НОЕМВРИйче ходи и се смее,бърбори и лудее!

• 56 913
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • Истанбул
Европа скорошно възстановяване на ТМ!
Магнетче час по скоро да оздравеете!
Стефи и аз се нареждам към тълпата добросърдечно завиждащи майки.
Днес при нас е празник на детето. Детски байрям. Но времето е ужасно, студено и вали. Никак не ми се ходеше в някой мол, но ако до обяд не се оправи най вероятно ще присъстваме на някой от техните тържества. Ще видим как ще придължи деня.

# 616
KuKumqlka-clarks са качествени и хубави -тук този модел го няма ,но цените им са височки -45 евро за детски сандалки ми идват в повече -ще дебна намаление тогава ще купувам .Зимни бяха намалили и на 18 евро и то ботушки .
Днес отивам до Бенетон аутлет-едната приятелка каза,че имало супер намаление и голям избор -та съм се наточила за покупки -утре ще споделя за цени и стоки и какво съм взела .Даже мисля и по големи да са ще купя ако цената е хубава за дрешки говоря .Чакам сега Н да стане и баща и ще ни остави да пазарим -пък той има да получава строителни материали на обекта си и след 2часа ще дойде да ни прибере -дано Никол е в настроение да пазаруваме ,че иначе няма да се насладя качествено  Simple Smile

# 617
Подготвен е със сандалки, една моя леля от САЩ ми ги изпрати, не знам каква марка са, ама ми изглеждат добри, с покрити пръстчета са и ще са му таман за лятото. Simple Smile
Сина ми е  с толкова бебешка коса, че няма нужда от подстригване, расте му бавно, а отзад е с къдрички. Все още няма вид на момиченце. Та за това не ми е мерак да го подстригвам. А бе ще го правя металяга  newsm48 newsm62

# 618
Здравейте, момичета, болните да оздравяват. Понеже съм от таблета и пиша по-трудно, ще пиша и по-кратко. Ние сме по цял ден навън. Ходихме на проби за роклите и вчера и торта поръчахме. Малко ми накъся времето и взех да се притеснявам. ММ пък реши да сменя работата и от това също ми е притеснено, надявам се да стане безпроблемно. Криси има 16 зъба вече. Не слуша. Постоянно се катери по високите пързалки и се тръшка като не е на нейната. Това е от нас, целувки на всички :*

# 619
Добро утро,пазара вчера беше успешен ,цените са невероятни за дрехи на Бенетон -вярно ,че се рови понеже са еденични бройки и размера докато намериш ,но взех дънки за 3 евро,суйчър,потниче за лятото ,блузка лятна (organic cotton) и рокличка лятна-тези бяха по 2 евро -тс взех и 5 дрешки за 11евро  Simple SmileИмаше и якенца по 15-17 евро -ще се ходи пак да се мери  Simple Smile.Иначе се изпотих поне 10 пъти -Н обърна магазина ,вади ,разнася ..преди да ида към касата подреждах и дрехи и разгледах добре количката,че беше слагала шапки,чорапи даже и едни обувки  Grinning-добре ,че са търпеливи продавачките ,е тя не беше сама прави си компания с едно италианче ,ама то 3-4г и определено по кротко .Хайде похвалих ви се,а и сандали взехме -модел които пази пръстите намерих в този град -благодаря за съветите  Hug

# 620
Браво, Стефи. Много успешен пазар и мноооого изгоден! А ти си много смела щом пускаш Никол из магазините. Аз ако обикалям с Дени, той задължително е вързан в количката, а аз съм се заредила с нещо да го "захранвам", за да не мрънка.

# 621
Biskvitka87-тя е диване като каже долу и нищо не признава -ако дам солети хвърля ги и пак си вика -Долуууу -пробвах аз в магазина за обувки ама и солети събирах от пода  Simple Smile-няма по голямо диваче от нея -ама и ние сме си я разглезили и доста и вървим по акъла -сина беше по друг начин ама ...сега на години като баба я глезя  Wink-признавам си .Пък и ако знаете местните деца какви са ...моята дивачка минава за кротка -най-редовно някое и удря я шамар я с играчка по главата и майките само се извиняват и така,хич не им пука диванета от класа са децата тук  Simple Smile,а родителите им са супер лежерни .

# 622
Майка ми нещо ме нервира много напоследък. Не стига, че адски много разлигавя и глези детето, ами и акъл дава.
И така искам да попитам два жизненоважни въпроса.
1. Трябва ли едно дете абсолютно всеки ден да излиза навън? Независимо, облачно, дъждовно, духащо, слънчево особено сега, когато температурите са хубави - пролет е! Да вмъкна една скоба днес майка ми ми направи малък скандал, че не съм извела детето, а аз преди два дни се контузих, отделно цяла сутрин ме мъчи зверско главоболие, пих беналгин и пак не ми минава. Длъжна ли съм при всякакви обстоятелства да вадя детето навън???
2. Майка ми си наумила, че детето всеки ден трябва да яде яйца.Вярно, че той обича бъркани яйца с масло и сиренце, ама трябва ли абсолютно всеки ден да ги яде? Затвори му се фонтанелата, проходи, има 5 зъба, другите го мъчат да излизат, днес доста се мъчи да говори и казваше смешни думички. Добре се развива физически и психически, но майка ми е решила да е постоянно навън (аз не си спомням като сме били на ясла/градина да са ни изкарвали навън всеки ден) и с това яйце.
Искам да ми дадете съвети какво да ѝ кажа на тая жена да вземе да се спре малко.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 623
Сиво облаче-аз само мое мнение споделям-аз излизам всеки ден  навън -естествено в проливен дъжд ,и силен вятър не ,но на мен ми е кеф да сме навън ,а и Никол е свикнала така и си знае и не и седи у дома -даже и с подут крак пак излизах заради нея както казах на нея и харесва .А майка ти ако е свободна да го изведе ТЯ щом теб те боли главата -вместо да прави скандал .
Относно яйцето -според мен не нужно всеки ден -въпреки ,че ми се случвал 2-3 дни да хапва неща с яйце за закуска -например един ден домашна баница ,следващите дни филия с яйце и извара -понеже тя ги обича пък и лесно стават и всички хапваме  Simple Smile,е случва се и по няколко дни да не яде яйце тс аз не спазвам закономерност иначе съм чела ,че е добре поне през ден да присъства в менюто на децата .-за храната може да и кажеш ,че искаш да редуваш любимото яйце  Grinning с ден без него ,но с друга любима и полезна храна -все ще решиш коя е тя за вас в моя случай бих казала макарони  Wink

# 624
Момичета, гледам че всички казвате, че децата не слушат. И Дени не слуша! Навън е неконтролируем. Вкъщи е значително по-добре. От няколко дни е започнал да удря мен, майка ми, сестра ми. Пробвам какви ли не варианти на реакции, но на него му е смешно, приема го като игра и продължава да удря. Единственият вариант е да го разсея с нещо друго, но искам да му покажа, че това което прави не е редно. Четох и литература. Пише че в тази възрастдецата изпробват границите. Дано е период.
Относно езлизането - не мисля че трябва да е на всяка цена. Особено сега когато лесно се изморявам. Днес ми падна кръвното на разходката и едвам се прибрахме. Вече ще излизам само когато имам помощ или ще се въртя около нас. Ако взема да припадна навън ще е много по-опасно за него, отколкото да пропусне една разходка. Вече ще приготвям балкона (чадър, шезлонг, изкуствена трева) и там ще си играе на въздух, когато не можем да излезем преди обяд или следобяд. А скоро ще дойде време и за басейн на балкона. Ние след седмица се прибираме и там ми е значително по-лесно. Около нас има много паркове, разполагам с кола и мога да разчитам на ММ.
А за яйцето - давам само в супи, кексове и т.н. Иначе само го въведох като варено. Не го смятам за задължително, но като че ли в храните почти ежедневно присъства.
И моята свекърва ми много го разглезва. Само като я види и започва с претенциите, да плаче и да се глези. След като си тръгне това поведение продължава още известно време. Просто вече не й го оставям. Когато забременях реших да започвам да я викам и да излизаме само с ММ. Но 2 часа почивка после 2 дни ми излизат през носа, така че го гледам сама. Когато майка ми го гледа няма проблем, но тя много ме слуша и го гледа точно както й казвам, дори си записва. Свекърва ми винаги прави всичко наобратно. Имам чувството, че нарочно. Абе от нея много мога да се оплаквам  Crazy

Последна редакция: пт, 24 апр 2015, 13:57 от Biskvitka87

# 625
Стефи, честито покупки! Страхотно попадение  Wink

Сиво облаче, просто й кажи, че ти си майката на детето и ще го гледаш и възпитаваш, както ти смяташ за правилно. Нека ти помага и да дава съвети, но крайното решение си го взимаш ти.

Не знам, дали има "правило" за излизането навън, а и едва ли е приложимо за всички деца по всички географски ширини. Да го изведе тя, щом държи на излизането, а ти си почивай.
Ние излизаме вече по два пъти на ден и ни се събират общо 5 часа навън. Изключение правят часовете, когато вали. Но това си е мое решение, защото вкъщи с нищо не му е интересно да играе за дълго, а навън е щастлив и беснее на воля.

Витамин Д има в много други храни, не само в яйцата. Всеки ден яйца ми се струва прекалено.

# 626
  • Sofia
Не съм се включвала отдавна, но ви чета.
Моят Деян направи нещо като скок с растежа. Два -три дни около Великден беше кисел ,рева за всяко нещо и мислехме вече, че е болен. Минаха дните и той се оказа пораснало дете. Повече ходи и пипа, не се заиграва с играчките както преди, иска да яде сам  Shocked .  Вчера ме ядоса като не спря да се бута и катери по мен, взех го и го тръснах на един метър от себе си. Той се обиди, разрева се и както беше до мен, такъв шамар ми удари, че свят ми се зави.  #Crazy
Но все си има някакви тревоги около здравето му- или акото му не е читаво, или ще излязат ранички по краката и ръцете, сега лицето му е в ситен обрив, а там където няма кожата се бели. Не можем да наваксаме с ваксините и се чудя как ще го приемат на ясла.
Сиво облаче, кажи на майка ти, че моето дете яйце е яло два пъти в живота си.

# 627
  bouquet Hug Охх супер, да взема малко да се успокоя, че адски се нервирах с това яйце, ще ми изкукурига детето накрая  Crazy И хубавото е, че излизанията навън също могат да са по моя преценка.
Благодаря ви за съветите, определено са доста трезви и на място, довечера ще си имам разговор с мамчето.
И Мони вчера прояви отвратителен характер, взе да реве и хвърля играчки без причина само ей така на инат. И той също не си знае силата и здраво удря. Ако се случи да ме цапардоса взимам му ръчичката и му показвам,че трябва да ме погали. Като го милвам едновременно по главичката. Такава им е сега възрастта - проявяват силен характер като пубертети в памперси са  Joy

# 628
Стефи,чудесни покупки сте направили с Никол! Simple Smile Да си ползвате всичко със здраве Simple Smile
Сиво облаче, спокойно! Simple Smile И моите родители понякога ми натякват някакви неща,които "едно време" са правили - ти едно време на неговата възраст ядеше вече еди какво си, ще го захранваш , докато стане абитуриент ли и т.н. Мога ферман да напиша Simple Smile Не се ядосвай! Подминавай с усмивка! Едно дете е щастливо,когато и майка му е щастлива!
Десиве, дано лошият период отмине и Деян да е здрав и да нямате никакви оплаквания! Hug
Бисквитка, моята свекърва също е голяма компетенция. Последното е ,че детето имало прекалено много играчки  Laughing
Днес времето е чудесно тук! И смятаме следобед да излезем отново на разходка! Малкият много се радва и тича постоянно. Качва се сам по пързалката и е много доволен Simple Smile

# 629
iiiveto___- и аз скоро си мислех ,че Никол има много по вече играчки и дрехи от брат си преди години -особено като трябва да ги прибирам ми се струват ужасно много  GrinningНо както баща и казва -повечето си ги купувам за мен в момента има някой дето с дни не ги отразява ,но те си чакат търпеливо времето им да дойде .И моята майка ако ги види ще се хване за главата  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт