Работа, CV-та, HR-и, съвети - 41-та тема

• 57 053
  • 701
  •   1
Отговори
# 135
Свързаха се за интервю, но мисля да откажа. Средна заплата от 400 лева за програмист в София ми се вижда малко при положение, че имам опит, а не почвам от нулата.

Сподели коя е фирмата, за да са наясно хората. Според мен е лоша практика в България подобни неща да се крият, защото можело да се сметне за реклама  Peace

# 136
Много се радвам за всички с прекрасни новини  Hug
При мен какво да кажа ... утре трябваше да съм на първи работен ден, а сега ми звъннаха от яслата, че малкия бил с конюктивит  ooooh! Сутринта си беше ОК детето ... сега обече трябва да остане няколко дена вкъщи и какво да правя. Още не съм започнала работа, а вече трябва да отсъствам ... ох, реве ми се  Sad
Ще мисля сега как да постъпя ... може и да откажа работата  Confused

Таткото? Аз пак да си кажа. Семейството, ангажиментите са и за двамата. Ако жената се нагърбва с всичко няма защо после да се сърдим на работодателите.

# 137
  • в 1001-та нощ
Случвало ли Ви се е да кандидатствате по обява през джобса и да се окаже изтекла. Иначе да е видима, като реална.

Преди години - когато аз съм кандидатствала не ми се е случвало  Peace Сега мой близък кандидатства по обява, която много му беше на сърце и беше адски разстроен, че ен успя да подаде документи.

От позицията на времето се чудя дали не е било моментен бъг  в сайта. Възможно ли е иначе - да е качена обява, като актуална, а срокът да е изтекъл? Случвало ли Ви се е?

# 138
A.l.e.n.a, от стария фирмен профил направих обява за да видя какво изписва:

Скрит текст:
Изберете вид обява
Обявите с по-висок тип се показват преди останалите обяви. Всички обяви са с продължителност 4 седмици, при достигане на желания брой кандидати имате възможност да спрете обявата. Посочената цена е цена за публикуване на обявата и не зависи от периода на престой на обявата в сайта.
        Тип Обява       Цена

Platinum   Показват се първи.   125.00 лв.
      Gold   Показват се след Platinum обявите.   50.00 лв.
      Silver   Показват се след Gold обявите.   25.00 лв.
      Безплатна   Показват се след останалите обяви.   -
Цена:
0.00 лв.
   Потвърди/Откажи

Всички обяви са 4 седмични. Или е било бъг, или от фирмата са я спрели преди твоя човек да успее да изпрати документи.
НО! Ако е изтекла или спряна не би трябвало да я виждате повече.

# 139
  • в 1001-та нощ
Благодаря, вероятно е имало много кандидатстващи, защото нямаше и 2 седмици от пускането на обявата, може би десетина дни.  Blush

# 140
  • София
Съжалявам и аз, че нахлух  Embarassed В какъв формат е най-добре да се изпраща СВ-то? Pdf ok ли е? Извинявам се ако е обсъждано многократно...

# 141
kitty_ls ако в обява нищо не е посочено какъвто имаше, аз съм пращала и двата формата, на повечето обяви не е посочено  Peace

# 142
  • София
Питам по принцип, не за конкретна обява. Кандидатствам през jobs, но си направих външно, мое си CV, за да е по-различно, шаренко, подреденичко, и най-вече - да не се казва ''cv"  Laughing  Но го изпращам като pdf, та се зачудих дали няма някое неписано правило да са word-овски  newsm78

# 143
Благодаря, вероятно е имало много кандидатстващи, защото нямаше и 2 седмици от пускането на обявата, може би десетина дни.  Blush

Възможно е, да. Не знам как е сега, защото скоро не съм пускала обява там, но преди минималния срок за обява беше 2 седмици. Ако искаш да я пуснеш за седмица, трябва да зададеш 2 седмици и после да се сетиш да влезеш и сам да си я спреш. Иначе ще си стои там до изтичане.

# 144
  • София
Обадиха ми се за интервю за мед. представител, ама като съм лош шофьор, с малка практика, дали има смисал да се бутам newsm78 Някой знае ли как протичат работните дни - време, заплата? За Булгермед става дума.

# 145
Много се радвам за всички с прекрасни новини  Hug
При мен какво да кажа ... утре трябваше да съм на първи работен ден, а сега ми звъннаха от яслата, че малкия бил с конюктивит  ooooh! Сутринта си беше ОК детето ... сега обече трябва да остане няколко дена вкъщи и какво да правя. Още не съм започнала работа, а вече трябва да отсъствам ... ох, реве ми се  Sad
Ще мисля сега как да постъпя ... може и да откажа работата  Confused

Таткото? Аз пак да си кажа. Семейството, ангажиментите са и за двамата. Ако жената се нагърбва с всичко няма защо после да се сърдим на работодателите.

Така и стана, взе си неплатен и го гледа  Crazy така или иначе с жената се разбрахме да почна официално от понеделник, предвид факта, че малкия е болен и това, че имала пътувания тази седмица и няма да има време за мен  Whistling Този път нещата се наредиха ... дано следващия старт е по-успешен  Mr. Green
Иначе самата работа не ми е много на сърце да си призная, доста ми е далеч и трябва с колата да ходя, работното време е на смени и трябва пак да правим гимнастики за взимането на малкия от ясла, но пък нищо не губя да пробвам и да видя в последствие как ще тръгнат нещата.

Обадиха ми се за интервю за мед. представител, ама като съм лош шофьор, с малка практика, дали има смисал да се бутам newsm78 Някой знае ли как протичат работните дни - време, заплата? За Булгермед става дума.

Не съм запозната, но пък ми се струва, че ще е хубава работата. Времето сигурно ще е плаващо, общо взето както си го наредиш. Колко съм кандидатствала и аз за такъв тип длъжност, ама на мен не са ми звъняли  Mr. Green

# 146
  • София
Аз пак съм тук.

# 147
  • София

ти не започна ли работа или бъркам

# 148
Скрит текст:
Дами,
Искам някаква промяна в рутината, в която се намирам и разглеждам .... Някой има ли информация за Мениджър Екип “Пенсионни фондове" в ПОД "Алианц България" ... Върнах назад в темите, но нещо не открих коментари относно меркантилната част заплащане  Money  Hug

Никой не коментира, но аз все пак отделих 30мин и отидох да видя какво предлагат .... Не е съвсем лошо, но лично мен не ме удовлетвори че да сменя работа, но ако някой иска инфо мога да дам Peace

# 149
  • София
Кво се случи? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт