Банята - тема 22

• 89 082
  • 770
  •   1
Отговори
# 435
Ето плочки в зелено, аз все налитам към природни елементи...

http://baniaplus.bg/index.php?route=product/product&product_id=50

Иначе, преди време бях харесала едни с лайки...Ама, пусто, спряха ги от производство и не ме огря. Обожавам зелено и смятам, че за баня също е страхотно. Тези бяха: http://www.banq.bg/%D1%84%D0%B0%D1%8F%D0%BD%D1%81-%D0%B8-%D1%82% … fe-verde-128.html

# 436
Koлко от пишещите тук имат бани с такива размери? Според мен такива цветни бани можеш да си позволиш, ако банята ти е голяма, но няма как да стане в баня с размери 2Х2 метра! И дори банята да ти е голяма, такива ''моди'' са преходни и бързо омръзват и стават повече от дразнещи погледа.

# 437
Kikamora, какво непреходно предлагаш?

# 438
Всичко е преходно, но такива шарении/цигании са още по преходни и бързо им минава модата, а цветните мивки, вани и т.н. са повече от кичозни.
За себе си съм заложила на неутрални и меки цветове и плочи от естествен камък и всичко в класически стил. 

# 439
Кикамора, и т.н. класически бани моат да станат кичозни, не е невъзможно. А естествените материали в мокро помещени си е техническо предизвикателство за поддръжка. Освен това сутрешния душ в една жизнерадостна, зелено-бяла баня определено повишава тонуса, чисто психологически и денят ти започва добре. Не бих казала същото за прехваленото сиво. Разбира се всичко е въпрос на вкус и на мярка, както и коментирането на чуждите предпочитания. 

# 440
Ето плочки в зелено, аз все налитам към природни елементи...

http://baniaplus.bg/index.php?route=product/product&product_id=50

Иначе, преди време бях харесала едни с лайки...Ама, пусто, спряха ги от производство и не ме огря. Обожавам зелено и смятам, че за баня също е страхотно. Тези бяха: http://www.banq.bg/%D1%84%D0%B0%D1%8F%D0%BD%D1%81-%D0%B8-%D1%82% … fe-verde-128.html

Тези с цветята не ми харесаха, защото наистина са много големи елементи, а и много приличат на истинкси.  Предпочитам тук-таме по-дребни елементи.

Но първия линк ми хареса и mumbas караш ме да се замисля дали не трябваше да избера зелено за банята и без това съм по чуденките ...

# 441
Лято, лято, каквото и да си избереш все ще бъде по-добре от настоящата ти баня, която вече не я харесваш. Самият факт, че ще е ново и различно създава настроение. Успех! В обзавеждането направено от самите нас винаги може да има грешки и пропуски, важното е да е функционално и на нас самите да ни харесва, а това, че някой друг го смята за неестетично, не бива чак толкова да ни притеснява.

# 442
Аз нашето кафяво много си го харесвам, но сега и зеленото го харесах . Ако ми покажете светло синя и нея вероятно ще харесам . Ако ви кажа колко сложно ми е да ходя по магазините. На мен всичко ми харесва. Е като го купя започва нещо друго да ми харесва.

Ние сега сме на тема да разделим сметките за тръбите на наши и общи части. Е голям отпор и тълкувание по темата кое е наше и кое е общо срещтнахме. Понякога се побърквам с тези общи части. Или си ги поправяш сам и прежалваш парите или се разправяш с месеци.
Вие сменяте ли общи тръби , които минават през вашето жилище при такива ремонти?

Последна редакция: пн, 30 мар 2015, 06:31 от лято лято

# 443
Кикамора, и т.н. класически бани моат да станат кичозни, не е невъзможно. А естествените материали в мокро помещени си е техническо предизвикателство за поддръжка. Освен това сутрешния душ в една жизнерадостна, зелено-бяла баня определено повишава тонуса, чисто психологически и денят ти започва добре. Не бих казала същото за прехваленото сиво. Разбира се всичко е въпрос на вкус и на мярка, както и коментирането на чуждите предпочитания. 

Много трудно една изчистена класическа баня може да стане кичозна Simple Smile, може да стане скучна, но кичозна едва ли.
Кое му е предизвикателството на естествения камък? Та нали той е направен гладък ?
Водата за банята и кухнята ми минава през една специална система( голяма колкото кутия на компютър) която омекотява водата и това предотвратява образуването на котлен камък  Peace.

# 444
  • ГО
Всичко е въпрос на вкус.
Аз също предпочитам изчистени и омекотени цветове и визии за банята, но има хора дето им харесва да е шарено, весело и т.н.
Също така смятам, че вече им минава модата на тези шарени плочки, но пък с това и цените им падат, а така все повече хора могат да си ги позволят и съответно ще има хора, които ще си правят така баните.

# 445
Малко крайна ми дойде дискусията За и Против зелена/цветна баня. Всеки си има различен вкус и трябва да се уважава за това.
За зелени плочки мога да предложа каталозите на Керос - имат 3-4 варианта. Ако на някой му се търси да ми погледне постовете от преди месец-два.
Аз също исках зелена баня, но нещо не успях да срещна Моето зелено и в крайна сметка ще имам бежова баня с кафяв акцент. Надявам се да не стане скучна.

# 446
Чак пък за и не няма Simple Smile. Поискаха мнение и ние го дадохме. Моя съвет е да разгледат световните тенденции и тогава да решават.

# 447
Айде няма нужда всеки път да подскачаш ,че цветните плочки са кичозни , омръзват и т .н.
Световни тенденции и прочие.....не всеки го интересуват и да никой конкретно не е питал "Кикамора харесват ли ти плочките ми "
Разбрахме вече ,че не харесваш , мисля е достатъчно , хората затова имат различни предпочитания .
Не усешташ ли ,че разваляш духа на темата ?

# 448
  • sofia
"Световните тенденции" си имат съответната цена, нали? Не всеки може да ползва дизайнер за консултация.
И аз не харесвам "пейзажните", "флорални" и "дзен" плочки, ама си трая. В магазините такива безумия видях, ама явно има купувачи.

Важно е цвета и големината на шарките на плочките да не схлупват и без това малката баня.
Например показаните лалета - огромни и ако се сложат в малка баня ще изглеждат ужасно.

# 449
Аз също исках зелена баня, но нещо не успях да срещна Моето зелено и в крайна сметка ще имам бежова баня с кафяв акцент. Надявам се да не стане скучна.

Като нашата. Не е скучна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт