace

# 527
  • Варна
Да споделя нещо полезно - започнах първата си стимулация и ако всичко е наред - инсе.
Тъй като трябва да се пуснат изследвания за СПИН, Хепатит В и С и Васерман (Сифилис) се поразрових тук-там и открих противоречива информация за тези изследвания в КАБКИС (кабинетите за безплатно изследване на ХИВ).
Звънях в кабинета в Пловдив, но ми казаха, че правят безплатен тест само за ХИВ.
Днес ходих на място в кабинета в Пазарджик, пуснаха на мен и на ММ всичко безплатно- СПИН, Хепатит В и С и Васерман, като единственият минус е, че се чака 2 седмици (така или иначе д-р Шефи каза да не бързаме). Поисках да ни напишат имената и ЕГН.
Кабинета се намира в държавната болницата, във входа, намиращ се вляво от спешното, на 3-и етаж, вдясно по коридора, но обикновено сестрата стои в клинична лаборатория на същия етаж, телефонът е 0885920088.

Това сме го нищили и друг път и стигнахме до извода, че за всеки град е различно...
Преди две години се опитах да си пусна такива безплатни изследвания във Варна. Тук се правят в РЗИ-то (бившата сграда на ХЕИ), но там ми обясниха, че са анонимни. Т.е. няма начин да ми напишат имената и ЕГН-то на резултатите. Предполагам, че е договорка между тях и лабораториите, които печелят от нашите изследвания. Спомням си, че навремето като се женихме с ММ от Ритуална зала ме предупредиха, че медицинското трябва да е от лаборатория, а не от РЗИ.
Скрит текст:
Да не говорим, че искаха да е от точно определена лаборатория, която те ми посочиха...  #Cussing out
Познайте защо...
Но в някои градове хората от РЗИ не правят проблем и пишат имената, така че ако имате възможност, възползвайте се. Все си е някой спестен лев на фона на лудите пари, които харчим.

А знаете ли колко време са валидни изследванията за СПИН, Хепатит В и С и Васерман?

Доколкото си спомням, 6 месеца.
Обаче не съм съвсем сигурна...  newsm78

# 528
Здравейте момичета,
Тия дни ходих по изследвания, но ви четях непрекъснато.
Първите хормони (тези в началото на цикъла са наред), да видим после... Praynig
Благодаря на всички за подкрепата... txtloves txtloves
Това е много интересна тема с безплатните изследвания ... дали някой е проверил за София как е положението... newsm78

Да попитам... веднага ли излизат резултатите от цветната снимка...

И има ли някой държавен служител възползвал се от дни отпуска по време на стимулацията?

# 529
  • В сърцето на любимия човек
Кали - 3 месеца са валидни, за съжаление. Миналата година ги пускахме 3-4 пъти, защото все изтичаха за по няколко дни  ooooh!

bebe2015 - да веднага излизат, още докато лежах на масата за снимката рентгенолога ми каза какъв е резултата, а после лекарят потвърди.

# 530
  • София
За София не важи, или по-точно преди 2 год. не важеше, но най-вероятно и сега, аз тогава направих запитване и ми отговориха, че поради липса на средства не правят безплатни изследвания, даже ми изпратиха нещо като оферта  Simple Smile  с цените, заверена с подпис и печат, но тогава техните цени даже бяха по-скъпи от останалите лаборатории.

# 531
Да споделя нещо полезно - започнах първата си стимулация и ако всичко е наред - инсе.
Тъй като трябва да се пуснат изследвания за СПИН, Хепатит В и С и Васерман (Сифилис) се поразрових тук-там и открих противоречива информация за тези изследвания в КАБКИС (кабинетите за безплатно изследване на ХИВ).
Звънях в кабинета в Пловдив, но ми казаха, че правят безплатен тест само за ХИВ.
Днес ходих на място в кабинета в Пазарджик, пуснаха на мен и на ММ всичко безплатно- СПИН, Хепатит В и С и Васерман, като единственият минус е, че се чака 2 седмици (така или иначе д-р Шефи каза да не бързаме). Поисках да ни напишат имената и ЕГН.
Кабинета се намира в държавната болницата, във входа, намиращ се вляво от спешното, на 3-и етаж, вдясно по коридора, но обикновено сестрата стои в клинична лаборатория на същия етаж, телефонът е 0885920088, работно време от понеделник до петък от 9:00 до 17:00ч.

Чудесна информация ta_ra. Веднага звъннах в ХЕИ Бургас, правят ги безплатно изследванията, но анонимно. Попитах няма ли как да направят изключение - не. Само ги завеждали под някакъв код Какво се прави в този случай? В Надежда биха ли ги уважили така?

