Отговори
# 75
Nikinkaaa, продължителността на терапията с но шпа + магнезий е индивидуална. При мен, например, е до края на бременността. Но шпа с дози 3 х 2 таблетки/дневно е безвредна. Консултирала съм се с няколко лекари по въпроса. Аз съм в чудене колко е максималната дневна доза от магнезий за бременни ?!?!? Някой знае ли?

400 мг магнезий е ОК Simple Smile

# 76
  • Пловдив
Благодаря за хубавата тема.   bouquet
И на мен не ми се хапва месо  Laughing а как го обичах.  Rolling Eyes Ядат ми се много плодове и зеленчуци и за картофи умирам, под всякакъв вид приготвени (постни).
Купих си крем Дева и се мажа с него. Доволна съм за сега.
За дрехите-нося си стари, които имам след раждането на дъщеря ми. Тогава бях качила доста и за това сега си ми стават.
Имам приятелка, която шие и мисля да ми спретне две пролетни роклички. За лятото ще му мисля по нататък.

# 77
  • до едно тепе
Магнезия до 36 г.с се пие и после обикновено се спира, освен ако бебето е дребничко и се цели да не се роди веднага след влизане в 9-тия. Но все пак е хубаво да се спре, защото матката става мързелива от него и после може да е по-трудно раждането. Предната бременност като максимална терапия ми е изписван 4х2 от 500 за 2-3 дена при много сериозни контракции, после минах за седмица на 3х2 и след това си продължих на 3х1. Тази бременност засега не ми е изписван, но и не съм усещала още да имам контракции както тогава.

# 78
Момичета, по темата с пиенето на магнезий, някой ползвал ли е магнезиево олио за мазане?
Доста изчетох по темата в интернет за ползите му, че така се абсорбирало от кожата необходимата доза магнезий за организма и уж било по-полезно, но някак си съм пак скептично настроена, а и ми изглежда странно да си мажа корема и с това..
Ако някой е ползвал, моля да сподели. Така ще съм и по-смела да опитам Simple Smile

# 79
Верно си приличат тия бебета щлски. Мога да ям всеки ден супа,айде тука допускам и пилешка,топчета и тн.т,но предимно спаначена Twisted Evil Обаче тестено как ми се яде не е истина. Май с тия вкусове ще си чакаме момиченца. За мен е ясно де.

Въпрос: Имате ли запек и ако да как се справяте? Много е зле положението при мен по принцип,пък засега без коментар направо.

# 80
  • до едно тепе
Сладурка аз нямам проблем, но ям редовно по нещо поразхлабващо- сутрин овесени ядки, грах,зеле, зелен фасул и подобни. Ако не ги обичаш може да опиташ сутрин на гладно сушени сливи или кайсии. Ако не ти е приятно да ги ядеш така можеш от предната вечер да си ги накисваш в топла водичка и стават супер. Иначе разхлабващо действат и крушите и кивито Peace

# 81
ММ си мажеше прасците с магнезиево олио заради крампи и определено има ефект. Но бих се консултирала с док преди да си мажа корема. Rolling Eyes

sladurka, пробвай с киви и круши на гладно, поляти с обилно количество вода.
Поспаланче, взе ми ги изпод пръстите на клавиатурата.  Laughing

# 82
Sladurka, относно запека моят лекар ми беше изписал Дуфалак - прахче или течност, която пих само веднъж, защото след това ми се нормализира метаболизма може би от само себе си. Но това е лекарството, което е безвредно за приемане по време на бременност - на мен ми каза да го пия, когато почувствам, че нещата няма да се случат...

# 83
Не,не,при мен не стават нещата от киви и овесени ядки... Cry Чудех се има ли някоя като мен. Пробвала съм какво ли не,вкл. Лактулоза,освен това ме е страх да напъвам. То това си ми беше и от предната бременност,явно ще почакам още 6 мес.

# 84
Pospalancho, това 500 - 500 мг. магнезий ли е? Аз приемам магнезиев диаспорал 300 саше веднъж дневно (той е със съдържание 295 мг магнезий) и витамини за бременни, в които има 150 мг магнезий. Та общо на ден 450 мг магнезий. Чудя се дали мога да включа още едно саше магнезий допълнително. Така ще станат 750 мг дневно. Дали ще се предозирам? Знаете ли мнението на лекар дали предозиране с магнезий е опасно?
Swissygirl, аз не съм ползвала магнезиево олио за мазене. Звучи ми някак неефективно, но това си е мое мнение.
Sladurka, от лекар на който вярвам, знам че по време на бременност е много важно да се изхождаш всеки ден. Аз се справям така:
1) пия прясно мляко с разтворено в него безкофеиново (за да не вредиш на бебето) кафе. Важно е млялкото да е студено. Тогава то има слабителен ефект.
2) пия фреш на празен стомах. Под "празен" имам впредвид последните 3 часа да не си яла нищо - действа ми много
3) прием на бобови храни - боб, леща, грах. До преди да имам запек през бременността, който се появи от самото й начало, винаги съм мислела, че тези храни запичат, но не съм била права.
4) каза ми сутрин в определен час да ходя в тоалетната, да се въоръжа със списание и търпение и да чакам. Той казва, че по този начин организма ще си създаде навик и ще привикне.
Благодарение на тези начини ходя всеки ден или през ден. По-рядко не ми се случва.
Успех! Дано помогне и на теб Simple Smile

# 85
и аз да се включа в новата ни темичка  Simple Smile аз също предпочитам да не ям месо , макар че знам че е важно и гледам да ям поне един - два пъти в седмицата. много повече ми харесват супички, салати и постни манджи, ох и тестено и сладичко Sad  колкото до ходенето до тоалетна аз си изградих навик сутрин да пия първо чаша топла вода и после кафе, уж ми помага засега, иначе пробвах  сливи, сушени плодове на гладно и киви без особен ефект беше за мен. но всеки трябва да намери за себе си кое му помага от тези бабини лекове.

# 86
Сладурка, и на мен не ми действа нищо за запека от храните и ми се гади от сиропите /аз от години съм с проблем и сега е страшно вече/, но всеки ден трябва да се ходи /най-много през ден/ затова ползвам свещички Ева-Кю, държа ги малко повече 10-20 мин. минимум, като междувременно се опитвам да ям гореизброените неща, но без свещичката нищо не се случва. Безвредни са за бременни и за дълга употреба, не се привиква и нямат химии, а са ефервесцентни. Не са много евтини, но за мен си заслужава. 6 броя са около 8 лв.. Иначе и аз си накисвам сушени сини сливи, пия сутрин мляко с кафе, фрешове, топла вода на гладно, киви, круши, тиква, грах, много течности. Сигурно без тази диета и свещичките няма да могат да ми помогнат и ще се бетонирам.  Joy
Hope
, навсякъде чувам и чета, че безкофеиновото кафе е даже по-вредно от нормалното. По-добре едно по-слабо кафенце за деня да изпиеш, отколкото безкофеиново. До миналият месец и аз пиех безкофеиново в млякото, но го смених с нормално Нес кафе, просто слагам половин лъжичка вместо цяла.  Hug

# 87
Онзи ден си направих такава "бомба"... Смлях в блендера киви, зелени ябълки и добавих компот от праскови (според мен с мляко ефекта ще е същия), за да стане достатъчно течно за пиене. Определено ми подейства на стомаха и червата Simple Smile По-мазните супички също ми действат на мен (пилешка, телешко варено).

# 88
Здравейте, момичета!

Ще ме приемете ли при вас? Бременна съм с близнаци, от Велико Търново съм.  Simple Smile

# 89
hope! аз пия  Biolectra по 2 на ден където 1 съдържа 1-Магнезий - 243 мг. Предписано от лекар, а тази ударна доза магнезий която се готвиш да вземеш предполагам се предписва за максимум седмица. Съдя по това, че когато пиех Магнерот 3х2 беше за 1вата седм и после по-по-малко  Simple Smile .

Кристалин И аз ще го почакам да се покаже още малко и после ще е - РОЗОВО пък то да си се крие колкото си иска Grinning  Laughing

Въпрос: Как се справяте със среднощния глад?! Някой откри ли какво може да се яде без да има киселини след това? Sad

Общи условия

Активация на акаунт