Щастие омайва ни сега - затуптяха Септемврийски сърчица! Тема 2

• 30 199
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Аз и друго се сетих да питам гледам някои са си записали час първо за БХС , не трябва ли първо да се направи ФМ и после по-преценка на лекаря и БХС  newsm78

При първата ми бременност, правих първо ФМ, а след това БХС, но тогава бях при друг лекар, който всъщност аз подсещах какви точно изследвания искам, защото той тогава ми беше казал- не са задължителни, ако искаш си ги прави,а ако искаш не. С една дума следи си бременността сама общо взето.  #Crazy.
Сега съм при друга лекарка и още първият път като отидох, акушерката ме попита искам ли да правя ранен БХС, който се правил мисля от 11-та до 13-та седмица, а късния от 15-20 г.с. Така ме посъветва и тъй като се доверявам напълно на сегашната си лекарка, реших да правя ранния, и след това ФМ.  Peace

Феталната морфология не може да измери хромозомни отклонения, а само физически показатели. БХС измерва генетична информация, но резултатът е с някаква процентна вероятност.  Peace
Ето тук намерих много полезно и добре написано четиво за това какво точно представлява ФМ, ако някоя от мамите с първа бременност  се интересува  Peace
http://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task= … 45&Itemid=100
Аз БХС не съм сигурна дали да си го правя защото резултатите са неточни , има момичета на които им е излязло 2-3% риск , а на финала всичко било наред , а скоро гледах по телевизята за жени , които са правили БХС и на резултата им е излязла 0% вероятност за генетично увреждане , а на финала децата с  Даун  newsm78 Та това изследване ми е много несигурно , а за раннна ФМ 14 седмица късно ли е ? 

# 616
Аз със втората бременност ходих при Марков на ФМ ( линкабе от неговия сайт) Та ходих в 19 г.с. мисля и този път така да направя.Препоръчвамго горещо .Прегледа при него беше страхотен, обяснява много добре всичко се вижда уникално е

# 617
  • Ботевград
Аз в понеделник съм на ранна ФМ (скрининг) иии към 20 седмица ще правя още 1,Но БХС няма да  правя и сега..Ако всичко си е наред както с предишните ми 2 бременности ще е само излишно напрежение с тези вероятности Peace Доки ми каза,че според нея ФМ ми е достатъчна на този етап и и се доверявам  Heart Eyes

# 618
Виждам, че има момичета от Бургас, та да попитам при кой гинеколог ходите?

# 619

Сиси аз днес влизам в 12 г.с. , много се надявах да отида другата седмица за ФМ , но не можах да си запиша час , та сега незнам , другия петък с ММ ще ходим в 7 сутринта пред болница Телеков , да видя дали ще си запиша час , ако и там нещо се обърка ще ходя в АГ на случаен принцип  Sad
Утре е 14 февруари купихте ли подарък на половинките си  ?

Всички ходят при този лекар и явно наистина е трудно записването. Другия петък рано рано трябва да отидете! Аз също ще отида, но имам време, че съм още в 8 седмица.
Нямам търпение да науча пола на бебето.  Wink

На ММ му купих колан и картичка за празника.  Heart Eyes

# 620
Pepsilight,

мисля си, че ще е девойче, и си намислих вече име за момиченце.

Моите мисли са подкрепени до известна степен (интуитивно) и от малките ми. Ето как: Снощи подпитах моите момченца така, между другото, ако щъркелът вземе, че ни донесе едно бебе момченце, как ще искат да си го кръстим. Не заваляха много предложения - само две: Джо или Малкият Мустакатко. Казах им, че ще взема тяхното име за новия малчуган, а тях ще кръстя Малкият Мустакатко. Wink Единодушно предложиха Джо.   rotfImbo

После ги попитах за предложение в случай, че това бебе вземе пък да е момиченце. Тук получих мнооого предложения, затова си мисля, че интуитивно у дома всички сме с момичешка нагласа.

Моите малки не знаят, че ще се увеличаваме

# 621
а скоро гледах по телевизята за жени , които са правили БХС и на резултата им е излязла 0% вероятност за генетично увреждане , а на финала децата с  Даун  newsm78 Та това изследване ми е много несигурно
Няма такъв вариант 0% вероятност. Рискът се представя в съотношение 1:х, като х е някакво число. Колкото по-голямо е то, толкова рискът е по-малък. За висок риск се считат всички вероятности от 1:300 нататък. Ако те са си преценили, че рискът им е нисък, а той е бил примерно 1:1500, това не е равнозначно на 0%.

Иначе аз също смятам, че БХС е безсмислен тест, защото показва някаква ориентировъчна вероятност, но при резултати 1:6 се случва да се раждат здрави деца, а при 1:800 може да са с Даун. Така че какво всъщност ти казва резултатът от този тест?!
Аз бях решила да си правя амниоцентеза, но научих за неинвазивните тестове и ще се ориентирам към тях. Вярно, че са много скъпи, но то и раждането не е никак евтино. Предвид, че ще ми е второ и няма да съм толкова шашната от неизвестното, по-скоро бих спестила откъм цена за раждането, а парите ще ги дам за пренатест или хармони.

С първата бременност бях млада и не съм правила нито БХС, нито някакви други тестове, само ФМ и всичко беше наред.

# 622
Виждам, че има момичета от Бургас, та да попитам при кой гинеколог ходите?

Аз съм при Галина Петрова в Айтос, въпреки че съм от Бургас си пътуваме до там,тъй като в Бургас не бяхме доволни,ходихме преди това при 3-ма лекари. Засега сме се спрели на нея и сме доволни  Wink

# 623
Момичета пак да напомня Simple Smile Който иска да си присъедини към групата ни във фейсбук, нека да ми пише на лични съобщения.Групата е тайна и само ние си я виждаме Simple Smile Всяка нова мама е добре дошла Simple Smile

# 624
  • Варна

Аз бях решила да си правя амниоцентеза, но научих за неинвазивните тестове и ще се ориентирам към тях. Вярно, че са много скъпи, но то и раждането не е никак евтино. Предвид, че ще ми е второ и няма да съм толкова шашната от неизвестното, по-скоро бих спестила откъм цена за раждането, а парите ще ги дам за пренатест или хармони.

Къде мога да прочета повече за тези тестове? Не са ли пак нещо като "теория на вероятностите"?
ММ, снощо ми сервира, че детенцето на един негов съученик се е родило с Даун. На бременна жена такива работи не се казват. Колкото съм на тръни с тази бременност, само такива новини ми трябват.

# 625
извинявайте за невежеството, но от какъв момент нататък се препоръчват тези изследвания.

Аз съм на 35,5 години, на термина си ще сум станала тъкмо на 36.

Аз за какви трябва да се оглеждам.

благодаря ви - доверявам ви се, защото сте много напред с материала по този въпрос.  Hug

# 626
Познайте кой се връща от преглед, ранен скрининг???!  Hug
Видяхме бебчо от-вся-къ-де!!! Много яко, всичко, което е достатъчно голямо да се види (бебо е 5 см и малко все пак) ми го показа докторката, беше много мила, обясняваше ми всичко, което вижда, пусна ми и кръв за биохимичен скрининг. Моят доктор е на мнение, че това си е много важно изследване, колкото и неясни да са резултатите, ако има възможност да видиш нещо по-рано, мисля че е по-добре  Laughing
Още не се вижда пол, но ми е обещал следващия път, в началото на март, да поразгледаме мъника   по-обстойно  smile3503  ylinfant 

Това е от мене, дано всичко да продължава да се развива добре при всички! Хубав ден ви пожелавам, група   bouquet

# 627
  • Ботевград
Чудесни новини Simple Smile В коя седмицаси сега,че няма предположение за пол Flutter

# 628
Запис и от мен момичета,с термин 22 септември.

# 629
Чудесни новини Simple Smile В коя седмицаси сега,че няма предположение за пол Flutter

Ами в 11 седм. и 4 дена, което явно не е достатъчно. Аз бях чела тук, че при някои момичета дори то пова време може поне да се предположи, но на мен не ми каза. Здраве да е, ще почакаме малко, може полът да е подарък за 8ми март  newsm51  smile3525

Общи условия

Активация на акаунт