Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 224 973
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 3 600
Трупаме каквото има Герри.

# 3 601
Трупаме каквото има Герри.
Зимбабвийски долари трупате ли?

# 3 602
Ха, Обама няма нужда нищо да дава, достатъчно е да използва влиянието си в МВФ Wink.

# 3 603
Няма нищо лошо и ненормално във фалита, а гърците и след него ще са по-добре от нас. Лошото е после какво следва да се случва със смешката наречена ЕС.

Какво следва, ще видим. А София щеше да види метро на куков ден без тази "смешка". Атина - също, между впрочем Wink

# 3 604
Зълва ми каза, че се чувало курса да е 1евро-100 драхми .Около нея почти всички /гърци/ са за не приемане на споразумението .
Аз също вече смятам ,че има нещо сбъркано в ЕС.
За септември имаме платена почивка  ,може и да ни се размине май.

# 3 605
....
Аз също вече смятам ,че има нещо сбъркано в ЕС.
....

И кое е сбърканото, според теб?

За референдума - "каквото сам си направиш, друг не може да ти го направи"....

А тези пенсионери как ли ще гласуват??

http://www.theguardian.com/business/live/2015/jun/29/greek-crisi … banks-closed-live

Pensioners in Greece’s second city, Thessaloniki, also queuing at their banks this morning in the hope of getting funds - but no luck

То може и да изплащат само пенсии, но ако имат налични евро. А след като ЕЦБ не вдигна лимита за ЕЛА, дали имат налични евро?

Последна редакция: пн, 29 юни 2015, 13:45 от Анонимен

# 3 606
  • София
45 години е било матушка СССР, сега - матушка ЕС. Колкото повече препрочитам Георги Марков, толкова по-неприятни и тревожни прилики виждам. Каква е тази дълбока нужда у българина да венцехвали и да търси Месии, просто не мога да си обясня.

# 3 607
Не ми си спори Poppea мое мнение си ,не ангажирам никой друг с него.

# 3 608
Не ми си спори Poppea мое мнение си ,не ангажирам никой друг с него.

Ама аз питам не за да споря, а за да разбера причината за това мнение. По принцип съм си такава, все търся причините Simple Smile

# 3 609
45 години е било матушка СССР, сега - матушка ЕС. Колкото повече препрочитам Георги Марков, толкова по-неприятни и тревожни прилики виждам. Каква е тази дълбока нужда у българина да венцехвали и да търси Месии, просто не мога да си обясня.
Аз пък виждам голяма разлика между СССР и ЕС.
Тоест не виждам прилика.

Едното е телена ограда, лагери и мракобесие, избити хора без съд и присъда, избити писатели и хора на свободното слово.
Другото е свобода с отворени граници, правото да си кажеш мнението и да работиш свободно каквото и където искаш! Правото да притежаващ собственост, да работиш за себе си, а не за "партията"-правото да бъдеш човек с достойнство!

България никога през цялата си нещастна история не е имала по-добър шанс за развитие от сега, когато е част от Европа!

# 3 610
Да, слава Богу, че при тази студена война (която запали оня малоумен мегаломан в Кремъл) се паднахме от другата страна на желязната завеса.

ЕС е привилегия, а не нещо, заради което разни мързеливци и тарикати трябва да бъдат калесвани. И е крайно време да се преработи законодателството в тази посока.

# 3 611
Ха, Обама няма нужда нищо да дава, достатъчно е да използва влиянието си в МВФ Wink.

А после ще се наложи да го упражнява многократно, докато МВФ не опрости всички раздадени кредити досега Simple Smile - което просто ще го фалира. Защо пък не?! А между другото, МВФ в историята с Гърция също призовава "дайте да дадем", защото иска да се ореже дълга, ама не към него, а към страните от ЕЗ. Които пък имат данъкоплатци, които не са много радостни от тази идея....

И защо (например) Испания да си плаща 46-те милиарда към МВФ (дори не споменавам милиардите към ЕЗ), като може да гласува, че този дълг е "незаконен и зловещ" подобно на гръцкия парламент наскоро?  

# 3 612
Я кажете, ако си държа парите в Алфа Банк, застрашен ли съм от фалита на Гърция?

# 3 613
Гери, по-наивно нещо не бях чувала скоро! Ти наистина ли вярваш, че ЕС изповядва такива ценности-свобода и достойнство? Да за елитът в него да, но не и за такива пешки като България.
 Защо кажи ми това братско племе не помогна на нас вече 8 години да си повишим стандарта на живот? Колко е разликата на заплатите и пенсиите преди и след присъединяването ни? Държави като нас трябва да са подтиснати и притиснати, за да не могат да надават глас, да бъдат манипулирани и използвани за чужди цели и благо.
 В гръцките медии преди време имаше изказване, не помня точно от кого, че на Балканите стандарта трябва да се уеднакви. Гърците добре виждат ние до къде сме я докарали със 70 евро пенсия и 180 евро мин. заплата и естествено, че не искат да я докарат до нас, не сме положителен пример за жалост.
 Моето мнение е, че ЕС, много добре знаеха, че наливат в каца без дъно още през 2010 г,. знаеха, че измислените им мерки няма да доведат до растеж на икономиката, а напротив, ще се забатачат още повече. С каква идея, слабият е лесен за контрол и манипулация.
 Не очакваха да се появи личност като Ципрас и цялото разтакаване от зимата до сега е за наказание и назидание. Да видят всички, който си избира устати лидери, че и леви срамота, какво го чака!
Ако в сегашната ситуация беше друга държава, отдавна да бяха се споразумели, но тук е игра на власт и надмощие.
 САЩ се страхуват от евентуален завой на Гърция към Русия и съответно достъп на Русия до Средиземноморието. Те всячески ще гледат да избегнат излизането на Гърция от Еврозоната, пак от собствен интерес.
 Лично аз искам да фалират, да излязат, да потънат, но да имат шанс да отлепят, което ще стане. Сегашната ситуация и бъдещо приемане на такива заробващи мерки ще се плаща от няколко поколения напред.

# 3 614
Я кажете, ако си държа парите в Алфа Банк, застрашен ли съм от фалита на Гърция?
Е казаха ,че не би се отразил евентуалния фалит на гръцките банки у нас.

Общи условия

Активация на акаунт