Отговори
# 480
Аз в понеделник се подхлъзнах и паднах, та ходих до Шейново да ме прегледат, защото много се бях ошашкала. Та тогава ми мериха шийката и ми е 31.2 мм. Казаха, че е идеална, но като гледам онзи линк, който сте публикували, хич не е идеална... знам ли... ще им се доверя на докторите. Все пак двама дойдоха да ме прегледат.

Другата седмица имам час за втората ФМ във "Фемина", ще бъда 19 седмици + 2 дни. Надявам се да не е прекалено рано. С предишната ми бременност ходих пак 19 + 5, хем тогава бях с по-късна овулация, и всичко си се виждаше  Peace

# 481
За мамчетата, който искат да се включат във Facebook-a, може да пишат ЛС на Ники слънчицето  или на fashionmama    bouquet

# 482
  • София
Аз съм се записала на ФМ за 25-ти март. Тогава ще съм в 20 г.с. + 4 дни.

# 483
Аз съм се записала на ФМ за 25-ти март. Тогава ще съм в 20 г.с. + 4 дни.

Да не би да се бъркаш с месец февруари...? newsm78

# 484
  • София
О, да! Февруари. Моя грешка.

# 485
  • София
Взеха ми кръв на мен, чак другата седмица ще са ми готови резултатите.

# 486
Танитка, добре, че нищо му няма на бебчето от падането! Много се радвам !!! Аз също бих се ошашкала ... Хубаво е, че си отишла на лекар, за да си спокойна Wink
За шийката - аз много съм се ровила в интернет и също съм намирала и други размери на шийката по гестационни седмици, към които повече се вписваме с теб. В понеделник, когато ти я измериха си била 18 г.с. и колко дни? Щом са те гледали двама лекари недей да я мислиш шийката Wink Много е важно всички да сме спокойни, притеснението няма да ни помогне. Между другото освен дължината на шийката, важни показатели за нея са дали има конус или не и дали е омекнала.
За феталната морфология - аз също ще ходя в 19 седмиця + някой ден, защото бебчето върви със седмица напред Simple Smile

# 487
Milkey, две колежки ходеха при Врагалева на ФМ и двете бяха много доволни. Казаха, че била доста мила и обяснявала всичко подробно. Аз също съм се замислила да се запиша при нея. Надявам се, че съм ти била полезна.

# 488
ФМ ми е на 25.02. - 20+6 дни. Надявам се, че няма такова нещо като "късно". Но избрахме часа, така че и ММ да може да дойде. Ако някой от посещаващите Шерев знае, дали правят запис или трябва предварително да заявя, че искам такъв. Изобщо прави ли се сега запис за радост на бабите?

# 489
  • София
Или. и аз в Щерев се записах. Няма късно - до 23 г.с. я правят. Иначе и аз ще искам диск и снимка, ако може, ама не съм питала може ли, не може ли. Не знам. Да се обадим пак ли?

# 490
  • София
Здравейте момичета,
Реших и аз най накрая да се запиша в темата. Следя ви от самото начало, но заради проблеми и страхове не се осмелявах по рано. На 36г съм от София, термин 31.07. Бебенцето върви със седмица напред от самото начало, засега предположение от двама лекари за момченце. Имам момиченце на 3,6 год.
Шийката ми я премериха за първи път в 14г.с. беше 34мм. Доктора каза, че е добре. Следващият ми преглед ще е на 19.02 и ще искам пак да я премерим. С миналата бременност постоянно карах доктора да я мери защото бях с много контракции от 5-ти месец. Така че питайте и искайте да ви ги мерят за да може да се хване на време евентуално скъсяване.
Ще се радвам ако ме включите и мен във  фейс групата, че явно там сте по активни.
Хубав ден!

# 491
Здравейте. Аз съм бъдеща юлска мама, /термин 10 юли/. Това е първото ни бебче и съм много развълнувана от очакването. Емоциите, които изживях и изживявам са неописуеми и несравними. Правя си всички възможни изследвания и прегледи както за мен, така и за бебчето. В момента очаквам резултати и това много ме напряга. Стискайте палци.  Желая на всички леки и безпроблемни бременности. Very Happy

# 492
Или, Ержебет, ако разберете нещо за записа по време на ФМ - възможно ли е да се направи,  дали предварително трябва да се заяви, заплаща ли се допълнително и т.н. моля пишете Simple Smile Аз също съм в Щерев на ФМ.
Icheto, Dima, добре дошли baloni Пожелавям ви лека бременност без контракции !!!

# 493
Добър ден ! Преди няколко дни ходих на фетална морфология ,в клиника Темелков,Варна (2 +3 Д ) ,при Д-р Кеновска ,цената беше 50 лева . По-принцип се записва час предварително,защото продължителността на феталната морфология е около 40 минути и час,зависи пак дали бебчето се крие Simple Smile При мен продължи малко повече от час ,защото не му се виждаше цялото личице и трябваше да ходя да се разхождам с цел да се обърне ,за да се види хубаво лицето. Вие освен Скрининга на Даун и феталната морфология , на други по специални изследвания ходили ли сте или смятате ли да посетите,по-нататък ? newsm78 newsm51 smile3504 newsm07

# 494
  • София
Добър ви ден момичета,надявам се всички тук са добре и усмихнати Heart Eyes
Мерси Кристали,да много ще хубаво жалко че живеем със сестра ми в различни градове но си е голямо съвпадение с времето Simple Smile Гледам обсъждате шийката на матката,при мен явно никой не я следи понеже на ЖК не ме гледат на уз,до сега имах само едно е началото за установяване,после ходих на БХС но дори да са я гледали нищо не са ми казвали за размер. Спомням си с предишната бременност на МФ ми каза доктор Марков че е ок и няма опасност от преждевременно раждане, но пак не каза колко е дълга,не мисля че ако нямате някаква патология или пък оплаквания от контракции ви трябва да си следите дължината,те докторите знаят какво и къде да гледат,това си е мое мнение де,не трябва да се натоварваме с излишна информация ,понякога е по -добре да не знаеш всичко. Благодарна съм на моя док че при първия преглед не ми каза за кистите в мозъка на бебето защото щях да се побъркам до следващия преглед ,когато пак ги е гледал и ми каза че са изчезнали,просто ми спести едни 2 седмици напразни тревоги.
Оххххх ooooh! сега ми се обади акушерката ми от 28 поликлиника и ми каза че моя АГ е напуснал и да си търся друг,за мое щастие поне са пуснали продължение на болничния,че иначе излиза че 4 дена вече не съм на работа без извинение,. И с предната бременност имах проблеми с тези тъпи болнични и сега пак,няма как да се върна на работа ,а трябва и да се следя някъде . Исках да попитам и тук,ако някоя може да ми препоръча добър АГ който работи в София и е по здравна каса,също и дава болнични без проблем,май-много станаха изискванията ми ,ама направо се панирах сега какво да правя супер тъпо.

Общи условия

Активация на акаунт