Работа, CV-та, HR-и, съвети - 41-та тема

• 57 038
  • 701
  •   1
Отговори
# 525
има хора, на които им се работи и хора, които просто си търсят работа
имали сме стажанти, които работят наравно с нас и получиха добри пари, имахме сме и девойка, която на втория ден ми обясни кое не е нейна работа
с младежки ентусиазъм и мозък в главата се отмята повече работа, отколкото с 'имам 15 години опит (със солитейър) и аз ще карам влака'

# 526
Теи младежи и с опит ще работят както работт сега.

# 527
в един момент повечето искат да са вожд и индианстрането остава за младежите

# 528
Mr. Green
Имах една такава колежка. Точно вожд на пасиансите. Не знам колко хора тук си дават сметка колко е демотивиращо да те командори човек, който не полага и наполовина на твоите усилия, и то не защото знае как да се справи бързо, а защото просто стои там за красота. За някои личностни дефицити и дефекти у госпожата няма да отварям дума.

# 529
Mr. Green
Имах една такава колежка. Точно вожд на пасиансите. Не знам колко хора тук си дават сметка колко е демотивиращо да те командори човек, който не полага и наполовина на твоите усилия, и то не защото знае как да се справи бързо, а защото просто стои там за красота. За някои личностни дефицити и дефекти у госпожата няма да отварям дума.

ми като в българската казарма. Опитните се гаврят с новаците.

# 530
  • в 1001-та нощ
Mr. Green

Ако наистина си кадърен - ще я надскочиш и още как - докато си дреме на стола  Peace

Тези, които са кадърни, можещи, влагат усилия и т.н. биват забелязвани. Да, също са и повече юркани, но така движат напред (ако искат).

Скатавките изглеждат "хитреци на момента", но си остават там някъде. Сигурно ги устройва да си вегетират, но и това е до време  Peace

# 531
Ако наистина си кадърен - ще я надскочиш и още как - докато си дреме на стола  Peace

Тези, които са кадърни, можещи, влагат усилия и т.н. биват забелязвани. Да, също са и повече юркани, но така движат напред (ако искат).

Скатавките изглеждат "хитреци на момента", но си остават там някъде. Сигурно ги устройва да си вегетират, но и това е до време  Peace
Както казах, по принцип сте прави, но обстоятелствата в БГ са други. В случая става дума за семейна фирма. Жената ще си остане там - това е вярно, но не и аз (очевидно не съм останала). Тя ще си юрка новаците, после те ще напускат, идват нови и така.

# 532
  • София
Ох, семейните фирми в БГ ...

# 533
Ох, семейните фирми в БГ ...

Сподели. Кое те изуми?  Wink

Ще редактирам старото си мнение за да питам нещо:

Ако обявата е написана на английски език и изискването е: If you are interested in this offer, please send detailed Curriculum vitae, motivation letter and recent photo... според вас как ще е по-добре да се напише мотивационно писмо - на английски или български?  newsm78
Фирмата е българска, собствениците са българи и управителите са българи.  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 24 фев 2015, 11:38 от Ice Queen

# 534
  • София
Като стана дума за заплати. Каква е средната заплата за химик - за страната, след изпитателен срок, такива били нашите (ок.700 нето)? С такова впечатление останах след една от срещите с горните етажи и да не се надяваме на увеличение... А компанията е една от лидерите в бранша! Последно ни казаха, че ще поръчат частно проучване за размера на заплатата в станата.

# 535
  • София

newsm78 Не е ли cover letter терминът?

# 536
На какъвто език е написана обявата, на такъв се подават документите за кандидатстване, освен ако не пише нещо друго

# 537
  • в 1001-та нощ
...

Ако обявата е написана на английски език и изискването е: If you are interested in this offer, please send detailed Curriculum vitae, motivation letter and recent photo... според вас как ще е по-добре да се напише мотивационно писмо - на английски или български?  newsm78
Фирмата е българска, собствениците са българи и управителите са българи.  Rolling Eyes

Според мен на английски. Вероятно искат да видят стила кандидата (речника му, как построява изречения, как се изразява и т.н.) ....

# 538
  • София
Стискайте ми палци за една английска фирма! Praynig

# 539
  • в 1001-та нощ
Дано се харесате взаимно  Hug Успех  Peace

Общи условия

Активация на акаунт