# 532
 Марсче, на мен д-р Стаменов ми откри възпаление при биопсията и го нарече Ендометрит,  след това на микробиологичната биопсия се изолираха Ентерококи, които са довели до това. Лечението беше с антибиотик за 10 дни, и на следващия цикъл контролна биопсия,  при която излезе, че сме избили гадините, но доки поиска и цветна снимка за да провери дали няма поражения от възпалението по тръбите, оказа се че няма  Simple Smile
 Желая ти успех и много търпение  Hug

# 533
Момичета, здравейте. Вчера 2-ри ден бях на преглед при д-р Персенска да решим какво да правим този месец. Аз от предния ден си пуснах хормони,тъй като имам съмнения за трайно високо LH с оглед на това доки да вземе обективно решение и бях права.
LH 11.06
FSH 8.33
Персенска като видя стойността на LH и й казах че имаме заповед от Фар, вика ти си само за дълъг протокол,за да подтиснем хипофизата да не произвежда хормони и че този протокол било най - доброто стига да можем да си го позволим.Нямало смисъл да пробваме пак на ЕЦ ,достатъчно сме се били изтормозили,така каза.
А от последния път с неоплодената яйцеклетка ,било се получило така понеже Я била лизирала в последния момент,т.е. разрушила се е .
И така записах час за 21 ден от МЦ ,когато ще ходя да слагаме блокажа.
Много ме е страх какво ще се случи,изобщо не очаквах такова решение,мислех че ще е някоя лека стимулация, а то какво стана..
Ако някоя от вас е минала по този път ,моля да сподели как е протекло,има ли трансфер в същия месец,имало ли е успех и всичко каквото се сетите.Благодаря предварително!

# 534
 Мери Дик Привет,  bouquet  bouquet  bouquet

Успокой се, доколкото можеш. Всички бебета край мен са по дълъг протокол. По-тежко може би ще е за организма ти, иначе четох в книгата на д-р Стаменов, че като качество и брой на яйцеклетките няма разлика между дългия и късия протокол. Аз идвам от друга клиника, където само с това ме плашеха - много зле, дълъг протокол ще е.... и на всеки преглед така. Затова избягах от там... Всеки организъм реагира различно.... СПОКО всичко ще е наред  smile3525 smile3525

# 535
Здравейте момичета, за оплождането и замразявянето на 1 ембрион вчера ми казаха на касата, че дължим 700 лв!!От къде идва тази цена и за размразяване ще трябва ли да плащаме допълнително newsm78 Ще ни излезне явно скъпо този опит..

# 536
  • Варна
Веднага звъннах в ХЕИ Бургас, правят ги безплатно изследванията, но анонимно. Попитах няма ли как да направят изключение - не. Само ги завеждали под някакъв код Какво се прави в този случай? В Надежда биха ли ги уважили така?

Значи по морето са така...  Wink
Естествено, че няма да го уважат в Надежда. Пък и където и да е другаде. Те хората от къде да знаят дали наистина това е твоето изследване...

# 537
  • В сърцето на любимия човек
Здравейте момичета, за оплождането и замразявянето на 1 ембрион вчера ми казаха на касата, че дължим 700 лв!!От къде идва тази цена и за размразяване ще трябва ли да плащаме допълнително newsm78 Ще ни излезне явно скъпо този опит..

250 лв - оплождане
450 лв - замразяване

# 538
Марсче, на мен д-р Стаменов ми откри възпаление при биопсията и го нарече Ендометрит,  след това на микробиологичната биопсия се изолираха Ентерококи, които са довели до това. Лечението беше с антибиотик за 10 дни, и на следващия цикъл контролна биопсия,  при която излезе, че сме избили гадините, но доки поиска и цветна снимка за да провери дали няма поражения от възпалението по тръбите, оказа се че няма  Simple Smile
 Желая ти успех и много търпение  Hug

Tomi, благодаря ти! Антибиотик на хапчета или под друга форма? Как стигнахте до биопсията, имаше ли оплаквания?

# 539
bebe2015 благодаря ти много мила Hug Ще се опитам да съм по-спокойна ,но аз съм така ,не се настройвам предварително оптимистично ,че после да не падна от високо.
Ти била ли си на този протокол?

vanessa123, точно толкова е оплождането на една яйцеклетка и замразяване на ембрион за период от една година. И ние толкова платихме ноември месец,когато имахме късмета да оплодим и замразим. Peace

Общи условия

Активация на акаунт