Боледуване на децата ни – тема 22

• 47 132
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Имам 2галиеви,на различни фирми.Доволна съм,но меря 10мин.-показват вярно,трудно се изтръскват,бавно качват,но им свикнах вече,макар че съм имала такъв,дето на 5-та мина отчиташе вярно,на същата фирма на 20-та минута...партидите са различни.Живачните са по-добри,по-бързи,но ги счупих вече.И 3галиеви имам вече зад гърба си-те поне не са токсични.Дигиталният го държа 5мин.след сигнала,показва почти същото като живачния,но по принцип му нямам доверие,още от време оно,когато не знаех,че не се маха веднага след сигнала и винаги ми отчиташе темп.35.

# 616
  • Куциндрел
За дете 37.2 не е чак толкова висока Т. Получава се понякога след събуждане.
Но ако Т е висока, то за минута живака се е изстрелял над 37.

# 617
  • shumen
Добър вечер!
Да се оправят всички болни.
Лисе,да Самбукус Нигра давам.Днеска дадох пак и не е кашлял докато спеше.
Тета,да се оправяш скоро и дано Бобчо не се зарази пак.
Аз меря със живачен термометър и съм доволна.Имам го от едно време и много си го пазя.Под мишничката когато меря го държа точно 5 минутки.Като беше по малък му съм мерила и в дупето и тогава веднага отчита.
Силве,не знам какво да те посъветвам,но ако започнеш работа ще има ли кой да гледа малката?

# 618
Защо не мерите Т първо в устата, а после като толкова не можете да отвикнете, сложете и под мишница. Т в устата дава много бързо индикация има ли Т. Аз имам термометър за ухо. Подарък от девера, който живее в Америка. Мери за 2 секунди, но във Фаренхайт. Има отклонение между двете уши (както казахте, че става при подмишниците), но малко. Неговата индикация е еднаква с нормалните дигитални мерено през устата, под езика.

# 619
Ужасно ми е напрегнато. Пуснах повторни изследвания кръвни, както ме посъветвахте - левкоцити 12.5, леко повишаване от преди седмица, гранулоцитите също са се повишили на 60, лимфоцитите са под нормата, което май си беше сигурен признак за бактериална инфекция. ЦРП - 7.1 при горна 8. На фона на това, започна да вдига 39 градуса, педиатърът първоначално отказа антибиотик, но ден по-късно ми каза да започвам (Зинат) и да не рискуваме. Повлия се бързо за ден и половина спря температурата, но се появи зверска кашлица, почти постоянна, давеща, сополи течащи и назад и напред, отказва да се храни и едно постоянно нервно поведение, което ми е сигурен признак, че не се чувства добре. Днес на своя глава ще направя снимка на бял дроб. Бяхме и на УНГ, няма налепи, зачервено гърло само, обтри с грануфорин и каза, че не трябвало да пие антибиотик без антибиограма. Да, ама в секрета не е сигурно, че ще успят да изолират нещо, а да я държа 4 дни без антибиотик не посмях при тази температура и кръвните показатели.
От днес давам Биокс Тими за кашлицата, наред със Зината, Фенистил, вит. Ц и Имунофорте.
Моята хрема с кашлица овладях с два антибиотика - първо Азакс, после Зинат. И още не съм оздравяла напълно при все, че минаха три седмици. Само се надявам на малката инфекцията да не е слязла към дробовете. Никога не съм я чувала да кашля така. И не мога да определя дали е суха или влажна, или комбинирана, както и дали идва от гърдите. На слушалката нищо не се чува.
На всички болни скорошно оздравяване!   bouquet

# 620
Дани,тъкмо и аз свърших едно шише онзи ден Самбукус,беше ни предписан преди да се оперира малката. Peace

# 621
  • shumen
Тото,дано се оправи скоро детенце и да не е стигнала чак до дробовете инфекцията.
Лисе,аз давах какво ли не и полза не видях.Сега четох за Самбукуса,че има много доволни и реших да взема да пробвам и него.Миналата седмица в аптеки Сейба беше намален.Днеска пак дадох и съм предупредила в яслата да го наблюдават на обяд докато спи да видим дали ще кашля или не.
Тета как е Бобчо,а и всички болни как са днес?

# 622
Дани,дано ви повлияе добре  Peace

Тото ,дано всичко е наред !

Силве , как сте ? Тета ?  Hug

Аз утре отивам при ЛЛ тя е моя и на малката,тъкмо да взема бележка за градината и да ми види кръста  ooooh!

# 623
  • shumen
Лисе,и аз се моля да ни повлияе добре,че ми писна всеки месец да е болен и на АБ.Ето,онзи ден го изкарах и сутринта,и след обяд,вчера нали идва баща му и не сме излизали,ама снощи взе да му тече носа.То безцветни сополи,ама вече като ги видя и откачам.Днеска го обработих сутринта със стеримар и сребърна вода и го пратих на ясла и дано ги пресечем.
Ти от кога реши да пускаш малката на детска?

# 624
Дани,не знам още,тоя месец да мине,да видим какво е положението,до Пловдив като идем за преглед и тогава ще се решава  Hug

# 625
Ние си станахме с Т 38.4 и направо му дадох АБ, който му бяха изписали Tired То се видя, че няма да мине без него. Tired Дано поне сега се повлияе по-бързо.

# 626
Цветна палитра  Hug

# 627
Благодаря ви, снимката на малката е чиста, лекарят там се е накарал, че я водим без да е предписано от лекар. Излишно сме я облъчвали. Само че там са я чули как кашля и заключили, че веднага трябва да я види пулмолог, кашлицата не била хубава, била спастична, астматична.... Ако някой може да препоръча детски пулмолог в София, ще съм благодарна. Педиатърът веднага предписа по телефона вентолин, отхвърлих категорично да го давам, след като никой лекар не я е видял. Ще започна инхалации с физ. разтвор. И се надявам сиропът за кашлица да я облекчи. Възможно ли е да има връзка със Зината, който пие?

# 628
Ние си станахме с Т 38.4 и направо му дадох АБ, който му бяха изписали Tired То се видя, че няма да мине без него. Tired Дано поне сега се повлияе по-бързо.

Добре си направила..и аз щях да дам при това положение. Важното е да се оправи детенце...

Дани, и ние сме така...След като към четвъртък завехнаха сополите и спрях вече биопарокса, в събота през нощта пак не можеше да диша и почна да точи сополи..Дали дето баща му го извежда, незнам, но пак сме в начална позиция..
Аз го броя за здрав/почти де/...нали няма Т..
Аз съм отпуска от днес две седмици и ще се гледаме..
За ЕЕГ не съм решила още къде и кога ще го водя...В Плевен педи ми препоръча д-р Валерия Маринова от второ ДКЦ..но нища не намирам за нея като отзиви...детски невролог била..
До София нещо не ми се бие път... Thinking

Тото, да се оправяте бързо..

# 629
  • София
Цветна палитра, Тото, да оздравяват дечковците  Hug
Тета, дано Бобчо се стабилизира и да е напълно здравичък за ЕЕГто  Hug Трябва и аз да взема да се организирам да заведа моя, че мина доста време.
При нас положението е средна хубост - големият бързо изкара вируса, но е на инхалации за някои и друг ден, защото нещо не ми хареса как кашля. Малкото е хремаво и кашля с пълна сила  Sad а като никога този път и мен не ме подмина, та малко подкашлям, малко съм хремава и така.

Общи условия

Активация на акаунт