Работа, CV-та, HR-и, съвети - 41-та тема

• 56 931
  • 701
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, момичета!
Преди пишех в темата, но много отдавна не съм писала. От години си търсех работа, за да сменя тази от която не бях доволна. Влизам, за да ви кажа да не губите кураж. Понастоящем работя в голяма компания, много ми харесва, дано да ме задържат, защото съм още в изпитателен сток. Нещата с настоящия ми работодател са точни и ясни, няма скрити осигуровки, получавам доста преференции, от най-различно естество, като техен служител.
Истината е, че си намерих работата чрез агенция "Менпауър". Да, и аз бях негативно настроена към агенциите, но след като години не намирах такава работа, която искам, реших да пробвам. Кандидатствах през Джобс като се виждаше, че обявата е пусната от Менпауър. Не отговарях на 100% от условията, които бяха посочени, но все пак на най-важните отговарях. Минах през 4 интервюта, тестове (поне 4,5), но в крайна сметка се справих.
Та, мисълта ми е - вярвайте в себе си, уточнете за себе си какво точно искате да работите, в коя сфера, опитвайте, не знаете от къде ще изскочи зайчето.
И най-важното - поддържайте, опреснявайте и повишавайте квалификацията си!
Дори да не сте доволни от работата си в момента, използвайте всяка възможност да научите нещо ново или да придобите някакви умения. Я от колега, я от някой курс, дори и в интернет има изключително много информация вече.

Успех!

# 691
Маенпауър е една от свестните. Даже не знам дали Ред Велвет не работеше там. Тя май вече не пише тук.

# 692
Утре ще пусна новата дори и тази да не е стигнала 50 стр, и да попитам някой знаели защо Британика имат непрекъснато обяви, мислех да опитам и там.  Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 28 фев 2015, 21:34 от Анонимен

# 693
Британика явно имат лоши условия на труд. Преди месец ми звъннаха, за да ме питат имам ли интерес към обявата им. Зададоха ми няколко въпроса по телефона и толкова. След 2 дни получих имейл, че не съм одобрена за интервю  Laughing

# 694
Британика явно имат лоши условия на труд....

Много са странни. Лоши, лоши условия, ама те направо не спират с обявите. Непрекъснато има за всеки един град. Ако бяха толкова лоши - да са фалирали до сега. Някаква друга врътка има!  Laughing Някой вътрешен да каже, моля!

# 695
Защо не се доверявате на това, което пише в БГ работодател?

# 696
# 697
Скрит текст:
Е, да, ама те нали казват, че този закон не е влязъл в сила?

Няма да ме е яд, ако изберат другия кандидат (нищо, че ще загубя много време в четене),но ще ме е яд, ако работата е нагласена. Много ще ме яд а въпросно загубено време.
Закона който от април влиза в сила ,забранява назначаване на лица по определени длъжности без необходимо образование. На практика тази забрана според мен говори много. Факт е ,че се назначават лица без необходимо образование и умения. Жалко е ,че закон трябва да забранява такива назначения, този факт говори сам по себе си. А още по фрапиращо е ,че това се прави от държавна институция , а не говорим за частна фирма в която собственика сам решава и определя свои правила . Въпроса е принципен и ако се назначи учител в болница на длъжност лекар , реакцията ще е на възмущение на минутата, защо при останали професии да се приема за нормално? Всеки е вложил в образование и този факт на практика не се уважава. Както някой по горе беше писал:Тук не се работи това което си завършил , а каквото се намери. После се жалваме,че не ни обслужват на ниво.

Вярвате ли на закона?
Според мен още по.лесно и удобно за "някои"
Обещават ти позиция=купуваш си диплома
Проблем: няма

# 698
Като се върнахме на тези тема - в държавната администрация са длъжни да назначат човека, който е класиран на първо място. Ако не е така, може да обжалват. Пиша това, защото някой беше казал, че назначили този на последно.

# 699
То там е толкова нагласена работата, че избраника ще бъде на първо място и нищо не може да се направи. Един път съм си подавала документи на такова място и още тогава при подаването усетих накъде вървят нещата. Хванах връзки да попитат как стоят нещата и ми казаха, хората са ясни, но ти ако искаш се пробва. Е,  не можах да преглътна унижението да отида на решаване на тест.

# 700
Е чак пък унижение. Поне си знам възможностите. Кандидатствала съм 2 пъти. За мен това е някакъв опит.

# 701
За мен е унижение, защото града е малък и се познаваме. Аз имах подобни тестове, които са давани за решаване в други области на страната. Имах представа какви ще бъдат въпросите, тези от тестовете ги бях научила. Но ми казаха, че тези двама, които са избрани ще имат 120 точки, за да няма възможност друг да се класира. И още по-гадното беше, че едната стана член на управляваща партия и месец след това я назначиха нищо, че цял живот са върли комунисти

Общи условия

Активация на акаунт