Банята - тема 22

• 89 060
  • 770
  •   1
Отговори
# 465
Хей, момичета, казвайте кой има нужда от повечко подкрепа и смелост за зелена баня.... ?!?!
Ние с ММ вече ползваме втора бяло/зелена Хепи Керос.... може и да се повтарям вече.... ами много си ни е свежичко... харесвам си и двечките, даже по-кокетно ми стои малката баня с тях.... някак скучно ми стоят бежаво/кафевите бани... не съм целяла нищо скъпо или дизайнерско (затова проектите са толкова аматьорски - лично мои са си), а по-скоро да е достъпно за бюджета ни и да е СВЕЖО... Правете жилището си за вас и единствено за вас, така както го усещате... бъдете смели... успех!!!
Скрит текст:
ето малката баня: http://bunnyslava.snimka.bg/other/ap-l.818077.33475308 ,
а голямата е още недовършена, но пък се ползва ежедневно: http://bunnyslava.snimka.bg/?album;aid=813017;pid=33616387
Скрит текст:
ето аз съм пример за човека със смели цветове... когато боядисвахме стаите даже свекито каза, че е много шарено... не било по неин вкус, че даже тогава каза, че ще се постарае по-малко да влиза по стаите, че такава шаренийка й тежало на очите... нещо от тоя сорт...

# 466
Bunnyslava  Twisted Evil
Еми, cool Simple Smile))

# 467
  • Под Сините камъни
Момичета вие от къде си взимате аксесоарите за баня.
В началото на март бяхме в Истанбул и в банята в хотела поставката за тоалетна хартия беше двойна.Мъжо много я хареса ама пусто не я снимах.Значи едната ролка стои като резервна там.Обърнах нета за нещо подобно ама цъ нищо не намерих.Освен Видима като качество,кое друго да търся  newsm78 Не искам да ръждяса за 1 година

# 468
Пепински, нашите са Момо.... не са ръждясали...

# 469
  • Под Сините камъни
Пепински, нашите са Момо.... не са ръждясали...
а откъде си ги купи

# 470
  • Сф
Как се монтират праговете на ФАТ за душ параван? Лепят се върху плочките или се слагат на замзката и около тях се редят плочки (т.е. половината праг е "вкопан" в плочките)?

Имаме 2 сифона на 20 см разстояние един от друг. Единия ще е в душ пространството, другия вън от него. Съответно ще се правят 2 наклона на банята и майсторът вика, че няма как да се залепи прагът отгоре заради двата наклона  newsm78 newsm78

# 471
Тоя майстор не е майстор и ние с ме с два , но този в кабината е правоъгълен и беше много скъп бе 280 лв  беше  #Crazy. Но е перфектен, така изтича водата, че си струва. И не мисля, че трябва някакъв специален наклон , трябва но ще е такъв, че да не пречи на прага.
http://sifoni.bg/product-tag/%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%B … 0%B8%D0%BD%D0%B0/
Успех ви пожелавам и си сменете майстора , ако се наложи Wink. Нашият е като на втората снимка от Мал Мук Hug

# 472
Защо ви са два сифона? Имам само един лентов под душа, а извън душа не мокря, а когато трябва да чистя минавам с стирката.

# 473
Как се монтират праговете на ФАТ за душ параван? Лепят се върху плочките или се слагат на замзката и около тях се редят плочки (т.е. половината праг е "вкопан" в плочките)?

Имаме 2 сифона на 20 см разстояние един от друг. Единия ще е в душ пространството, другия вън от него. Съответно ще се правят 2 наклона на банята и майсторът вика, че няма как да се залепи прагът отгоре заради двата наклона  newsm78 newsm78

Много си е добре с 2 сифона (когато човек няма възможност за лентов поради особености на помещението). Е, не са на 20 см един от друг, може би на метър.
Ние сме по същия начин - душ зона със сифон и наклон към него. После зона на мивка и тоалетна - със сифон и наклон към него. И също ще сме с праг, с поне 3-ма различни специалисти (единия от Баня Стил) сме се консултирали и казват, че е хубаво да се сложи прага, който сме взели. Вариантите са два, според тях - да се подреже частта на самия праг, която "опира", тоест пречи да легне равно. Другия е да се вкопае в пода, докато не прилепне и най-високата му част, ако ме разбра Peace Май ще заложим на втория вариант. Иначе, използва се лепило за плочки. Вътре прагът е кух и се запълва цялата кухина по дължината, за да е здрав при натоварване от край до край.

Наклон си трябва и се отразява на прагчето при всяко положение Peace

# 474
  • ГО
Колко сантиметра трябва да е вкопан лентовият сифон в земята? Единият майстор, който водихме да гледа нашата баня каза, че се вкопавал много и едва ли не чак арматурата на пода трябвало да се реже, пък това щяло да отслаби плочата. В къща сме, банята се пада над мазата.  newsm78

# 475
Момичета, имам един въпрос свързан с PVC ламперията, примерно ей такава:
http://www.nolina.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82% … 1%86%D0%B8%D1%8F/

Подходяща ли е за баня, като няма да се мокри от душ или мивка, но все пак като се къпе човек се вдига пара, знаете...  Хигиенично ли е, лесно ли е за поддръжка, фуги  има ли  newsm78
Освен това здрава ли е, т.е. има ли опасност, ако някой 100+кг се подпре на нея да хлътне, да се счупи или нещо такова.

Освен това искам да сложа пак PVC ламперия и за коридора до някъде, примерно на метър височина. Съображенията ми се, че все пак в коридора човек се  прибира с обувки, които може случайно да се отъркат в стена и т.н. и ще се чисти по-лесно от боя. А и ако случайно се одере с чадър, чанта, все пак ми изглежда по-здраво от фина шпакловка + боя.

Моля споделете мнение, имате ли такива плоскости и какви са особеностите им.

# 476
kama4e 
на мен ми казаха за да не копаем в пода да го повдигнем.
Но казаха мин. 10 см . ако не и 14 .
Ние нямаме сифон , по немски образец. Тези се къпят в корито и за никаъв сифон не са чували. Наричат душ кабина със сифон италианска баня и се виждат в чудо ако искаш такова нещо  Rolling Eyes
Ако не ми бяха писнали с моткането обаче щях да сложа и при нас, но гледах накрая само да го приключим. Сега ще правя в гостната тоалетна такова нещо. Но ще гледам да е българин, който работи ту, че техните мотки ми лазят по нервите  Twisted Evil

# 477
  • Сф
Защо ви са два сифона? Имам само един лентов под душа, а извън душа не мокря, а когато трябва да чистя минавам с стирката.

Лентовите сифони са ми супер нехигиенични и въобще не ми харесват. Искам 2 сифона, защото душ пространството ще е малко, легена с детето ще е извън него и няма постоянно да го мислямокро ли е, не е ли мокро, да го подсушавам ли или не. Много голямо удобство си е. Дори в мокрото помещение ще сложим сифон, в случай на повреда с пералнята да не се наводним.  Peace

А при нас двата наклона почват от ръба на въпросния праг, довечера ще пусна снимки да обясня какво имам предвид.

# 478
И при нас банята е с два сифона, а прагът е граден. Ако тепърва ще се прави бянята, а няма да се преустройва, граденият праг според мен е по-доброто решение от лепен такъв. Облицова се с плочките на пода и са 1:1.

# 479
И при нас банята е с два сифона, а прагът е граден. Ако тепърва ще се прави бянята, а няма да се преустройва, граденият праг според мен е по-доброто решение от лепен такъв. Облицова се с плочките на пода и са 1:1.

Но прагът е доста по-красив, освен че е и много здрав. Ако майсторъте  добър, ще го сложи, както си трябва.

Общи условия

Активация на акаунт