Боледуване на децата ни – тема 22

• 47 155
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Ами по принцип възрастни по-рядко боледуват... На братовчедка ми малкият беше домъкнал навремето скарлатина, аз работех у тях тогава, нито аз, нито тя, нито техните се заразиха. При Силви много гадно се е получило, направо малшанс  и двамата с мъжа и да се разболеят покрай малката... Бързо оздравяване!

# 541
  • Куциндрел
Силви, дано мъжа ти да се оправи бързо и да няма повече усложнения. Praynig
Нямате ли някоя баба да ви помага или съседка?

Уми, аз съм от Варна, там така духа зимата, че свят ще ти се завие. В СФ като дойдох се разглезих, тук няма такъв вятър. На мен през повечето време ми е топло, а на студено търпя.
В махалата винаги ми правят забележка, че малкия е най-тънко облечен, до сега от това не се е разболявал. За зимата си има ватирани шушлякови гащи, аз излизам с него с клин и дънки.

# 542
...
Не забравяйте, че децата не стоят на едно място и винаги им е по-топло, отколкото на нас. Навличането на дете дава точно обрания резултат на очакваното. Peace
+1
Като започнах да гледам децата преди години, ме бяха предупредили да не навличам. Така и правех. Но тъй като ме беше все пак страх да не им е студено, и аз се обличах по-леко като си казвах, че само ако наистина мръзна ще слагам допълнителни дрехи и на децата. С течение на времето покрай тях и аз свикнах да се обличам по-тънко. Мисля си дали нашите майки не са ни направили навремето зиморничави с техните методи (аз съм набор 1974). Покрай децата се промених. Сега големите са в 7ми и в 3ти клас, рядко боледуват вече, шапка и шал носят само при стабилно минусови температури. Иначе не мога да ги накарам. Бебето и него не навличам сега, не мисля, че заради това боледува. 1та година преди да почне ясла не беше боледувал.

# 543
  • shumen
Тета,да ти кажа те май всички мъже са такива.Трябва да им поръчаш всичко,че иначе не се знае как ще ги изкарат.Аз така миналата седмица поръчах на баща ми,ако излизат коя шапка и какво да му облече,а като се прибирам ги заварвам с друга шапка и като питам защо е с тази и той ми отговори,че защото ревял и не искал другата.Ама при мен не може да се налага,защото знае,че не му минават номерата.
Аз чоропогащник му обличам,но не се знае докога.Вече започва да не го иска сам понякога.
Цеца,аз съм от Шумен и имам чувството,че всичкия вятър и студ са при нас и във Варна.Аз тази зима направо от как сме тука все се чудя как да обличам малкия.
За каляването и аз много съм го калявала като бебе и бях много смела,ама сега от как тръгна на ясла и всеки месец е болен вече не съм.Ако е много студено и има вятър нещо взе да ме е страх да го извеждам.
Силве,да се оправя бързо ТМ и скоро да го изпишат от болницата.
Аз не смея да се похваля,но имаме цяла седмица изкарана на ясла.Дано сега като дойде баща му само да не ни донесе някой бацил и да опазим детето здраво,че иначе ще полудея.

# 544
Оффф,ние хем сме здрави,хем не сме.Хърхори тоя нос отзад и това е.Наливам морска вода с литрите,нищо не излиза...Давам Цинабсин от вчера.Не знам какво да Капя Sad

# 545
Оффф,ние хем сме здрави,хем не сме.Хърхори тоя нос отзад и това е.Наливам морска вода с литрите,нищо не излиза...Давам Цинабсин от вчера.Не знам какво да Капя Sad
Уми да не е сух въздуха в стаята, моето дете похъркваше миналата зима така, слагах му низита (маз с морка сол) преди да заспи и след това хъркането изчезваше.

# 546
Не е от въздуха.Той вируса е такъв,запушен нос и аз бях така 2дни,но при нея има нещо отзад.Не знам бактерята ли е,какво ли.Спирам парното,овлажнявам,проветрявам.Секрет чувам и ме побърква.Сега капнах Олинт и май е по-добре.

# 547
Дани, напълно съм съгласна с написаното от теб .... да кажа само, че скиорския панталон му е леко дълъг и го обръщам / подгъвам леко, да не се влачи по земята. Вчера ММ не го е подгънал, в резултат на това отдолу по ръба панталона е вече скъсан, тъй като се е влачил по земята. Отделно от това е кален, но това се оправя с пране. Иначе панталона о от Лидл и е почти нов, но вече скъсан отдолу.. ooooh!

Ама това да са ми ядовете...Малкия сутринта пак писка, че носът му бил запушен и не можел да диша...пак ли бе, баси, кво става, вдигам ръце вече..Имам чувството че да го опазя здрав за ЕЕГ -то е мисия невъзможно. За ЕЕГ трябвало даже хрема да няма, пък то мойто нонстоп с хърхорещ нос...незнам...Абе само Т да не ми вдига, другото...приоритетите ми се смениха рязко след ФГ..

Силви, как сте днес..докладвай..

Уми, незнам и аз какво да те посъветвам...

# 548
  • На брега на морето
Ами да ви кажа за шарките всичките ми приятелки ги изкарах с децата си. Не са ги били карали като деца. И при тях положението беше направо трагично, в пъти по-усложнена ситуация, отколкото при децата.
Аз самата също никога не съм карала никаква шарка, та ще съм в очакване следващите години  Laughing
Но все пак при всеки е различно. Майка ми да речем нарочно ме е водила да играя с деца, които са били с шарка и в градината е имало карантина и никога не съм я хващала, та кой знае.

# 549
тета, докладвам  Simple Smile
по-добре сме с малката. раните около устата завехнаха, нямаме налепи по гърлото. мисля днес малко да излезем с колата и да отидем край софия, да се поразходим.
таткото днес сутринта избягал за малко от болницата и купил 2 букета рози. влетя в 7 сутринта у дома и събори пейката в коридора, изкара ни акъла с малката, а той "честит празник! много ви обичам!"

# 550
по-добре сме с малката. раните около устата завехнаха, нямаме налепи по гърлото. мисля днес малко да излезем с колата и да отидем край софия, да се поразходим.
таткото днес сутринта избягал за малко от болницата и купил 2 букета рози. влетя в 7 сутринта у дома и събори пейката в коридора, изкара ни акъла с малката, а той "честит празник! много ви обичам!"

Браво на ТМ..сладур Heart Eyes
Радвам се, че сте по-добре.. Peace

# 551

Ах, че готино Simple Smile Супер мъж си имаш Simple Smile . Дори и да си знаеш, че ви обича, много е приятно и да ти го показва отвреме-навреме. Моят е много смотан в това отношение, рядко купува цветя вероятно, защото ги вижда като покупка, която ще увехне и ще отиде в боклука, а той супер се дразни да харчи пари за ненужни неща. Някой път е купувал саксии с цветя, сигурно така решава този си конфликт някакси.

# 552
  • в огледалото на живота
Странно,цитирах силви и сложих иконка със сърчице само,а поста ми вече е изтрит.... ooooh!
Защо?!
Откога да се зарадваш на едно чисто послание без думи в този форум се счита за излишен спам.... Crazy

Здраве да е!

Бъдете здрави и вие  Hug

# 553
Силви,много се радвам,много.А твоят мъж е страхотен просто!

# 554
  • вече Пловдив
Силви, много мило!  bouquet
Всички болни деца и родители да се оправят - я, какво хубаво време е навън, само за разходки! Hug

Напоследък си имам друга грижа - нокътят на палеца на десния крак на малката се счупи. Confused Не е за първи път, но сега е много дълбоко - буквално до основата на нокътя. Казва, че не я боли много, но явно от ботуша пръстчето се притиска и я наболява. Мажа я със заздравителя за нокти на Евелин, пие витамини. Какво друго мога да направя? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт