Отговори
# 270
На новите момичета - Добре дошли  baloni

Svet_m, ще споделя моя опит с кумуването, но с уговорката, че не мога да кажа какво е да си кума и да имаш малко дете едновременно. Кумуването е едно прекрасно признание от младоженците, още по-прекрасно изживяване и невероятен спомен за цял живот ... Трябва да имаш предвид, че дори сватбата да е вечерна, ако младоженците я правят с всичките му традиции - нещата започват да се случват от доста рано. При нас младоженеца дойде да ни вземе в 11 часа, като преди това бях на прическа,  в ресторанта мисля че влязохме в 18:00 часа. Купона продължи до 3 през нощта. Според мен, за да е весела една сватба е много важно кумовете да са активни, в смисъл винаги да са на дансинга и ди вдигат настроението на останалите.
На нашата сватба моя приятелка беше с бебе на 1,5 месеца, което кърмеше. Прескачаше през няколко часа до тях и така. Но е съвсем различно да си гост на сватба и кума.
От друга страна, ако сватбата не е традиционна - може би празника ще започне от по-късно и няма да си толкова ангажирана.Още веднъж казвам, кумуването на близки хора е страхотно, това е едно от най-хубавите неща, които са ни се случвали с ММ ...  Избора е твой!

# 271
Мами здравейте.искам да ви се похваля не знам дали не си въобразих но преди малко усетих бебето и си беше доста силно пърхане Party дано наистина да е било бебчо макар че е рано  в 15г.с. съм но съм сигурна че майчинското ми усещане ми казва че е бебо.

# 272
Мами, колко често за деня усещате бебчето ?

# 273
Svet_m, обратно на повечето момичета ще ти кажа, че не е невъзможно. Ако има кой да ти помага. Т.е. ако има на кого да оставиш бебето за половин-един ден. Вярно е, че първия месец почти не спиш, но е все едно дали ще е заради кърмене или заради танци. Даже може малко да се разнообразиш и да те освежи. (ако имаш моята свекърва например, все едно нямаш грижа, само не можеше да кърми, но все ми предлагаше да цедя или да храни бебка с АМ, а аз да си почивам през цялото време)
Кумуването е голям ангажимент, но ако успееш да помогнеш на младоженците преди появата на бебето (например отсега да почнете с избор на ресторант, рокля, музика, подарък и т.н.), после може да си просто най-важната гостенка на сватбата.
Да, най-вероятно все още ще имаш лохии. Но месец след раждането е не по-силно от слаби или дори последни дни на цикъла.
Не мисля, че трябва да се притесняваш за външния си вид. Килограмите отгоре се подразбират и никой няма да очаква мотовилка в рокля. Даже напротив, тогава ще ти е паднало да си пухкава с най-милото оправдание на света. А иначе прическа и грим от професионалист могат дамо да ти повдигнат самочувствието след месец по халат и чехли у дома. Peace
Помисли си, после пък да не ти е криво, че си изтървала такова преживяване. То си е половин твоя сватба. А и е голяма чест! bowuu

Бебка я усещам по няколко пъти на ден. 3-4-5. Понякога по-рядко. Вечер задължително, а често и през нощта. Понякога, ако пропусне половин ден малко се стряскам, но после се обажда и така. Знам, че още е мъничка, а и четох, че сега все още не са в най-активния си период. Да не говорим, че от бебе до бебе, разликата е голяма. Както от човек до човек - някои са по-спокойни, други по-активни.

# 274
Аз още нищо не усещам,нито съм качила кг, нито имам коремче,дали всичко е наред  Thinking

# 275
Емануелка, аз усещам бебчето също от 15 г.с. в областта около пъпа. В момента съм в 16 г.с. и от вчера имам същите усещания освен около пъпа и на около 10 см над него (предимно като съм легнала настрани) ? В голямо чудене съм ... Май е рано да усещам бебчето толкова високо ... Изпитвали ли сте същото? Какво ли е това?
Mayaval, аз също почти нямам коремче и съм качила едва 1 килограм. Не мисля, че това е проблем. Просто сме различни - едни с по-големи коремчета , а други не Wink

Знаете ли, ако слагате утрогестан сутрин и вечер вагинално колко дни преди микробиология трябва да го спрете?

# 276
hope! Бебчо го усещам предимно под пъпа и по някога непосредствено до него. Но чак толкова високо  Thinking  Споделила ли си с доки за тези усещания

# 277
Блазе ви за кг. Аз стартирах от 53 кг и съм в +сигурно около 3 кг. Корема ми е значително по-голяма от предната ми бременност по това време.

# 278
hope! Бебчо го усещам предимно под пъпа и по някога непосредствено до него. Но чак толкова високо  Thinking  Споделила ли си с доки за тези усещания

Не съм споделила. Другата седмица съм на преглед и ще кажа. И аз знам , че не трябва да усещам толкова високо в тази седмица. Сега вече съм в размисъл дали изобщо усещам бебчето ...

# 279
Добре дошли на новите мами   bouquet

Аз уж отложих БХС2 за другата седмица, но вчера ми дойде друг акъл и днес - хоп на влака и в София за изследването... И добре че отидох - оказа се че съм 18 г.с. и другата щеше да е малко късно. Не мога да свикна с това че навсякъде ми показва седмицата от бременността, а док говори за г.с...

И за съжаление не успяха да видят пола на бебчо, защото пъпната връв беше между краченцата... а нямам търпение...

Аз все още не съм сигурна дали това което усещам е бебока. Пърхането е малко под пъпа и по няколко дни на ден, но може и да е от червата.

# 280

Кей, Ержебет, хайде в отбора на момиченцета! 4470

Да, можем да закарфичим един розов щъркел за мен.  Grinning
Аз от утре съм на аб, полижинакс и някакъв крем, че съм се обзавела със стрептококи и кандида.
Малко ми е спечено заради антибиотика, дано да не вреди на бебче.

# 281
hope! , опитай да си напипаш матката. Около пъпа не е чак толкова странно вече в тия седмици, но 10 см над него е малко вероятно. Освен пък, когато легнеш матката да се качва нагоре. newsm78 Лягаш по гръб и започваш лекичко да опипваш/натискаш около пъпа и под него. Няма опасност за бебчо, той е добре защитен. Матката е твърда за разлика от всичко останало в корема.  При мен матката все още е 3-4 пръста под пъпа. Но пък и пъповете са разположени на различна височина. Като я локализираш, е ясно - бебо е там и никъде другаде.  Grinning

Момичета, не се шашкайте за усещането. Има мами, които и в 20 г.с. все още не усещат. После пък няма мира от ритничета. Така че Mayaval, всичко е наред. Вече съм писала, миналия път до петия месец хич не ми личеше, че съм бременна. И чак в шестия стана очевидно. Дотогава можех да прикрия с по-широки дрехи.

Keй, спокойно.  Peace АБ са допустими по време на бременност, особено щом док така е преценил. А полижинакса си е направо класика за гъбичките. Много по-добре е лечението пред нелекувана майка.

# 282
  • София
Усещам т.нар. пърхане предимно вечер като легна. През деня съм на работа и в по-активно движение, за да доловя нещо. Но определено е ниско долу - няколко пръста под пъпа (3-4 както казва Или.).

# 283
Добре дошли, на новите!

Кира, и аз съм така, ама на приливи и отливи. Ту съм сърдита, то нещастна, ту радостна  Crazy Хормони  Laughing
Свет, за какво пиеш шуслерови соли?
Ержбет, аз пък не харесах тези в Уайкики. Там само един пуловер ми хареса. Дънките им обаче са направени за мноооооого ниски жени. На мен ми се вееха около глезените  ooooh!
Хоуп, не може да е толкова високо още  Naughty Аз усещам подутинката от 3 пръста под пъпа до костта долу - в този участък.
Кей, и аз пих антибиотик - по-добре той, отколкото бактерии  Peace

На мен пък вече среднощното ставане не ми пречи. Като не светкам лампи,даже не се и събуждам като хората.

А и още не съм сигурна, че усещам малкия  newsm78 Уж нещо мърда, ама със същия успех може да е и черво  Laughing Като нямам грам време да обърна внимание, така си и пропускам. Петъка усетих май два ритника по-отчетливи, ама от тогава - не знам  Tired

По повод на личането - понеже нали ме боли кръста ходя като патица. И днес един колега, дето е пляснат през устата, ме бъзикна на всеослушание, че дали не съм била бременна, че съм ходяла така  Crazy После като го дръпнах да му кажа, че не съм дебела, а наистина бременна той направо онемя - не можеше да повярва и каза, че само ме е закачал  Laughing Та явно още минавам или за преяла или с по-широка блуза - за категорично небременна  Mr. Green

# 284
  • София
Кристалин на мен пък едно синьо панталонче много добре ми пасна. Ама, то си трябва мерене..

hahaha Преяла, много готино - представих си как половината от офиса, който не знаят си мислят същото за мен.

Общи условия

Активация на акаунт