Отговори
# 90
Здравейте от мен:)
Относно запека - и аз не съм от лесно ходещите до тоалетна по принцип, но откакто съм бременна ми се случи за кратко този проблем. Може би разнообразното хранене е най-добрия вариант, макар че съм имала случаи каквото и да ям, няма и това е...
Относно месото - в началото когато беше ужасното гадене не можех да си помисля за месо, сега хапвам, но предпочитам нещо друго... Ядат ми се салати, но ме притесняват пестицидите и всички боклуци, с които са пълни, а за домати и краставици не искам да говоря - нямат никакъв вкус.. Добре, че се намират консерви домашни домати и други, които да заместват донякъде нуждите докато чакаме сезона на зеленчуците и плодовете.
Интересното е, че дори след като премина гаденето ми, продължават да ме отвращават плодове сокове (въпреки, че плодове ям, под формата на сок не мога да ги пия) и също така миризмата на прахове за пране и омекотители.... При вас как е, момичета?
Иначе засега консултациите има, въпреки грипната епидемия и ако до утре е така, живот и здраве ще разбера какъв е пола на бебчо. Имам някакво усещане, че ще е момиченце, а снощи сънувах, че ми казват момче Simple Smile
Хубав ден на всички  Heart Eyes

# 91
За след бременността, препоръчвам чай Сена, имаше невъобразим ефект, чак обратен, не можах да повярвам! #Crazy

JulySi, масовите домати са действително пластмасови, но опитай чери домати на клонка, не в кутия. Истински! Трудно се намират обаче и не са евтини.

Мойто шесто чувство за пола на бебето трябва да подаде оставка. Миналия път имах усещане за момче и се настройвах психически, защото исках момиченце (каквото се и оказа:)), а сега нищо. Ако в понеделник не се покаже и аз взимам решение като SunFlowerLady и това е!  Joy

Илияна,   bouquet завид за близнаците, от малка все си мечтаех... Rolling Eyes

# 92
Danny_cat, благодаря ти за информацията за безкофеиновото кафе. Определено се замислих ...
Илияна 2, добре дошла Simple Smile)) Лека бременност ти желяя и бенчета, родени в 9-ти месец!
SunFlowerLady, май няма да вдигам дозата на магнезия.  Беше ми полезна информацията ти. Аз нямам среднощен гладн и киселини и не мога да помогна.

# 93
  • София
Добър ден и от мен,доре дошла Илияна,лека бременност и здрави пухкави близначета накрая  bouquet
Аз снощи за първи път имах киселини след като хапнах едно парче мусака,но не я бях готвила аз и не знам какво е имало че да ми ги причини,надявам се да не се повтаря че това е по-ужасно и от запек с нищо не ми минаваха с предната бременност. А колкото до вецето и аз имам проблеми от време на време, но се оправям с мляко с нес и плодов сок сутрин преди закуската,действа за сега Blush
Моя док каза нещо от сорта че в ранните седмици и да ми изпише магнезий нямало да има ефект,не помня каква точно беше изтъкнатата причина та аз си трая за сега ,ако много ме приболи пия само но-шпа и лежа,но все по някое време и аз ще почна и с предната бях така.
Колкото до месото ям си но много по-рядко от преди,по-скоро предпочитам супички ,като включвам и пилешка,спаначена и много много таратор Mr. Green
Ех този пол и мен ме гризе сега дали ще се види и док да каже със сто процента,ама как ми се иска да е момиче този път,не знам за 6 чувство ,при мене сбъркано явно  Joy,сина до последно за мома го мислех,а с това май-нямам никакви усещания, по скоро е желание но каквото дойде мое ще си е и ще си го обичам Simple Smile Е отивам сега да си полегне че снощи беше поредната ми нощ на въртене и сега едва гледам,а малкия вече заспа Grinning

# 94
Според мен най- важното за редовното ходене до WC е навика. Още от ученическите си години свикнах, че първото нещо след ставане е ходенето до тоалет (понякога отнема повече време, понякога не)
Също повече супи и зеленчуци, по малко тестени и нишестени и така Simple Smile

Илияна 2  добре дошла   bouquet

# 95
Ех,момичета..благодаря още веднъж за съветите,относно запека,но не и не Confused Първата ми работа сутрин е чашата с топла вода,кафе с мляко следва,плодове на гладно...имам си лениви черва по принцип,а сега просто е съвсем зел,тука може би се събират вече  4 дни без отчет. Единствено сената ми помага,но така привиквам пък. Не след бременноста,аз и сега си я пия.

Първия път много исках момче(след това съжалявах за предпочитанията си естествено),но е момиченце Heart Eyes сега исках по-скоро да доставя удоволствие на таткото,но пак ще са панделки.
Еми каквото са си направили пък hahaha

# 96
Misholina_sf, имай предвид за магнезия, че за да има ефект трябва да се натрупа в организма. Аз пия Магнезиев диаспорал 300. В листовката му пише , че трябва да се приема поне 6 седмици.

# 97
  • до едно тепе
Хоуп бяха ми изписали магнерич от 500мг. Но все пак тези дози ми бяха предписани от лекар. И то за кратко време. Имах много силни контракции в 28г.с и шийката беше започнала да се отваря макар и нескъсена. Затова и бяха тези конски дози. Иначе през повечето време бях на 3х1 хапче. Попитай си лекаря за дозата, той/тя ще прецени.

# 98
Здравейте майчета и бъдещи майчета аз от мн време следя темичките пускани в саита но не съм се включвала
Искам да споделя с вас и ако можете да ми дадете съвет. От вчера съм с температура 38 градуса пия парацетамол но тя стада до 37.2 и пак вдигам правя си компреси с оцет и неще да спадне личната ми лекарка несмее да ми изпише нищо каза да продалжавам да пия парацетамол и нз какво да правя

# 99
Стефиии, високата температура около и над 38 не е добре за бебето, отиди при лекар, който следи женска консултация или частна клиника с гинеколози и общи болести. Иначе тук сме коментирали много средства за лечение на бременни при вируси и настинки, ако нямаш други оплаквания освен температурата може да е някакво възпаление или инфекция в организма и е възможно да трябва да се пуснат изследвания. Определено трябва да си потърсиш доктор, който да обърне малко повече внимание и поне да назначи някакви изследвания. Дано да е нещо безобидно и да го пребориш бързо!  Hug

# 100
И аз да се изкаже. Моя бъдещ мъж всеки ден ми носи 2 токущо изпечени цели хляба и аз изядам цялата куричка с кисело мляко и някакваа манджа. Но този парещ хляб не му прощавам. Simple Smile

# 101
Благодаря ви, момичета!   bouquet Дано всички родим хубави и здрави бебета. Относно магнезия, много е хубаво да се пие, но трябва да ядете и месо. Аз имах даже сърцебиене в по-ранните седмици и моят док ми каза да наблягам на месцето, а вече имам и изписан магнезий.

# 102
  • София
Кристалин ще споделя за дънките, разбира се.  Simple Smile Даже още утре. Днес се обадиха и казаха, че на следващия ден ще ги доставят.

За запека - като видя, че втори ден пропускам, изяждам една кофичка активия. Дава резултат.

Днес имах няколко капки белезникава течност от двете гърди - коластра доколкото се информирах от интернет. Първо се изненадах, после притесних. Още нещо, за което да питам на прегледа след няколко дни.

Последна редакция: ср, 28 яну 2015, 22:05 от Ержебет

# 103
Ержебет, няма за какво да се притесняваш. Коластрата е нещо нормално. Просто при някои се появява по-рано, а при други по-късно

# 104
  • до едно тепе
Ержебет нормално е. Все пак пролактина по време на бременност се повишава много и започва отделяне на секрет. Ако ти стават петна по дрехите можеш да си купиш подложки за кърмачки. Няма страшно Peace
Стефи може би си лепнала някакъв вирус. Те сега са много. Пий си парацетамола, но ако поддържаш температура повече от 3 дена си намери лекар, който да те лекува адекватно. Иначе температурата се сваля и с торбички лед под мишниците, но се внимава да не са отпред върху сърцето. И разбира се да са увити в нещо и върху тънка блуза, че иначе е много неприятно. Душ с поносимо хладка вода също-но пак да не много студена и не се стои дълго под водата, че и бързото охлаждане е опасно.
Миналата година малкия изкара кошмарни 40-50 дена- 4 вируса един след друг все с температури над 39 градуса и това бяха начините да сваляме температурата подпомагайки лекарствата- колко къпане посред нощите изкарахме само ние с мъжо си знаем ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт