Щастие омайва ни сега - затуптяха Септемврийски сърчица! Тема 2

• 30 310
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
В Бургас при Ковачева плащах всяка ФМ на 4Д по 80 лв. За БХС първо плащах за ехограф 40 и самото изследване в лабораторията беше още не малко пари (не помня 50-70-90 лв).  Tired

# 211
момичета, стискайте ми палци, след малко тръгвам за прегледа. дано да видим чудесна точица, че и сърчице  Heart 

# 212
Стискам, силно стискам. Всичко ще е наред

Относно зацапването, моето спря и днес вече нямам окончателно. Нямам и болки.

# 213
Ред велвед, ако е удобно да питам колко време ти продължи и какви лекарства пиеше? Опитвам се да си сверя часовника. С  първата бременност съм нямала нито капка и сега...

# 214
  • София
Shmoksi, с първата бременност пих АБ някъде между 10 и 15.2., а разбрах, че съм бременна на 9.3., вече в 10 -11 г.с.

# 215
Румка, стискам палци. Hug
В работата нищо не казвам, ако ми е зле излизам на въздух. Даже се крия и ако ям повече (днес обаче не е такъв ден Mr. Green)
Имам колежка и шеф и още не мисля да им казвам. Peace
Шмокси, и аз през първата бременност пих АБ, преди 3-тия месец беше, сигурна съм, може би във 2-ри.
Всичко беше ок после, не се притеснявай, лекарите си знаят работата. Hug

# 216
El_sol, Only Got Can, блaгодaря ви, успокоихте ме  Hug Aз зaпочнaх aнтибиотикa - Зинaт зa седем денa. Дaно помогне и не нaвреди  Praynig

# 217
Бисквиткa, моето зaцaпвaне слес инжекциятa прегнил окончaтелно спря. Но aко се повтори пaк ще слaгaм инжекция. Инaче мисля ти писaх, че съм нa утрогестaн, дуфaстон и но шпa. Дaно спре вече и при теб  Hug

# 218
Ред велвед, ако е удобно да питам колко време ти продължи и какви лекарства пиеше? Опитвам се да си сверя часовника. С  първата бременност съм нямала нито капка и сега...

дуфaстон и но шпa, 3 дни

# 219
Аз днес изследвах ТСХ и резултатът е, че е доста завишен  Confused
По принцип знам, че се повишава по време на бременност, но все пак ми се вижда висок.
Малко се притесних... Записах си и час за ендокринолог за следващата седмица.

# 220
Благодаря на всички за палците - има резултат!  Hug

И така да споделя: плодно сакче и зародиш в него, които отговарят като последната ми дата да е била 08.12.2014. Аз не си спомням съвсем точно, но мисля беше около 10-то число - докторката каза, че всичко е точно.  Сърдечна дейност не видя, но според нея още е рано. Каза че очаква да се види не по-рано от понеделник- вторник другата седмица.

много съм щастлива, а по пътя към кабинета си намерих банкнота от 1 долар (истински, но доста намачкан)

какво ли значи тази работа Wink)

изписа ми дуфастон и довечера ще се обърна към ММ да финансира покупката
  newsm51

# 221
Да попитам по - запознатите, защото и аз започнах да се обърквам с ФМ и БХС.

БХС разбрах за какво е, последната ФМ също - в която се виждат всички органи на бебчето и крачета, ръчички.. обаче първата ФМ за какво е? Какво се вижда на нея? Сърцето ли?

Феталната морфология между 11-14 г.с. (оптимално около 12-13 г.с.) се използва за оценка на основните органи и структури на плода. На този ранен етап от развитието на бремнността се прави оценка на главата, орбитите,  предна коремна стена, стомаха, пикочния мехур, крайниците. Определя се локализацията на плацентата и броя на съдовете в пъпната връв.

Прегледът на феталната морфология между 11-14 г.с. позволява диагностицирането на някои големи структурни аномалии на плода. Ранното диагностициране на тежки и несъвместими с живота аномалии дава възможност за прекъсване на бременността в по-малък гестационен срок, което е свързано с по-нисък риск за бременната. В допълнение, специализираният ехографски преглед между 11-14 г.с. се използва и за измерване на дебелината на нухалната транслуценция, както и за оценка на феталната носна кост. Последните два ултразвукови маркера представляват ефективно средство за ехографски скрининг за хромозомни аномалии в ранните срокове на бременността, вкл. за синдром на Даун. Плодът обаче е твърде малък между 11-14 г.с., което налага повторна оценка на феталната морфология в по-късен срок на бременността.

Феталната морфология между 18-23 г.с. (оптимално около 20-22 г.с.). е втория важен ехографски преглед през бременността. Специализираното ултразвуково изследване в този гестационен срок позволява внимателно оглеждане на всички органи и структури на плода, вкл. преглед на феталното сърце (т.нар. фетална ехокардиография), както и на лицето на плода. По правило феталното сърце и лице са трудни за оглед в по-ранните срокове на бременността. Следователно, между 18-23 г.с се изключват или установяват по-голямата част от възможните за диагностициране структурни аномалии на плода. В допълнение, в този гестационен срок се извършва и ехографски скрининг за хромозомни аномалии на плода, както и ехографски скрининг за преждевременно раждане чрез измерване на дължината на маточната шийка. В някои по-редки случаи е показано и Доплерово изследване на кръвотока между майката и плода.

Феталната морфология между 28-32 г.с. (оптимално около 28-30 г.с.) е третия по-важен ехографски преглед през бременността. Постепенно големината на плода нараства, което позволява по-лесното диагностициране на някои по-редки и/или по-дребни структурни аномалии. От друга страна, някои дефекти по начало имат по-късна изява и практически могат да бъдат диагностицирани едва в трети триместър. Допълнително предимство на специализираното ултразвуково изследване между 28-32 г.с. е възможността за адекватна оценка на темпа на фетален растеж и развитие, както и извършването на някои високо-специализирани ехографски прегледи като Доплерово изследване на кръвотока в майчино-феталната и фето-плацентарната циркулация. Поради напредналия гестационен срок обаче, значителната калцификация на костите и често неблагоприятното разположение на плода, ултразвуковото изследване в трети триместър има и своите ограничения.

Супер си!

K.Hristova честито сърчице! Hug

# 222

изписа ми дуфастон и довечера ще се обърна към ММ да финансира покупката
  newsm51

Защо ти го изписа, имаш ли оплаквания?

Честито за плодното сакче!

Ред велвет, радвам се, че си по - добре.  Hug

shmoksi Бързо оздравяване мила!  bouquet

# 223
Здравейте мамии  bouquet
Много сте изписали...радвам се за всички,които са чули сърчице Simple Smile

Shmoksi..бързо оздравяване!

Диамантче..и аз имам проблем с щитовидната и като си изследвах ТСХ малко ми се беше завишил ..доктора ми увеличи дозата на еутирокса и каза ,че е добре да го поддържам хормона до 2.50 до към 5 месец....ще трябва да се следи хормона няма как.
Хубава вечер на всички!

# 224
Здравейте!Казвам се Гери и ви чета от доста време но мисля  че е редно вече и аз да се включа   bouquet На 31 год. Съм и това ми е трета бременност .В 7 г.с. съм вече видяхме сърчице засега всичко е наред.Термина по калкулатори в нета е 17.09 пък ще видим какво ще реши машкия човек.Гадене имам по всяко време на денонощието, нищо не ми се яде ссмо ми се пие МНОГО вода.Засега това оъ мен ще ви чета малко назад Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт