Работа, CV-та, HR-и, съвети - 41-та тема

• 56 933
  • 701
  •   1
Отговори
# 645
Хората, които могат да правят тези неща както трябва, не са чак толкова много. Въпросът ми е как да убедя работодателя още на етап кандидатстване, че аз съм сред правилните кандидати, поне на интервю да отида?

# 646
Хората, които могат да правят тези неща както трябва, не са чак толкова много. Въпросът ми е как да убедя работодателя още на етап кандидатстване, че аз съм сред правилните кандидати, поне на интервю да отида?
Като пишеш предишните работодатели пиши какво точно си правила с тези програми.

# 647
А може и да сложиш графа в CV- то си "компютърни умения" и да ги изброиш.

# 648
  • София
Е, какво има да се пише какво точно си правила на Word например.
Лично за мен един от белезите за "можене" са правилното изписване на MC Office, а не най-честото "работила съм на уърд" примерно. Задължително на кирилица.  

# 649
Не става ли въпрос за обявата в която се иска само имел и уеб?

# 650
Е, какво има да се пише какво точно си правила на Word например.
Лично за мен един от белезите за "можене" са правилното изписване на MC Office, а не най-честото "работила съм на уърд" примерно. Задължително на кирилица.  
Според мен в случая не става дума за Word и тогава има значение какво си правил,

# 651
Сигурно има много хора, които не са ползвали компютър на работа, но вкъщи се справят много добре не само с фейсбук.

# 652
Всичко е описано, считам, че без излишества. Като пиша, че владея на мн.добро ниво MS Word и Excel версии до 2010, не разбирам какво не им харесва - че не пише "отлично владеене" ли? Не мога да напиша отлично владеене, за мен това значи да знам абсолютно всеки ред от падащите менюта за какво е, а аз знам само това, което пряко ползвам.
В смисъл, с цялото ми уважение, знам си много добре нивото на компютърните умения - ако искат нещо над тях, явно им трябва КСТ. Но в такъв случай надали търсят офис-мениджър с уърд и ексел.
Според мен или не ми вярват, или въобще не разбират какво пиша  newsm78 Затова питам - има ли начин да опиша нещата така, че хем незапознатите да разберат, хем запознатите да ми повярват.
Мога да копирам, ако трябва, какво съм писала като умения.

# 653
  • София
Копирай, да.
Аз примерно, на предната работа се научих да търся невероятни неща - латински наименования, имена на растения, закони и наредби, но не съм го описвала в СВто.

# 654
За кого гоеориш? Нищо не разбирам. Разкажи за конретен случай! Т.е. защо смяташ, че не ти вярват?

# 655
  • София
Между другото, комп. умения обикновено се изписват в края на СВто, така че има голяма вероятност просто да не чи четат!

# 656
Ами ако CV-то е повече от една страница, аз не бих го чела и в началото.

# 657
Изтрих, благодаяр за съветите.
Дори не съм споменала онлайн системите, понеже не съм ги ползвала задълбочено. Безплатните офис-пакети също съм ги махнала, и без това никому нищо не говорят очевидно, а станаха твърде тромави за ползване.
Ето и ситуацията. Кандидатствам за компютърен оператор в склад - приемане, изписване на стока. Товаро-разтоварване не е упоменато, фирмата има друга обява за склададжия, който товари. В графата с трудовия опит съм описала накратко какво съм правила на компютър. Вече не помня на колко обяви съм кандидатствала така. Дори на интервю не ме викат.
В случай, че наистина ми четат автобиографията, къде бъркам?

П.П. Имам и вариант на автобиографията от 1 страница, без обяснения за работните места, но с горното описание на компютърни умения. В момента ползвам бланката на джобса, а не моя вариант. И с него нямах много успех на тези обяви.

Последна редакция: пт, 27 фев 2015, 10:03 от Анонимен

# 658
Някоя складова програма все пак не си ли ползвала? Или счетоводна? Или пък за фактуриране? CorelDraw, PaintShop Pro определено никак няма да са ти нужни.

# 659
Махни и реда "интернет..."
Направи си СВ на една страница и не ползвай тези на джобс!

Общи условия

Активация на акаунт