Наказвате ли за петица?

• 31 892
  • 350
  •   1
Отговори
# 315
Тя се е шегувала, т.е. написано е иронично.

# 316
  • Mediterraneo
Ох, шумръ! Наистина ли не се вдява очеизвадна ирония  Shocked

# 317
Е, изглежда ще повтарям четене с разбиране Laughing

# 318
  • Ямбол
Виждаш ли сега до какво водят петиците?  Mr. Green

# 319
  • Велико Търново
Дъщеря ми ще е трети клас, миналата година имаше тук-таме някоя петица през сроковете, оправи ги до края на годината. Не съм се карала, но пък често мърморех, защото най-много й се дразня, че петиците не са от незнание, а от заплес ooooh! Изпуснала буква там, изяла буква тук, забравила да сложи "едно наум" и тем подобни. Правим упражнения през почивните дни - диктовки, решава задачи, пише думи по английски - грешки няма; като отиде в училище, не знам, от бързане ли, от разсеяност ли....Тази година й повтарям, че трябва да е много внимателна, тъй като материала се увеличава, предметите - също....да видим... Thinking

# 320
  • Sofia
Искам да ви припомня едно много хубаво стихотворение:

Не всяко „Браво!" е достойно.
Не всяко „Долу!" е позор.

Не всеки химн — заупокоен.
И не хвалебствен — всеки хор.

Не всички лаври са победа.
Не всяка загуба е крах.

Не всяка истина — последна.
Не всяка грешка — смъртен грях.

Не всяка прошка е пощада.
И не надгробен — всеки кръст.

Най-истински когато пада
човек доказва своя ръст.

Надежда Захариева

# 321
Хубаво е, не го знаех, но аз не си падам по поезия.

# 322

А аз като казвам, че образованието ни оре по дъното, настоящи и бивши учителки ми се сърдят.

# 323
Първо още в колата мятам един бой. У нас детето е наказано без таблет и ТВ една седмица, през която по 3 часа на ден се занимава с предмета, който така ужасно е окепазило. Това- при първо провинение. До сега второ не е имало по един и същи предмет, но второто и нататък е рецидив и санкцията следва да е по- сериозна.
За двойка съм планирала затваряне две денонощия в мазето. След боя и други неща, разбира се. Там, на естествена светлина трябва по 12 часа да се занимава с предмета.

Не. Няма как по-всички предмети,във всеки един момент знанията им да са за отличен. Освен ако са гении, но моите деца не са от тях. Нямам амбицията да си побъркам децата.
Сещам се за една съученичка, която при оценка 5 изпадаше в истеричен рев и молеше учителите да не и я пишат, а да я изпитат пак. Не ще да е било от хубаво.
Аз във ВУЗ-а имах такъв колега.
 Ревеше за петица.
Мъжко момче! Показваше амбиции! Евалла!
От хубаво е.
Луда ли си?
ДВЕ ДЕНОНОЩИЯ В МАЗЕТО??!?
Детето ще те намрази за цял живот, а и няма да му се учи.
Как ще пие вода, ще ходи до тоалетна, ядене??
Той изобщо няма да учи-ще те проклина, ще вика да го спасяват, даже може и да счупи вратата.
Също така тази мизерия няма да му се отрази добре на здравето.
А сън?
Такива като теб трябва да са в лудницата.

-----------------------------
Аз не наказвам и не мисля.Наказанията не помагат, само пробуждат омраза у детето и нежелание за учене.

Що бе, какво толкова, за две денонощия нищо няма да му стане.

# 324
В мазето има компоти. И игри с истински мишки. Има и сирене в тенекия. И стари играчки. През зимата по тръбите на парното влизат и котки. Забавно е.  Peace

# 325
  • Mediterraneo
Хахаха,  Joy Joy

Като бивша и може би бъдеща учителка няма да се сърдя на твърдението ти  Peace

# 326
  • София

А аз като казвам, че образованието ни оре по дъното, настоящи и бивши учителки ми се сърдят.

какво общо имат учителките с разбирането на иронията? Може ти да не си предала съобщението така, че да бъде разбрано, а може и човекът отсреща да не е в състояние да различи иронията. Това на какво ниво е разбирането е до голяма степен и с вродени предпоставки, хората са различни. Също като с математиката - за теб е била мъчение, защото нещо ти е пречело да я разбереш, а при друг е разбираннето на писмен текст с ирония или на буквално ниво. То, вярно, че човек възприема нещата егоцентрично, ама чак пък да обнивянаш само учителите е инфантилно. Стегни се, възрастен човек си!

# 327
Който могъл- разбрал.  Peace
Да се самоцитирам:

Цитат

Личи и във форума, като част от общественото общение.

Цитат
Тарталета
Хахаха,  Joy Joy
 Като бивша и може би бъдеща учителка няма да се сърдя на твърдението ти  Peace

Понеже си схватлива и обективна.

# 328
А за петица на изпит в университета наказвате ли newsm78  #Crazy

# 329
  • София
в унито човек се бори за тройка, а нататък е бонус. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт