Какво обличате, когато имате преглед при гинеколога си?

• 28 944
  • 170
  •   1
Отговори
# 150
А питаха ли те дали си съгласна? Защото аз не бих приела такова нещо  Grinning

С кое дали е съгласна - да има други (бъдещи) лекари в стаята?  Rolling Eyes

На мен изключително често ми се е случвало да има студент при лекаря. На гинеколог само веднъж. Студентите никога не са давали мнение или правили манипулации. Седят отстрани и гледат.
Предполагам, че при операции им дават да асистират и действат сами.

# 151
  • Пловдив
Сега се сетих за студентите или не точно.
Първия ми преглед при гинеколог беше точно с направление от спешен кабинет (защото съм малко от безотговорните хора, които не ходят на лекар, докато нямат проблем, аз и тогава нямах гинекологичен проблем, но ме пратиха на различни спедиалисти). Въпросния първи преглед при гинеколог... Имаше 1 момиче при лекаря (студентка, стажантка). Понеже очевидно при прегледа на влагалището и палпация през корема не се установи проблем, лекаря съвестно реши да ме погледне с вагинален ехограф, при което също заключението беше, че проблем няма. Въпросното младо лекарче обаче "Ама даяте да видим още! Не трябва ли да се насочи по-нагоре?" Не ми беше неприятно нейното присъствие, нито ме е било срам от нея. Стана ми смешно обаче, ако сондата беше в нейните ръце до къде ли щеше да рови? Сетих се и за нашите практики и за късмета пациентите ни да не могат да говорят и да се оплакват, че понякога в стремежа си да разбереш нещо повече правиш неща, които сигурно на пациента не са му приятни, а и не е имало нужда.

# 152
simona035,
2 пъти съм раждала по собствен избор в Майчин дом София. Това е университетска болница, студенти има навсякъде там и  аз си го знаех. Ако не исках студенти, нямаше да избера тази болница. Отделно на всяка визитация (преглед) след раждането имаше студенти, учат се хората. Първия път раждах през нощта, нямаше никой. Втория - сутринта, 5 души бяха и наблюдаваха раждането. Аз раждам леко по принцип и бях в пълно съзнание, въобще не ми пукаше, нали са студенти, не някакви воайори. По-важно беше акушерката като напъвах да извади бебето живо и здраво.

# 153
simona035,
2 пъти съм раждала по собствен избор в Майчин дом София. Това е университетска болница, студенти има навсякъде там и  аз си го знаех. Ако не исках студенти, нямаше да избера тази болница. Отделно на всяка визитация (преглед) след раждането имаше студенти, учат се хората. Първия път раждах през нощта, нямаше никой. Втория - сутринта, 5 души бяха и наблюдаваха раждането. Аз раждам леко по принцип и бях в пълно съзнание, въобще не ми пукаше, нали са студенти, не някакви воайори. По-важно беше акушерката като напъвах да извади бебето живо и здраво.

Студенти или воайори, първо трябва да те попитат писмено дали си съгласна или не. Право на избор.

# 154
Да знаете, че студентите се радват, че могат да присъстват на живо. Ако лекарят ви гледа с досада и неприязън, със студентите е друго - за тях това е безценен опит, който няма как да придобият, ако не ги допуснат поне да гледат. Щото един ден ще сте в техните ръчички, нали знаете  Simple Smile

# 155
  • София

Студенти или воайори, първо трябва да те попитат писмено дали си съгласна или не. Право на избор.
Ако имаш подобни претенции, но ходи в университетска болница.
На мен студентка ми е правила вагинално туширане (дано не греша в думичките). Сигурно е щяла да има и други възможности да палпира 5 см яйчникова киста, но не намерих нищо лошо да се учи на мен.

# 156

Ако имаш подобни претенции, но ходи в университетска болница.
На мен студентка ми е правила вагинално туширане (дано не греша в думичките). Сигурно е щяла да има и други възможности да палпира 5 см яйчникова киста, но не намерих нищо лошо да се учи на мен.

А ла Мамасита, при нас, в цивилизованите държави пациентът има право на избор. Не казвам, че има нещо лошо; не казвам също, че ти задължително трябва да  откажеш. Казвам, че пациентът трябва да има право на избор. Ако за теб е ок, за друг може да не е, по ред причини.

# 157
  • София
Да , това имах в предвид. Не че помня кои е бил около мен докато раждам , но все си мисля ,че за такива неща се пита предварително.

# 158
Аз не бих се съгласила, ако ми искат мнението.

# 159
  • София

А ла Мамасита, при нас, в цивилизованите държави пациентът има право на избор. Не казвам, че има нещо лошо; не казвам също, че ти задължително трябва да  откажеш. Казвам, че пациентът трябва да има право на избор. Ако за теб е ок, за друг може да не е, по ред причини.
ще прибегна до ритуално самоубийство, ако наистина приличам по нещо на нея Shocked

# 160

ще прибегна до ритуално самоубийство, ако наистина приличам по нещо на нея Shocked

Спокойно, не те сравнявам с нея. Преди няколко страници, написано в миниатюрен текст, тя ме обвини в изхвърляне, какво било в цивилизованите страни, пък как сте били вие, на клона.  Laughing

# 161
  • София
Права си, че е редно да се иска съгласие, но аз нямам нищо против, защото все пак студентите трябва да има къде да се учат, а университетските болници са точно затова.

# 162
При последното си раждане бях в университетска болница. Имаше някакъв текст, който подписах, може да се е споменавало нещо за студенти. Театър си беше. Малко като дисклеймърите, които подписваш при опасни спортове.

От 7 сантиметра разкритие нагоре на практика не мога да чета и да разписвам в съзнание, така че едва ли бих изпаднала в цивилизационен оргазъм от това уважаване на пациентските ми права в адски неадекватен момент.

Казах ви, повечето си е театър, за успокояване и на двете страни.

# 163
При пълно разкритие, след часове напъване и затихващи тонове на бебето си в бях пълното съзнание да ми обяснят какво точно ще се случи по-нататък..
И лекарите чинно си чакат с документите за подпис.
И представи си -прегледах си ги подробно преди да подпиша.

А казах ли, че иначе съм пълна лигла.

# 164
За мен не е нормално на операционната маса, току преди да ти пуснат упойката да ти тикат химикал и документи за подпис.

Общи условия

Активация на акаунт