Боледуване на децата ни – тема 22

• 47 139
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
 Maybelline може и да дава,не съм усетила,писах по-нагоре,че Т почти не меря!

# 601
Имали сме всякакви дигитални. На всичките им трябват по няколко минути, за да покажат същото като живачния. Имали сме и quiko. Последния е син с мек връх - меря 7 мин, за да покаже колкото жълтия дигитален. А с него меря  4 мин, за да покаже, колкото галиевия. Simple Smile
Между другото лекари са ми казвали, че нямат доверие ма дигиталните.  Сестрите в болницата ми даваха направо живачния си, че и те нямаха вяра на дигиталните. Последно в спешното докторката като изпиука термометъра го взе и каза, че добавя  6-7 десети и записва това, което получава. Simple Smile
Значи всички са установили, че дигиталните са ... ами не са кой знае какво, само са по - безопасни откъм живак.

# 602
В болниците са със спиртни термометри-изглеждат точно като живачните, но не са.
Поне в нашата болница де...

# 603
Maybelline може и да дава,не съм усетила,писах по-нагоре,че Т почти не меря!

Някои деца и при някои заболявания си показват, че имат температура, съгласна съм. Преди и аз не мерех. Обаче сега...
Миналия петък игра, скача, бяга без умора и като дойде време за лягане ми се стори топъл, но не се разтревожих, защото е нормално след физическа активност. Измих го, приготвих го за лягане и като измерихме все пак -  38.7!  Лошо ми стана!  Дадоха АБ веднага заради левкоцитите.
Между другото, ако има мами от Варна - ако се случи да се разболее детенце вечерта, има температура и т.н. препоръчвам детското спешно в Света Марина. Най - малкото винаги правят изследвания, дори урина ако преценят. Става за неповече от 30 мин. А при ЛЛ винаги чакаме часове,  набързо преглед, диагноза съвсем на доверие...А да не говорим за неотложните кабинети,заместващи ЛЛ, където съм случвала даже на пиян доктор.

# 604
В болниците са със спиртни термометри-изглеждат точно като живачните, но не са.
Поне в нашата болница де...
Имаха 1 живачен и няколко спиртни (сини са вътре мисля)  На нас ни даваха живачния,  защото бяхме доста проблемни с температурата. Беше им много ценен явно, защото бързичко си го прибираха Simple Smile

# 605
Съгласна съм,до дете е,моето е вдигало все от вируси и от няколкото херпангини,които е карала,останалите болести са ни все без Т,ама със стабилни кашлици,та така!

# 606
Моето пък почти не кара нещо без Т  Tired Те затова и все се хръвлят да му изписват АБ, защото не смеят да лекуват без АБ при Т от 39-40гр Tired Само на един стомашен вирус с 40гр не са ни изписвали АБ тогава ooooh!
Иначе до 39 градуса  синът ми играе, скача, дивее. Мине ли 39 почва вече да се изляга насам-натам и видимо му проличава.

# 607
Като чета за Т, и ме втриса...с нашите проблеми.

Днес ми тече носът, имам и лека Т...моля се само да не заразя отново детето, че тогава ще се гръмна направо..

# 608
Моето пък почти не кара нещо без Т  Tired Те затова и все се хръвлят да му изписват АБ, защото не смеят да лекуват без АБ при Т от 39-40гр Tired Само на един стомашен вирус с 40гр не са ни изписвали АБ тогава ooooh!
Иначе до 39 градуса  синът ми играе, скача, дивее. Мине ли 39 почва вече да се изляга насам-натам и видимо му проличава.

Точно така  сме и ние.
 И при херпангина пак ни изписват АБ. А кашлица не помня да сме имали. Разни деца - разни проблеми.

# 609
Тета, иде ми да те прегърна и да си поплачем от нерви. Аз поне имам нужда. Взех един жълт кантарион, но все не стигам до него да пробвам дали ще ме успокои.
 И се дръж, моля те. Ние нямаме право да се разболяваме Simple Smile

# 610
Тета, иде ми да те прегърна и да си поплачем от нерви. Аз поне имам нужда. Взех един жълт кантарион, но все не стигам до него да пробвам дали ще ме успокои.
 И се дръж, моля те. Ние нямаме право да се разболяваме Simple Smile

Hug Мен ме избива много на рев, срината съм просто психически Cry
Ама няма да се даваме...

Благодаря ти много за разбирането, само който е минал по този път, може да ни разбере.
Даже една много близка моя приятелка, като се опитах да й обясня, ми вика да съм се стягала...Ами то накъде повече да се стегна, то да й дойде и на нея на главата, да я видя как ще се стегне и колко стегната ще стои...Сори за отклонението, ама е трудно като нямаш разбиране и  подкрепа. Тук такова намирам обаче, за което съм благодарна..  bouquet

# 611
момичета, здравейте.
тета, хамдиева, като ви чета и така жално ми става, кураж, майчета!  Hug
малката изглежда доста във форма, остават ни още 2 дни на аб и после започва чакането и пускането на контролните изследвания. още от сега се моля всичко да е наред  Praynig
аз почти не спах тази нощ и обмислях дали да не започна да работя отново. идея нямам как ще се организирам, но сега, когато таткото е в болница, ми е много притеснено, че ще го закъсаме. последно казаха, че ще го задържат 2 седмици. не искам да го притеснявам, дано всичко е наред с него, но... разходите си вървят, а тази седмица все ходихме на частни приеми, накупихме скъпите лекарства, сега за него ще трябва да доплатим някои изследвания и консумативи на болницата, и започна да ми се привижда финансова криза  Confused

# 612
Ох момичета,силни прегръдки и от мен! Hug Hug Hug И се пазете!  bouquet

# 613
  • Куциндрел
Обмислям купуването на хубав дигитален термометър, какъвто има нашата лекарка. Мери само с насочване към детето. С подобен мерят и в Педиатрията. Нямам вяра на тези мъничките.
Имаме си живачен, ползвам го само, ако си мисля че детето има Т, но дигиталния не отчита нищо.
За живачния знам - имаш ли температура, то почти веднага се вдига скалата, т.е. достатъчни са 2-3 минути. Правила съм си експеримент и с мен - слагам го за 2-3 минути, проверявам, след това още малко го държа. Почти винаги показанието е същото.

# 614
Е, аз пък днес сутринта с живачния не знам колко пъти мерих и първите 2-3 минути му е под 37 Т и вече на 5та минута е 37.2. Друг е въпросът, че ако не ми беше хрумнало да му меря Т точно след ставането,  а след час и нещо, хич нямаше да разбера, че е била над 37 Naughty От тогава няма уж.  Стискайте палци да отминава наистина Praynig

Онзи ден счупих иначе един живачен и си мислех аз за тези с галий newsm78

Общи условия

Активация на акаунт