Случи ми се нещо странно XII

• 161 991
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
Да разкажа какво ми се случи преди 4 дни.
На мм чичо му почина миналата година,на 08 май.Тази събота се падаше помена и ние ходихме до къщата(тя е необитаема сега и само ходим да я наглеждаме).Влезнах да огледам да не сме забравили нещо,тъй като щяхме да тръгваме и погледа ми бе привлечен от един стар бюфет.Отворих едното чекмедже и ме посрещнаха снимки на чичото-като млад,войник,дете...разглеждайки ги,ме лъхна мирис на мъжки парфюм.В първия момент реших , че е от снимките.Подуших ги,но те си миришеха на старо.После си помислих че е от чекмеджето,но и там ударих на камък.Още веднъж ме лъхна този аромат и настръхнах.Прибрах набързо снимките,излязох и заключих.За мен си бе чичо му  Peace

# 211
Добре, казах ви че имам много истории, които ще ви разкажа. Ами сега ми дойде музата.  Grinning Извинявайте, ако има правописни грешки, но съм от телефона.... Първата случка, за която ще говоря беше преди мама да почине(бях на 11). Бях малка, виждах, че мама е зле, но не си представях, че е наистина много страшно... Беше болна от сърце. На няколко пъти бе получавала инфаркти, накрая замина за болница в Германия. Татко се грижеше за мен, а при мама отидоха сестра й и баща й, за да не бъде сама. Аз нямах представа къде е мама, казаха ми, че е на командировка(тя често ходеше). Ден-два преди да почине, както си бях на компютъра на тати и рових разни неща, излезна една реклама на карти Таро, онлайн да видиш съдбата си. Щракнах. И на една от картите коита изтеглих, беше изобразен гроб. Тогава през главата ми премина страшната мисъл, че мама ще почине. Но веднага започнах да се убеждавам, че това не е възможно. На другия ден гледах филм, в който едно момиченце нямаше майка и аз си помислих "Какво щях да правя без моята майчица". Полека лека разбрах, че през ноща мама е получила инфаркт и съответно....  Cry е починала....
След това я сънувах много пъти, все ясно, прегръщах я. В съня ми винаги си мислих, че тя е жива и й казвах "Мамо не се тревожи ще се излекуваш, няма да умреш!"  Все нещо от тоя сорт сънувах. Събуждах се цялата в пот и разбирах, че мама не е жива.... Сънувах и сънища( и сега сънувам такива, в момента съм на 22, но доста рядко)в които я виждах леко прозрачна, все едно е призрах, в бели дрехи и си говорихме, съвсем реално ми изглеждаше, в сравнение с другите ми сънища, които винаги са откачени. Майка ми ми казваше по едно време "Трябва да тръгвам", аз плачех, молих и се да остане, да си дойде при нас, но тя поклащаше глава и си заминаваше. В този момент винаги се събуждах отново потна и разревана.  Confused
Понякога усещам нечие присъствие, все едно е тя в моята стая.
На Великден се събрахме на гробищата, аз раздадох на всички сладки неща, солетки, вафлички, но забравих да дам и боядисаните яйца. След това едно моя далечна позната казала на моя приятелка, че сънувала майка ми в стая пълна с цветя. Въплосната жена и казала "Леле колко много цветя имаш!. Майка ми я погледнала мрачно и и казала "Цветя имам, но червено боядисано яйце нямам" Зачудих се откъде накъде тази жена ще я сънува като почти не я познаваше. Виждала я е веднъж-два и когато се бяхме събрали на гробищата, тя не присъстваше. С моята приятелка се дивихме по телефона и в това време отварям хладилника и виждам едно едничко червено яйчице да седи там. На другия ден го взех и го сложих на гроба на мама!
Та това са моите странни истории свързани с майка ми, а ако ви кажа какви неща ми е разказвала бабами и още ми разказва! Тя е скептична към тези работи, но ми ги разказва с удивление, без да намира логични обяснения. Тя ми е баба по майчина линия и много я обичам, за щастие си е жива и здравичка!  Grinning В следващия ми пост ще разказвам нейните истории, които съм сигурна, че са истински! Ако искате разбира се!

Последна редакция: сб, 09 май 2015, 19:04 от Pasi !

# 212
Разказвай, Pasi ! , интересно е!

# 213
да, по темата си, така че, разказвай...  Peace

# 214
Добре, радвам се, че ви е интересно. Ще разкажа случките, които баба ми ми е разправяла, те са просто уникални и винага ме оставят без дъх. Много са, но сега се сещам за няколко.
1 Случка
В Несебър, където тя е родена, са решили да правят църква(не че няма ама...) Веднъж докато се разхождали двама мъже са видяли икона закачена на едно дърво. Почудили са се и я свалили от там. Занесли я в една друга църква. На другия ден, отново минали оттам и на същото дърво, закачена същата икона. Отишли в църквата, в която я били оставили и казали на попа, той отвърнал, че не е възможно някой да е взел иконата и той да не го е видял. Отново взели иконата от дървото и я върнали в църквата. На другия ден пак на същото място, закачена на дървото. Повторило се над 5 пъти това нещо и накрая един от тях сънувал някякъв светец(не помня точно кой) и му казал "Трябва да построите църква на мястото на дървото, където е сложена иконата!" На сутринта, човекът разказал на всички и те решили и построили. Най-голямата църква в Несебър е въпросната.

2 Случка
След години, не знам дали в същата църква, някакви момчета на около 16-17 откраднали иконата на Богородица, понеже цялата била обкована в сребро. Тези младежи, заминали след това и никога не се върнали, нито пък върнали иконата. В продължение на години(че мисля, че и още продължава) почнали да умират само момчета на около 16-17 години и само от Несебър, разбира се. Един се удавил, друг на електрическия стълб, трети не знам си къде.... Притеснили се хората за децата си. Попа направил курбан и раздавал, после посипали целите улици със захар(уж някакви ритуали). Ама не спряли съвсем смъртните случаи на момчета на 16-17 г...

3 Случка
Таткото на баба останал без работа. Той бил рибар. Било зима, студено, затрупано със сняг, а жена му също не работила. Предложили му друга работа и те цялото семейство се зарадвали. Легнали си спокойни. Прабаба сънувала обаче как и се явява Св... не помня точно кой, май беше Антоний, но не съм сигурна, та така де и той и казал "Кажи на мъжът ти да не бърза! Да почака още малко, а не още на сутринта на хуква към новата работа!"
Събудила се и на сутринта разказала на прадядо. Той не и повярвал (попринцип семейството ни никога не е било вярващо) и тръгнал за новата работа. Като се върнал обаче и казал "Бе ти си била права! Върнаха ме на работа, отново съм рибар!
Прабаба останала изумена от пророческия си сън.

4 Случка
Тук аз бях пряк свидетел. Бях при баба. Тя ми каза, че цял ден търси пликче с спестените си пари, които са доста и не може да се премири, тъй ката не знаела как ще кара само на пенсия. Беше много притеснена. Аз бях чувала от приятелка, че когато изгубиш нещо, трябва да се помолиш на...пак не знам кой светец, забравям им имената  Grinning... Та все едно... Баба и тя изобщо не е вярваща и ми вика да не говоря глупости. Аз я накарах обаче и тя се помоли. След малко става и отива в една стая. Връща се с пликът с парите. И до ден днешен ми благодари, че съм я накарала да се помоли.
Забелязах, как историите ми не са свързани с духове, а все с някакви светии. Искам да кажа, че сме християни, но никой от цялото ми семейство не вярва в Господ, Богородица и тн...
И все пак се дивим на тези странни случки, но не търсим начин да ги обясним логично, защото просто не можем. Иначе когато баба е била малка, много хора са разказвали определени случки за Ванга и как с невероятна точност познавала и им помагала за различни неща. Но ако седна да разправям и тези случки ще стане прекалено дълго. Иначе имам страшно много още истории, просто тряба хубаво да се замисля, за да си ги спомня  Grinning Laughing

# 215
Четох в Интернет за доста интересни случаи като например хора които са виждали себе си раздвоени. Или минават през село и град, които реално не съществуват и после ги търсят на картата но ги няма. Други пък се връщат вкъщи и няма никой, а телевизорът работи. Отиват в стаята си и след това като излизат виждат семейството и ги питат "Къде бяхте?", а те казват че през цялото време са били там. Но най-странните случаи са как едно момче си спомня за момиче от своята приятелска компания, която никой друг от компанията не помни. Или обратното - казват на човека "Какво стана с онзи който движеше с вас?", а всички от компанията се кълнат че не помнят нищо за него. Един мъж пък не помни четвъртото дете на брат си, което е на 5 години и се кълне че до преди да се събуди един ден брат му е имал само три деца. Или се появява блуза която никой не помни в къщата да е купувал. На някакъв пък братовчед му бил роден месец по-късно от него, но изведнъж се оказва че започват да празнуват рождения му ден с месец по-рано... крийпи! Историите са тук, но са на английски: http://www.reddit.com/r/Glitch_in_the_Matrix/

Интересно ми е дали на някой в България му се е случвало такова нещо? Много търсих в нета, но не открих подобни истории, повечето са свързани с духове, сънища или дежа вю. Но реално не намерих рдна история за паралелна реалност или нещо подобно.

Последна редакция: пт, 15 май 2015, 14:23 от Rick88

# 216
Като англйските истории никога не съм срещала.Все пак,да не забравяме,че реалността има свойството реално да същестува,да бъде виждана от всички ,да бъде фотографирана.
За честването на рожденни дни с един месец разлика-за Англия не знам ,но за БГ ще кажа-преди време -60-70 г. не е имало сегашната система на регистрация на новородени.Можело е и  месец да мине преди да  отидеш да запишеш в съвета/кметството/ детето.Защото си зает с жътва ,например.В кметството обаче пишат реална дата на издаване на документа и понякога тя става и рожденна.Освен това се набъркват и едни кръщелни свидетелства и не се знае дали са кръщелни или рождени.

За загубване ,търсене и намиране на предмети-напоследък много често ми се случва,но все мисля,че аз не съм го видяла,а не че реалността се е клонирала.Ако реалността се раздвояваше толкова лесно,щяхме да го забелязваме и при други случаи,а не само когато търсим нещо."Виждането" става с мозъка,не само с очите.Т.е за да видим ,мозъкът трябва да обработи светлинните сигнали идващи от очите.

# 217
В част от тези истории се говори и за променящи се снимки, изчеващи или появяващи се съученици в годишниците които авторите и/или някой друг (не) помнят (в САЩ имат традиция на годишници в гимназията със снимки). Та може би и една снимка може да се измени?

За честването на рождени дни си права, но историята беше че авторът е роден края на юли, а братовчед му през август. И като такъв му бил един вид като по-голям батко, макар и с месец. В детска възраст за някои деца това е доста важно да са по-големият. После си спомня как по едно време когато бил на 7 започнали да честват рождения ден на братовчед му в края на юни преди неговия собствен вместо през август, след неговия както дотогава. И тогава се разстроил на рождения му ден защото искал отново той да бъде по-големия, а вече не бил. Семейството му обаче не помни братовчед му да е имал рожден ден през август, само той помни това и то за първите 6 години от живота си, та ако човек помни от 2-3 годишна възраст помни поне 3 рождени дни на братовчед си през август. А те твърдят, че винаги е бил два месеца по-рано през юни. Странното е, че всички негови роднини обаче помнят, че от 7 годишна възраст чак до началото на тийн годините не е бил доволен когато братовчед му е имал рожден ден. И двамата са набор 1988, та това се случва през 90-те в САЩ.

# 218
Ако си  общувал деца,щеше да знаеш,че те все още нямат това понятие за време както възрастните.Абсурд да си спомня ,че рождения ден бил през август,пък после станал през юли.Не случайно,само той мисли така.По-скоро времето го е свързвал с някакви маркери,но не се знае колко коректни са били.Също и възрастните се шегуваме с децата,но често те приемат думите буквално и могат да им образуват страхове или други изкривени понятия.
За цвета на твоите обувки също мисля,че има рационално обяснение.
За хора изчезващи и появяващи се на снимка никой около мен не е твърдял,че му се е случвало.
Но вече ми се случва неща ,които дълги години съм помнела ,сега да няма и  спомен как са били.

# 219
4.Намиране на загубени вещи коментирах вече.А това ,че бабата е намерила плика, след като се е помолила няма да коментирам.
3.Пророчески сънища и на мен се случват,за съжаление рядко.Не мога да си обясня този феномен.
2.Факт е ,че в Несбър загиват всяка година 2-3 .млади момчета от катастрофи.По какъв начин открадната икона влияе върху тези катастрофи.Ако е за въпрос, на това място се краде и по много други начини,ама никой не е решил малко да промени положението.Както и на други места загиват младежи,причините се виждат и с просто око,трябва ли да намесваме свръхестествени сили.
1.Мога да приема,че някой някъде е намерил икона и хората са решили,че  това е знак там да се построи църква,но че пет пъти са намирали закачена на дърво икона ,малко вероятно ми се вижда .Ще питам отец Петър какво знае по въпроса и ще докладвам.
Прави ми впечатление,че авторката все някой светия сънува или пък е  намесено божие провидениеа иначе изобщо не е набожна.

# 220
Знаете ли къде може да се даде снимка за анализ?

# 221
....Други пък се връщат вкъщи и няма никой, а телевизорът работи.
.........................................
Интересно ми е дали на някой в България му се е случвало такова нещо? Много търсих в нета, но не открих подобни истории, повечето са свързани с духове, сънища или дежа вю. Но реално не намерих рдна история за паралелна реалност или нещо подобно.
На мен ми се е случвало телевизорът да се включи сам. Бяхме вкъщи сами двете с детето /на 3 години е/ и нещо си играехме. Телевизорът просто си се включи и двете се спогледахме изненадани как е възможно?! Веднага потърсих къде е дистанционното, беше си до телевизора, където си стои обикновено. Взех го и го разгледах. Копчето за включване беше натиснато от  едната страна и си стоеше така застопорено. Обяснявам си го не с нещо свръхестествено, а с това че когато последно сме го изключвали, сме го натиснали така. Thinking

Иначе, когато дъщеря ми беше по-малка, на 2 години, за около няколко месеца виждаше някакъв дух на дете вкъщи. Тя тогава още не можеше да говори добре, но гледаше към горния край на пердето в спалнята и казваше "Ето го баткото" или "Баткото го няма" или "Баткото прави така" (клати си главата или нещо друго примерно). Първият път, когато го "видя" страшно се беше уплашила и много плака. Спомням си, че беше когато ставаше от следобеден сън, и тогава сметнах, че нещо е сънувала и не обърнах внемание на случая. По-късно с въпроси разбрах, че това което "вижда" е момче на около 5-6 години. С баща й бяхме доста стреснати от тези описания и я уверявахме, че "там" няма никой, че нищо не се вижда, но тя държеше на своето.
Така някъде 2-3 месеца почти ежедневно и постепенно спря.

# 222
Леле Greene, не правихте ли водосвет?  Shocked

Ние имахме период когато щерката бе на около 1,5 - 2 г. когато нощем се включваха разни музикални играчки. Няколко пъти и телевизора се включи в хола но не на канал, а само на онзи сивия шум. А аз съм гледала бая филми с такива неща Crazy Нощем както си спиш и започваш да чуваш как в един кош с играчки запова да вие еднатата. Направо сядаш в леглото и няколко минути по-късно се включва втората. И не спират гадините докато не ги изровиш. А не е като да не са седели отдавна в тоя кош. И ставам да ида да пия вода малко да ми мине страха и опаааа - свети в хола и телевизора работи.  Rolling Eyes

# 223
  • Sofia
ужас...и след водосвет ли спряха?

# 224
И аз имам една музикална играчка в шкафа в хола. Винаги когато отварям шкафа тя бръмчи. Не е до самата врата, а навътре. Но често си бибпка ей така. От години е така. В началото се стрясках, сега не ми дреме Laughing

Общи условия

Активация на акаунт