Банята - тема 22

• 89 041
  • 770
  •   1
Отговори
# 540
  • ГО
Ние взехме системата за вграждане на Коло, слим взехме, а моноблокът е на Грое.
Системата е с 10 години пълна гаранция.

# 541
  • Пловдив
Mary_Angel , би ли споделила малко повече за тези филтри, аз съм чувала само за обратна осмоза, но  ще надхвърлим бюджета с нея.

# 542
aH, едрият филтър е механичен, представлява муфа с метална решетка, продава се във всяка железария, струва 4-5 лв. След него ще има филтърна кана с филтър 20 микрона, продават се в повечето ВиК магазини, струва около 40 лв. И двата филтъра се монтират на входа на ВиК тръбите в апартамента след водомера.
Ако искате още по-фино пречистване на водата може да се монтират още 2 кани - първата с филтър с 5 микрона, а втората с филтър с активен въглен. Но според ММ това е малко излишно, пък и трябва да има достатъчно място за въпросните кани.

Разбира се, могат да се монтира система за омекотяване на водата или система за обратна осмоза, но тук говорим вече за 2000-3000 лв. Обаче, освен цената трябва да се вземе под внимание факта, че вода, преминала обратна осмоза не е препоръчително да се пие.

# 543
Момичета, искам да попитам във връзка с лайсните в банята, могат ли да се избегнат?

1. тези, които са между две съседни стени
2. тези, които са между под и стена
3. тези, които са на външен ръб, примерно, ако има вградено казанче и над него се получава нещо като плот, та външния ръб (надявам се да разбирате, че моите обяснения)
4. при изграждане на корито за душ кабина от плочки, ръбовете, които се получават

Та в тези случаи или в част от тях може ли да се избегнат лайсните чрез пилене или чрез други технологии и как според вас е по-добре? Има ли недостатъци липсата на лайсни и като цяло, какво е предимството им или са просто необходимост?

# 544
  • Сф
Защо между 2 стени трябва да има лайсна. Лайсните се слагат, когато има изпъкнала част, а не вдлъбната. За кутията на вградената система (казанче) ние взехме ласйни и добре се получи.

След майстора на банята, добре вървим. В седмицата след Великден трябва да я завършим. Малко не ми харесва как точно ги доизкусурява нещата (не реже много правилно плочките), ама какво да се прави. Надявам се, че фугите ще скрият недоразуменията.
Става много светла и хубава баня, доволна съм  Simple Smile

# 545
  • София
aH, едрият филтър е механичен, представлява муфа с метална решетка, продава се във всяка железария, струва 4-5 лв. След него ще има филтърна кана с филтър 20 микрона, продават се в повечето ВиК магазини, струва около 40 лв. И двата филтъра се монтират на входа на ВиК тръбите в апартамента след водомера.
Ако искате още по-фино пречистване на водата може да се монтират още 2 кани - първата с филтър с 5 микрона, а втората с филтър с активен въглен. Но според ММ това е малко излишно, пък и трябва да има достатъчно място за въпросните кани.

Разбира се, могат да се монтира система за омекотяване на водата или система за обратна осмоза, но тук говорим вече за 2000-3000 лв. Обаче, освен цената трябва да се вземе под внимание факта, че вода, преминала обратна осмоза не е препоръчително да се пие.

Това е интересна информация. Този вид муфа+кана пречистване до каква степен гарантират?
И какво точно представляват - не намирам нищо. Ако не те затруднява би ли ме насочила/ или показала/.

# 546
  • София
Shinebox, и аз не харесвам лайсни, затова някакси минахме и без тях.

Някои серии плочки имат завършващи елементи за ъгли и ръбове, ето при нас кутията на казанчето:
Скрит текст:
Външния ръб на прозореца просто фугирахме, макар и грубо ми харесва повече от лайсна:

Скрит текст:

# 547
Може да няма никакви лайсни. В сегашните ни бани нямаме, фугирано е както е показал/а Assos.
В новата баня имаме лайсни, но само на външните ъгли, никъде другаде.

# 548
Благодаря момичета  bouquet
Ще търся завършващи плочки значи. И ще остане само да видим как ще бъде около изграденото корито за душ кабина.

Аз бях чувала за нещо с пилене под 45 градуса.

# 549
И ние не искахме лайсни,но майстора каза,че нямало да стане хубаво само с фугиране, а  изпиляване на плочките не посмяхме, че ни беше страх от острите ръбове,които се получавали след това,а и не всеки гранитогрес става да се пили! Е, сложихме накрая лайсни,намерихме с цвета на плочките и не са от ония заоблените,а са плоски! Не изглежда зле, ама си личи!
Асос, прекрасно се е получило при вас! Поздравления!

# 550
  • Под Сините камъни
Ето това е филтъра /кана/ както каза Mary_Angel
Скрит текст:
А това трябва да е другият филтър
Скрит текст:
Това са пълнителите за филтъра/кана/ Постоянен
Скрит текст:
Активен въглен
Скрит текст:
текстилен
Скрит текст:

# 551
Пепински, първото си е филтър-кана, и ние сложихме такъв, ама второто дали е филтър? Поне не прилича.

# 552
в по-стара тема, намерих ето този коментар за пилене:

Цитат
пилен ръб значи, ръбовете на плочките се изпилват под 45 градуса и се срещат без да остава видим кант на някоя от плочките. Това се прави на външните ъгли на помещението. При това положение само се фугира и не се слагат грозни лайсни.

Изглежда така
Скрит текст:

За тази цел трябва фугите да са бели, защото плочката като се изпили във вътрешността си е бяла и ако останалите фуги не са бели, ще личи, че е пилено, според мен.

# 553
  • Под Сините камъни
Пепински, първото си е филтър-кана, и ние сложихме такъв, ама второто дали е филтър? Поне не прилича.
филтър е душа  PeaceНарича се У филтър.Там където е затворено с гайка е мрежичката,която пречиства за едри отпадъци. Работя в такъв магазин и с това се занимавам

# 554
  • София
Пепински , благодаря за онагледяването! Ефективна ли е такава система, от какво и до каква степен пречиства водата? От твърди частици - да, но от химическите вредни елементи? Аз също знам за системите за осмоза, това ми е ново...

Общи условия

Активация на акаунт