Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 32

• 44 133
  • 782
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Марсче, да не си бала на пункция на 8 декември Simple Smile

Не, на 26 октомври беше последната ми пункция и случаят е от тогава Simple Smile Нандин, ти без упойка ли ги караш? Аз не мога да се престраша.

А неее, аз уж съм държелива на болка... Имам 3 коремни операции и все исках да са с местна упойка, ама сега нещо не мога да се престраша. Всъшност, не ме е страх от болката и да я има ще е за малко, страх ме е да не мръдна по време на пункцията.
Питах те за 8 декември, защото и при нас имаше една жена без упойка и каза, че изобщо не я е заболяло. Аз за сега имам само 1 пункция, втората я планувахме, но не се състоя, защото фоликула се беше спукал, сега чакам другата седмица да ми дойде и да отида за хапченца Simple Smile

Нандин, ти при Персенска ли беше? Какви хапченца ще ти дадат? Аз от днес съм на Аримидекс пък да видим какво ще стане. Чакам още резултат от разширена биопсия. А и през октомври се боцках с хормони и ми се иска да изчакам още малко. Не, че хапчетата са безобидни.

Да при Персенска съм. Първият път правихме инсаминация, тогава реши да правим лека стимулация... лека, лека... незнам колко лека беше 7 дни на менопур по 2 флакона на ден... Направих 1 фоликул... и тогава доки каза "такава стимулация... и ти се напъна та направи 1 фоликул" Grinning . След това ми даде Клостилбегит, за втора инсеминация. Направих 2 фоликула, но доки реши да правим пункция да видим дали ще извадим нещо и евентуално трансфер. Извадиха 1 яйцеклетка, ембриолозите се обадиха на следващия ден и казаха, че са имали малки забележки към яйцеклетката, защото имала малко гранулации, но пък се била оплодила. На трети ден се обадиха, че ембриончето се е развило и да отида за трансфер, но за съжалление не се имплантира. След празниците отидох за коментар,  но докторката каза, че сега ще събираме яйцеклетки, да има няколко и тогава да действаме. Беше 10 ден от МЦ и беше късно за каквито и да било лекарства, та решихме този месец да пробваме на съвсем ЕЦ, не ни се получи. Сутринта като ме гледаха преди пункцията, каза да отида на 2 ден да ми да де пак Клостилбегит (евентуално)

# 136
Цената на Цветната снимка в клиниката е 243 лв, като в тази цена влиза всичко - изследвания, упойка.
Отношението е отлично, никаква болка, съвземането след упойката е бързо.
При желание с доплащане дават да си имаш диск със снимката.

# 137
Доколкото знам Аримидексът и Клостилбегитът са със сходно действие, но Аримидексът не изтънява толкова лигавицата и го дават, ако ще има свеж трансфер. А вие щом ще събирате, затуй явно е дала Клостилбегит. То и при мен може да се наложи замразяване, ако се окаже изместен имплантационен прозорец.

# 138

Аз още на миналия преглед се опитах да прокарам таи идея, но тя я отхвърли и аз да си призная, малко се уплаших да не я ядосам. Ако не е прекалено нахално, би ли казала при теб как се развиха нещата

Тъжно ми е да чета, как пациент се е страхувал да не ядоса лекаря си.
Често лекарите забравят, че те са нищо без своите пациенти и тяхното доверие.
Това, което на мен лично не ми харесва, е че лекарите не обясняват достъпно на пациентите.
Понякога се чувствам неудобно, че нямам научна степен по модерни технологии в инвитрото и лечението на стерилитета.

Не съм съгласна, че не обясняват. Ето, в моя случай, аз поисках инсеминация и тя ми обясни защо не я препоръчва - каза можем да ви вземем парите, но не това е целта. В последващите прегледи винаги съм питала какво следва, дали даден показател е добре или зле - от хормони, от големина на МЛ, от големина на фоликули. Винаги съм питала какво следва от тук нататък - например, когато не се оплоди Я през миналия март и бях истерясала, а тя ме успокои, че понякога се случва така и не означава, че по принцип Я са некачествени. След това извади 3 Я и се оплодиха (не са много, но така реагирам на стимулация - днес ми каза, че търсим баланс и по малко). Не досаждам с много въпроси или поне аз така си мисля, но винаги на излизане питам какво ме чака при следващата ни среща. И досега не съм срещала раздразнение, ядосан тон или нещо подобно. Допускам обаче, че при всеки общуването е различно  Peace
[/quote]

На мен каза същото - нямате нужда от инсеминация. Но и не става по нормален начин.  Според мен, без да имам претенции, че разбирам, не може да продължаваме до опитваме. Аз това и до сега го правих. Съжалявам, че ви занимавам.  Няма да досаждам повече

# 139
Може би, защото има много пациенти и няма време и човек остава с впечатление, че нещо не е разбрал, за това му се струва, че не обясняват достъпно. Но пък винаги може да се прочете допълнително или да се допита до момичетата тук.
А това, че ако ги ядосаш ти посочват вратата....Не ми се вярва. Сигурно това е просто шега!
Те са добри лекари.

Последна редакция: пт, 23 яну 2015, 22:35 от Анонимен

# 140
Крис, споко нали затова сме тук - да споделяме, да се оплакваме, да търсим отговори. Ясно е, че ще пристъпите към нещо - сигурна съм, че тя ще ти предложи какво намира за най-подходящо за вашия случай. Имам позната, която е при Стаменов обаче, та той ги мъчи с инсеминации - първо я стимулира, а тя не отговори хич добре, и в крайна сметка на напълно спонтанен цикъл направиха инвитро и чака резултата през април. Горе главата и не се предавай!

# 141
  • София
Марсче, то това ин витро ми дойде малко като гръм от ясно небе... готвех се за инсе пък то... Ама ще се борим Simple Smile

# 142
  • София
А по повод обясненията.... Ще ви споделя лични наблюдения.
Незнам защо, обаче като влезна в болницата и акъла ми изфирясва... мед. лице съм... уж част от нещата ги разбирам и ги знам... уж слушам внимателно... и на края все нещо ми се губи, все съм забравила някой въпрос да задам... Та аз неразбирането си го приписвам до някъде и на мен самата, но съм се доверила на докторите и каквото кажат правя Simple Smile

# 143
Нандин, каквото-такова, важно е да има резултат. Аз смятам, че голяма част от неуспеха се дължи на психиката и настройката на жените, все повече си мисля, че моят проблем е в главата.

# 144
  • София
Така е Марсче, другата ми професия е психотерапевт и много добре го знам, ама е трудно когото се отнася до теб и ти си пациента Simple Smile

# 145
Крис, споко нали затова сме тук - да споделяме, да се оплакваме, да търсим отговори. Ясно е, че ще пристъпите към нещо - сигурна съм, че тя ще ти предложи какво намира за най-подходящо за вашия случай. Имам позната, която е при Стаменов обаче, та той ги мъчи с инсеминации - първо я стимулира, а тя не отговори хич добре, и в крайна сметка на напълно спонтанен цикъл направиха инвитро и чака резултата през април. Горе главата и не се предавай!

Може грешката да е в мен, че прибързвам, но мина 1,5 година, а не сме опитали никаква процедура.  Видяхме, че изследванията са ок, но не се получава.  И аз се обърках вече - инсеминация или инвитро на ЕЦ.

# 146

Може грешката да е в мен, че прибързвам, но мина 1,5 година, а не сме опитали никаква процедура.  Видяхме, че изследванията са ок, но не се получава.  И аз се обърках вече - инсеминация или инвитро на ЕЦ.

Нали в понеделник си на преглед? Или греша  newsm78 Кажи на док притесненията си и че искаш вече нещо да се действа, питай я тя какво смята за най-добро и да се почвате  Joy

# 147
Така е Марсче, другата ми професия е психотерапевт и много добре го знам, ама е трудно когото се отнася до теб и ти си пациента Simple Smile

Оф, да, днес ми разказаха за хирург, който се подлага на операция - тежка, мозъчна (сериозна киста в мозъка) и казал на колегите си да го третират като пациент, а не като лекар - все пак си има всички човешки страхове.

# 148
  • Перник
Как се справяте със главоболието и гаденето от естрофема, ако имате разбира се.? При мен е ужас направо. Sad

# 149
Как се справяте със главоболието и гаденето от естрофема, ако имате разбира се.? При мен е ужас направо. Sad

Нежи, сигурна ли си, че е от Естрофема? В една тема на бременни мами много се оплакваха от оралния прием на Утрогестана - той май води до много главоболие. Аз не съм имала проблем.

Общи условия

Активация на акаунт