Отговори
# 390
Кристалин   И на мен ми се случва вече няколко пъти  Crossing Arms 
Аз затова обикновено пиша в нотпад и после само копирам и форматирам. Тоя път не знам що така направих  Crossing Arms

# 391

JulySi      , аз лично ти препоръчвам книгата на Мари - Клод Дьолае - "Аз съм бременна" , но за съжаление засега за след раждането нищо не мога да ти препоръчам. Simple Smile

Благодаря! Мисля да си я поръчам Simple Smile

# 392
Здравейте момичета!!!
Престраших се да ви пиша чак сега,надявам се,че ще ме приемете във вашата групичка.Ще се радвам много,ако споделяме и обменяме информация тук всички заедно.Вярвам,че така ще минава  времето много по-бързо и накрая всички ще се радваме на здравички,пухкави и ревящи бебчета.
Сега да ви разкажа моята история на кратко.
С мъжа ми правехме опити от година и 2месеца и  на 25.11 получих най-хубавият подарък за рождения си ден-разбрахме,че ще ставаме родители,но това далеч не беше цялата изненада.Когато отидох на преглед за установяване на бременност видяхме не една а две точици,радостта ни беше двойна.
Сега съм в 15 седмица и термина ми е 3 август.
Да не дотягам с дългите постове.
Пожелавам на всички хубава и топла февруарска вечер.

# 393
  • София
Добре дошла Каролина,лека и спокойна бременност до края и здрави бебчета  bouquet Честита ти двойна радост,аз самата съм близначка и е много хубаво да растеш с някои които е на твоя акъл Heart Eyes
Днес май няма много активност аз си поспах на обяд преди това сготвих и сега вече мисля да си мързелувам доволно.  Днес си снимах и коремчето и сякаш за няколко дни порасна значително Shocked,а и бебче ме успокои с помръдване ,което много ме зарадва. Чакам с нетърпение да дойде ФМ да си се видим Simple Smile
 JulySi екстра ти е хемоглобина ,моя с предната бременност още в началото беше 93,после падна още,но това не попречи на бременността кой знае колко ,пих желязо само накрая защото при мен се оказа, че не е в него проблема то отделно изследвано ми беше в норма,та не се притеснявай ,хапвай си добре и всичко ще ок.
За лекции и на мен ми се ходи, но с постоянно болното дете и тая зима май няма да ме огрее,а и на някакви упражнения искам да ходя че гледам днес на кантара пак почнах да качвам от въздуха дето се вика,не ям повече но вече съм 64 кила Sad,дано се спре малко че обмисля едно пътуване през Април не ми се иска да съм като слон.

# 394
Добре дошла, Каролина! Честито ви двойна радост и лека бременност!
Кей, всичко ще е наред! Не се притеснявай - доки си знае работата. Ще те отърве от стрептококите за нула време.
JuliSi, аз си купих на Татяна Аптулаева "Скоро ще стана майка". Доста е подробна (и съответно дебела), като се започне от планирането на бебето, та чак до раждането. Включително има информация за подходящи хомеопатични продукти, ароматерапия, масажи, упражнения. Според мен е ОК, но пък на мен ми е първа бременност и може би пропускам нещо Simple Smile Иначе за отглеждане на бебето няколко от майките ми казаха, че "Бебето - ръководство за употреба" е полезна, въпреки че на пръв поглед изглежда майтапчийски написана. Купих си я, но съм прочела едва 10 страници Simple Smile
Лекциите на "9 месеца" във Варна са всеки четвъртък от 10 часа в Capella Play. Ходих за първи път в края на ануари - никой не ме върна Simple Smile Първата февруарска за съжаление я пропуснах, но мисля да следя следващите - изглеждат полезни. Ето тук някъде имаше снимка с инфо за лекциите в различни градове: https://www.facebook.com/uchilishte.9meseca?fref=ts

# 395
Здравейте да се похваля днес си купих два панталона един по обикновен от Уайкики и един които ми по-повдигна самочувствието Laughing от H&M,много ама много  ми са удобни.Но и аз се замислям за упражнения гледам всеки ден да се разхождам ама ще трябват и упражнения иначе не искам да си мисля на какво ще заприличам,като цяло от както съм бременна съм качила 3кг ама много напълнях преди да забременея и сега ме е страх да не ударя стотака  #Cussing out #Cussing out #Cussing outВие правите ли някакви упражнения момичета.

# 396
Здравей,
Лично аз се опитвам да вървя пеш поне 30 мин до час на ден. За щастие си имам и куче, с което мисията е почти 100 % изпълнима, дори и да не ходя през останалото време. Другото раздвижване, което реших, че ще правя ежедневно (тъй като дотук съм качила около 8 кг, а съм само в 19 г.с.), е да не ползвам никакъв асансьор, т.е. изкачване на стълби минимум по 4 пъти на ден. Живея на 6-ти етаж Simple Smile

# 397
Гледайте да не почвате от раз с каквито и да е упражнения. Да не си докарате контракции Peace

# 398
Или, има ли го някъде в нета това фолио,с което си облицовала банята?

Относно сутиените-нося спортно бщстие,с подплънки и ластик. На мен ми е удобно,сега малко са ми порастнали,но иначе аз гърди нямам.

Относно креватчетата,ще ползваме мрежеста кошарка,ей от този тип http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/bebeshki-krevatcheta- … tork-1008022-1536 (как се слагаше линка в текст съм забравила). Отделно ще поръчаме скрин. Иначе креватчето след едно известно време става излишна вещ,а другото поне се сгъва.

# 399
JulySi     , аз лично ти препоръчвам книгата на Мари - Клод Дьолае - "Аз съм бременна"
+1

sladurka, има го във всяка по-голяма верига - Практикер, Домко, Баумакс, Бриколаж. Ето клипче. Имат и официална страница, но е на немски. Имай предвид, че е временно решение, ако ще го слагаш на цялата баня. Макар че ние изкарахме 2-3 години върху гипскартон в банята и нямаше течове и подгизване. А сме от много и дълго къпещите се. Правихме ремонт, защото се спука тръба зад гипскартона, а не защото фолиото изпусна.

За физическата активност. Бавното ходене ми е най-приятно. Ако бързам, почва да ме стяга, ако стоя права, без да ходя, също. Нямам и сили за вдигане, силови упражнения и т.н., буркан с компот не можах да отворя преди малко. Обаче ходенето... онзи ден ходих пеша от Щерев до Славейков. Бавно, полека, мога и цял ден да ходя. Не е моментът тепърва да се почва с някакво натоварване, но ако организмът е свикнал, може.

Каролина, добре дошла.  Hug Винаги толкова се радвам на близнаци, това ми е мечта.

# 400
Или,благодаря ти за инфото,аз за тези се сетих точно,но викам си да не би пък и други да има.

И добре дошли на новодошлите  Hug

Знам,че не е добре излишно да се филмирам,но се тревожа-миналата седмица усетих бебето със сигурност. от тогава насам-нищо. И си се тревожа. Но иначе нямам никави оплаквания.

# 401
Добре дошла Каролина лека бременност Hug
Гледам , че сте писали за креватчета  Simple Smile да изкажа и моето мнение.
Ние ще си ползваме креватчето от каката. Лично аз предпочитам дървените креватчета пред тези мрежестите се. Защото когато подрасне малчугана и трябва да свалиш нивото на матрачето то става мн ниско едва ли не слагам детето си да спи на земята, но пък са удобни за пренасяня , по евтини, удобни за пътуваня докато дървеното си седи в къщи голямо и заема доста място. Та е въпрос на личен избор. Ние имаме и двете , но мрежестата кошарка сме я ползвали само за игра или когато ходим някаде с преспиване. А ето и нещо позитивно за четене http://bremennost.bg/18-gestacionna-sedmica-ot-bremennostta.html

# 402
  • София
Добро утро,днес станах изключително рано но и съм тъжна,малкия пак ми се разсополиви при условие че си е нас и никъде не е излизал,много гадно,писна ми вече как да го опазя. Е наоплаках ви се ....
Сладурка и при мен е същото положението с усещането,първо към 14 го усетих и бях сигурна че е то,после преди няколко дни, но категорично не е всеки ден и по -различно като усещане всеки път,според мен се завъртат някак си и в тези дни не можем да доловим движения защото още са твърде слаби,надявам се като мина 20 г.с. вече по- често да се обажда, че и след ФМ ,няма да имам повече видеозони  и трябва ако искам да го видя да ходя на частни прегледи,само да са здрави пък ще търпим и притесненията няма как.
Кошарките са ми някак болна тема,имам сгъваема ,е аз лично не съм доволна за постоянно ползване,не ми е проблем че спи ниско до земята все пак има матрак и подложка отдолу,а по -скоро че няма как да се ползва дълго,понеже малкия вече доста тежи,няма как да махна преграда и да се ползва и като по-голям,после като новородено през двата слоя мрежи не можех да го виждам и трябваше да ставам всеки път,колкото до мястото има и дървени със същите размери ,харесала съм си сега на Арбор с колелца и махаща се предна решетка за да го допирам до спалнята и нощно време да не ставам стига да се кърмим успешно разбира се,пък като е на колела мога през деня да го махам и да си стой до стената,има време още да го мисля разбира се. е и цената е доста по-висока но мисля че си заслужава. Пожелавам ви хубав ден, без притеснения и много ритничета Simple Smile

# 403
Добро утро  Simple Smile
 misholina даваш ли на малкия някакви витамини? Нашата  е на 3 годинки и откакто тръгна на ДГ все е болна сега и аз не я пускам да ходи на ДГ. Давах и коластра да пие за подсилване на имунитета. Сега е по добре да не се хваля мн де но ако се разболее и минава мн бързо за ден два и вс е отшумяло. Хубаво е често проветряване на стаите и др вариант  е ако имате възможност да отидете на планина за няколко дни. Чистя въздух оправя вс.

Последна редакция: пн, 09 фев 2015, 17:26 от stefyyyy

# 404
Добро утро  Simple Smile
 misholina даваш ли на ммалкия някакви витамини? Наща е на 3 годинки и откакто тръгна на ДГ все е болна сега и аз не я пускам да ходи на ДГ. Давах и коластра да пие за подсилване на имонитета. Сега е по добре да не се хваля мн де но ако се разболее и минава мн бързо за ден два и вс е отшумяло. Хубаво е често проветряване на стаите и др варянт е ако имате възможност да отидете на планина за няколко дни. Чистя въздух оправя вс.

Shocked Shocked Shocked

Общи условия

Активация на акаунт