Отговори
# 105
Хоуп, и аз съм на краставици  Mr. Green Ама не смея да ги ям сега, че са бъкани с гадости. А една позната от средата на 8мия е на 4х2 магнезий.
Сладурка, беше коментирано по-рано, аз тогава препоръчах с две ръце Хуск - хранителна добавка. Аз съм като теб, но с нея се родих направо.
Добре дошла, Илияна!
Сънфлауър, показа се! Момче! Така си развя атрибутите, че нямаше пропускане  Laughing

Може ли да ви питам - при вас има ли проблеми с направленията за изследвания по ЖК? Днес в 25то дкц лекарката ми заяви, че видиш ли имали много малка квота на направления и свършвала много бързо и ако съм искала да се записвам някъде другаде. И това ми го казва, след като съм чакала 3 седмици и кусур за този час. Щях да я удуша. А не съм в началото, че тепърва да си търся друга. Сега ще прочета какво ми се полага точно по здравна каса и ще направя така, че да си го получа. Осигурявам се на реалната си (висока) заплата, така че съм доста разочарована, че може да ми се случи такова нещо. И извинявай, ама ако не можех да си позволя да си пусна за собствена сметка ПКК, урина и микробиология трябваше да чакам още 1-2-3-4-5-20 седмици, за да имат направления ли? Много, много се разочаровах. Дадох безумно много пари до сега, за да зачена (всичко на часно, за да ми обърнат изобщо някакво внимание) и сега като искам някакви елементарни неща не мога да се възползвам от правото си..? Ако смята обаче да си смята само 3те ехографа за цялата бременност, така ще й набия шута, че свят ще й се завие. Не може хем така, хем иначе  #Cussing out Съжалявам за негативизма, ама просто останах много разочарована и се почувствах откровено излъгана.

Чета, че момичетата масово пият безкофеиново кафе - недейте. Бъкано е с 2 тона химикали, за да може да се махне кофеина от него. 3в1то и нес-а са също отвратителна химия (от нес едно време получавах сърцебиене, а като го замених не с нормално, а с двойно еспресо и ми няма грам нищо вече). Кафетата от автомати също. Ако пиете - пийте поне еспресо или шварц. Не се тровете баш сега с гадости.

# 106
  • до едно тепе
 Кристалин прочети това http://www.momentofpeace.net/wp-content/uploads/2008/04/maichino … draveopazvane.pdf
 Набързо имаш право на 3 пъти ПКК+ кръвна захар и урина, определяне на кръвна група. Ако си с отрицателен резус фактор 2-3 пъти следене на антитела. Изследване за токсоплазмоза, Хепатит Б, васерман и при съгласие Хив. Микробиология 1-2 пъти, ако нямаш оплаквания. За ехографиите ще прочетеш сама. Ако няма днес пари за изследванията другата седмица не може да ти откаже-все пак ще е началото на месеца. Аз лично бих си потърсила друг лекар и бих се преместила, ако  ми кажат така.  Peace
Ииии честити сини гащи Laughing

# 107
  • sofiq
Здр. на новите мами Simple Smile, аз пък си ям месце и хич не ми пречи, даже мога да кажа че май няма нещо което да ме дразни като храна, всичко нападам Simple Smile.Кристалин при кой си в 25 и аз съм там при др.Хафузова , но при нея не съм само по каса а си доплащам през път по 30 лв и си ме гледа винаги на ехограф, техниката и е доста добра и за сега нямам проблеми, това ми е втората следена бременост при нея.
За запека и аз го имам от време на време, но не съм взимала някакви специални мерки за сега, но миналата бременост заради малтофера който пиех че ми беше ниско желязото беше ужас и в резултат на запека се снабдих и с хемороиди.
За пола ние май сме мома, но си чакам прегледа в петък за потвърждение. Лека вечер

# 108
  • София
Добро утро момичета,сядам пак с кафето,аз освен нес кафе друго не мога да пия и му слагам супер много мляко,вредно не вредно другото направо не го понасям от машина. Заведох си малкия на ясла дано издържи поне една седмица Praynig,че с тея вируси миличкия полудя в нас.
Кристалин честити сини гащи   bouquet, а колкото до докторката и аз бих я сменила,те винаги казват че нямат направления ,а после се оказва че не е точно така,ами си ги пазели моля ти се за спешни случи ,както веднъж чух.
Аз снощи пак не можах да спя спокойно ,не знам какво е това безсъние само мисли ми се въртят в главата и не мога да се отпусна. ooooh! Хайде стига толкова за сега от мен после пак ще намина да ви видя Simple Smile хубав и усмихнат ден.

# 109
Запис и от мен малко късно, но продължавам да следя темата, въпреки че не съм от активните тук Simple Smile

# 110
Кристалин, идеално те разбирам за направленията и касата. И аз плащам много пари за здравни и не ходя!!! Отказвам да си тровя нервите. Покрай забременяването, което беше проблемно, опитах няколко пъти да си взема направления за хормони и освен чакане цял ден, ми дадоха за 2 хормона, т.е. спесиха ми 30 лв... Еми мерси. Само скандали и разправии за едно друго направление, което ми трябваше след това, до шефката на поликлиниката съм ходила. Затова плащам си на частно и изобщо не се занимавам.... Накрая си самофинансирахме и опита инвитро, защото от фонда още чакам обаждане. Така че ако сметна парите, ще ми стане лошо. Но всичко си заслужава, само да родя здраво бебе и да съм спокойна.
Еми оплаках ви се, ама тая тема със здравната каса ми е болна..

# 111
Кристалин, идеално те разбирам за направленията и касата. И аз плащам много пари за здравни и не ходя!!!
+1
И аз така. Като теглиш чертата с допълнителните УЗИ и ФМ, накрая излиза, че за 200-300 лева трябва девет месеца да си скъсаш нервите и да загубиш сума време. Tired На всичкото отгоре, не знам защо, но им нямам много вяра на лекарите по здравна каса.

И честито момченце, Кристалин!  Grinning

Ержебет, аз имах като засъхнали гурелчета преди няколко дни, но си го знам от миналия път и не се притеснявам. Съвсем нормално е.

И една виртуална почерпка за мама, която днес става на 55. cheers С боровинково сокче, естествено. Laughing

Последна редакция: чт, 29 яну 2015, 10:26 от Или.

# 112
Кристалин Честито момченце!   bouquet. Явно усети заплахата с розовото и се е показал Simple Smile

Аз от 3 дена нямам никакви симптоми на бременна и се побърквам постоянно се притеснявам нищо не ме боли не ме ръчка не ми е лошо и т.н.. НЕ МОГА повече да чакам до 4.02(когато ми е следващия преглед)  след 1час отивам да го видя дали е наред мн ме е страх дано е добре малкото диване Sad

# 113
Или, да е жива и здрава!!!   bouquet

# 114
Кристалин - не се ядосвай! Имаш право, на сайта на НЗОК също е описано ясно на какво имат право бременните жени, но гледай да не си тровиш нервите излишно. Аз просто не разчитам особено на ЖК.
Пуснах си едни антитела, че съм с резус фактор отрицателен и си ги платих като поп. Не ми даде лекарката направление с подобно на твоето обяснение и не ми се занимаваше за 30 лв. да се разправям. Това разбира се е по-лесният отговор, защото в края на краищата за какво се осигуряваме редовно?!?! Преди мен я чух да обяснява и на друго момиче да си търси друг лекар по ЖК, който имал възможност да дава направления.
Иначе ПКК направих чрез допълнителното здравно осигуряване и някои прегледи също гледам да минат оттам. Надявам се и за раждането да си помогна. Все пак работодателят ми плаща не малка сума пари.

Добре дошли на новите момичета!
Не мога и аз да не споделя, че си имаме чудесна нова тема Simple Smile Браво на майсторката Simple Smile

SubFlowerLady - Симптоми и аз нямам никакви освен корема, който стърчи напред. Никакви ритничета и побутвания не усещам. Не знам до средата на февруари как ще сдържа емоциите и любопитството си Simple Smile

# 115
Кристалин, честито за момченцето !!! Мнооого хубава новина Simple Smile Аз съм на преглед на 10.02 и тайничко се надявам да разбера тогава и аз Simple Smile За магнезия - оставам на по-ниската доза - 450 мг/дневно За здравната каса - напълно те разбирам!
Във връзка със здравната каса - момичета от София вие при кого се следите по здравна каса, къде е кабинета на лекаря/ в коя болница и доволни ли сте? Аз все още не съм се записала по здравна каса и ми се иска да използвам това, което ми се полага.
За кафето - благодаря, че ми отворихте очите.
SunFlowerLady, пиши като се върнеш от лекар. Сигурна съм, че всичко е наред! Стискам ти палци !!!
Или, наздраве с водичка за рожденичката! Нямам си боровинково сокче ... Да е жива и здрава !!!
Misholina_sf, не си единствената с неспокоен сън. Аз се стряскам на сън и се събуждам, сънувам кошмари ... Тази "екстра" я придобих от престоя ми в болница.

# 116
  • София
Кристалин, аз ако чуя подобно нещо няма да се натискам въобще да ме записва, защото ще съм наясно, че внимание няма да получа. Иначе честито момченце.

Аз ходя при д-р Лекова в "Св. София" и съм доволна. Всичко си ми пусна без да питам и разпитвам. Предупреди ме още в началото, че от 17-та седмица ще пускаме и антитела заради отрицателния фактор. 

Панталоните дойдоха, но съм на работа - та ще пиша по-късно дали съм се навряла в тях.

SunFlowerLady и аз съм така, прегледа ми е на 03.02. Направо не се побирам в кожата си вече. Все си мисля дали не е станало нещо. Но едни 50 лв. за ехограф нямам в момента. Ще гледам да устискам.

# 117
Аз искам да се похваля че свалих температурата  Hug
Относно направленята аз се бях записала при една уж мн добра докторка която ми стопи здравето! Трябваше аз да и казвам на какви иследваня да ме праща и последя път като и казах че съм с отрицателно rh и че първото ми дете е взело кръвната група на бащаси тя ми отговори ми ако искаш ходи и си направи иследваня ако искаш не... Без да се замислям отидох при личната ми поисках и ново направление и се презаписах този месец.докторката ми пусна всичко нужно за щитовидната жлеза за антитела за хемоглобина и куб др сигорно напълни 10 епроветки с кръв и нищо не платих освен таксата от 2.90 Та докторите са длъжни да дават направленя и никога не е късно да им теглиш една и да се презапишеш ако не им се работи да не работят ние като техни пациенти несме длъжни да им тарпим безхаберството.

# 118
Кристалин,честито момченце! Не се ядосвай,но това ни се полага наистина,за всияко останало се доплаща. Разбирам те,аз работя в с-мата и затова дотука съм гледна -пъти на УЗ,но няма да прекалявам повече. Това е положението.

И аз съм на ФЕКГ чак в края на февруари,но ще устискам любопитството си дотогава,няма всяка седмица да го гледам бебето на ехо я.
Чувствам се подута ( и изглеждам така) в лицето. Някой като мен?

И Хуск съм вземала,трупа се,трупа се,подува се и накрая нищо,след седмица прием вече минавам на чай сена,че няма вече накъде.

# 119
Сладурка, а пробва ли свещичките Ева-Кю?  newsm78

Ержебет
, и аз си поръчах панталони, никак не са лоши, обаче са ми точно по размер /L/ и другият месец може и да не ми стават, освен ако не се отпуснат малко. Иначе сега направо ми заспаха. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт