Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 225 055
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 3 615
Я кажете, ако си държа парите в Алфа Банк, застрашен ли съм от фалита на Гърция?

Абсолютно не.

# 3 616
  • София
Я кажете, ако си държа парите в Алфа Банк, застрашен ли съм от фалита на Гърция?

Това се питат всички, които държат пари в банки с гръцко участие. Според БНБ няма опасност.

# 3 617
За нашите гръцки банки - няма логика да пострадат, ама аз за всеки случай още през 2013 си ликвидирах сметките в Пощенска.
Доколкото знам банките-майки нямат право да изтеглят активите на дъщерните дружества. По-скоро е логично да ги продадат, за да вземат някой лев, та да си покрият непосредствените нужди.

Зои, жал ми е за тебе, защото на слепия не можеш да му покажеш истината, ако ще да му я осветяваш с фенерче пред очите. Не си виновна, че си така направена. Но ти и тези като тебе ще пострадате най-много, защото до последно вярвате на глупостите, дето ви ги приказват ония артисти от Сириза.

# 3 618
Black_sapphire, същото казвам за теб, жал ми е за твоята наивност, всеки с гледната си точка!
 Алфа банк е клон на гръцка банка, влоговете там не са защитени, ако някоя банка ще го отнесе в Бг, това е точно тя!

# 3 619
  • София

САЩ се страхуват от евентуален завой на Гърция към Русия и съответно достъп на Русия до Средиземноморието. Те всячески ще гледат да избегнат излизането на Гърция от Еврозоната, пак от собствен интерес.
 Лично аз искам да фалират, да излязат, да потънат, но да имат шанс да отлепят, което ще стане. Сегашната ситуация и бъдещо приемане на такива заробващи мерки ще се плаща от няколко поколения напред.
Може да си права за страховете на САЩ,но не схващам защо си мислиш,че Гърция,може сама да се оправи. Трябва й със сигуност чужда помощ. Грубо казано Русия или ЕС. Ако мислиш,че Русия е по-малкото зло,явно изобщо не следиш ситуацията там,ако поне малко прочетеш какво се случва с щастливите руснаци и спокойния им демократичен живот,ще обърнеш мнението на 180 градуса.

# 3 620
В Русия 50% оп БНП е за военни цели. Изводите оставям на вас.

# 3 621

А после ще се наложи да го упражнява многократно, докато МВФ не опрости всички раздадени кредити досега Simple Smile - което просто ще го фалира. Защо пък не?! А между другото, МВФ в историята с Гърция също призовава "дайте да дадем", защото иска да се ореже дълга, ама не към него, а към страните от ЕЗ. Които пък имат данъкоплатци, които не са много радостни от тази идея....

И защо (например) Испания да си плаща 46-те милиарда към МВФ (дори не споменавам милиардите към ЕЗ), като може да гласува, че този дълг е "незаконен и зловещ" подобно на гръцкия парламент наскоро?  

Това беше предположение от моя страна.
И при двата варианта има опасност от верижна реакция, само че ако фалират Гърция без да помогнат, ще се сдобият с член с право на вето, на който са му взели морковчето и са го оставили на вълците Sunglasses.
Голяма веселба ще падне като трябва да осигурят консенсус по някои въпроси в момент на такова силно геополитическо противопостяване.

Така или иначе на МВФ му предстоят много трудни времена, до месец ще се зададе и драмата с Украйна, където също не си изпълняват програмата и са пред невъзможност да си изплащат дълговете, а трябва ново финансиране.

Това от гръцкия парламент за "незаконен и зловещ дълг"  да не е  опит за използване на  "омразния дълг"?

# 3 622
Taffi, не казвам никъде, че ще се оправи сама, няма и да може. Казвам, че едно излизане от Еврозоната, въпреки големите сътресения сега, ще е позитивно с дългосрочен план.
 Убедена съм, че ще се разберат накрая, като казах се шантажират едни други, но и двете страни ще клекнат. Колкото и да са силни в ЕС, много добре знаят, че излизане на Гърция е началото на края на съюза в този му вид.

# 3 623
Black_sapphire, същото казвам за теб, жал ми е за твоята наивност, всеки с гледната си точка!
 Алфа банк е клон на гръцка банка, влоговете там не са защитени, ако някоя банка ще го отнесе в Бг, това е точно тя!
Това вярно ли е ?Не ,че имам спестявания ма ми е любопитно.

# 3 624
Вярно е разбира се, потърси инфо.

# 3 625
Zoi, и аз започвам да се съмнявам в разсъдъка ти  Joy
Не пиши неистини като тази:

# 3 626
  • София

Банка "Пиреос" не е ли също клон?

# 3 627
По-полека с определенията! Банков служител съм, но и да не съм четете бе хора!!!
http://dif.bg/depositors/banks/

# 3 628
Ами още не са затворили гръцките банки у нас, има време да си прехвърлите парите в други банки.

# 3 629
  • София
По-полека с определенията! Банков служител съм, но и да не съм четете бе хора!!!
http://dif.bg/depositors/banks/

Мерси.  Peace

Париба са били, а не Пиреос.

Общи условия

Активация на акаунт