Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 224 051
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 4 170
  • София
Интересно работи ли им интернет банкирането?

Тук пише, че работи в рамките на страната
http://www.dnevnik.bg/intervju/2015/07/02/2564643_sergios_mihos_ … bi_igrata_sledva/

# 4 171
Попея, ами нали се прави средно от реално пенсиониралите се. След като има много изключения, които отиват по-рано в пенсия, щом средно се пенсионират на 62 и те значи някой от съвкупността компенсира изключенията и се пенсионира много по-късно от 62. Като махнат изключенията тези хора ще вдигнат средната възраст.

Нели, доколкото аз съм запозната (защото още ми е далеч да знам подробно Simple Smile), има законов праг на възрастта на пенсиониране и той е 62 години - тоест, ВСИЧКИ се пенсионират на 62 години, освен изключенията, които се пенсионират ПО-РАНО (това за пенсии по стаж и възраст, защото, мисля, има социални пенсии само по възраст и там е друго). Няма такива, които да се пенсионират по-късно - това не е средна аритметична. И като премахнат изключенията, ВСИЧКИ или поне огромното болшинство гърци ще се пенсионират на 62 вместо на 52, 53 и т.н.

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 12:01 от Анонимен

# 4 172
  • София
.....Интересно работи ли им интернет банкирането? Надали... Не ми изглежда розово никак положението, но при такава паника какво друго да направиш...

Не, не им работи (поне за преводи извън Гърция). Наши приятели имаха неблагоразумието да си платят почивката по банков път. Сумата е преведена от БГ страна, но получателят не я вижда в салдото си (през интернет банкирането) и не може да борави с нея.

Защо да са много 60Е? Една жена каза по ТВ, че трябва да си купи спешно лекарства, а те били повече от 60Е. Поне на такива хора да дадат, знам ли?!

# 4 173

Гери, от последния ти пост лъха много сбъркана ценностна система. За теб е нормално за някого убийството да е по-малък грях от това да не си платиш или още повече - да губиш времето на някого, но катарзисът на един човек не те интересува... Лошото е, че това е болест на цялото ни общество, не само твоя.

Защо ми пъхаш думи в устата. Казах, че доколкото ги познавам немците за ТЯХ е така (разбира се казано  с литературно преувеличение-също както преувеличава и Казандзакис с месото, но там ти се ловиш по-лесно защото ти изнася в момента.. hahaha) Естествено, че ако погледнеш кражбата спрямо убийството в немския наказателен кодекс сама ще си извадиш заключение за ценностната им система... Tired
За мен кое е редно не си спомням да съм обсъждала, освен факта, че не ми понесе живота в Германия и предпочитам да си живея тук-в България, чиято (българската) ценностна система най-ми подхожда.
Но уважението към немците го имам, защото смятам, че го заслужават. По-честни, трудолюбиви и точни хора от тях не съм срещала.

# 4 174
  • MI
Благодаря, Милка22, значи не е толкова зле колкото мислех. Че иначе за бизнеса щеше да е страшно... Въпреки че, missence, ако за чужбина не може пак лошо... Малък пазар са, със сигурност работят основно с чужбина.

Попея, или има нещо гнило в статистиката, или са малко изключенията и не оказват влияние на фона на всички.... Иначе наистина чисто математически не си го обяснявам.

# 4 175
В последните дни ясно се очерта кой води парада - и това е Германия. Оланд се опита да наложи незабавна сделка (каквато и да е), но в крайна сметка министрите застанаха зад Германия. Г-жа Меркел също държи речи като Ципрас, но за разлика от него тя не си сменя мнението на всеки половин час и много внимава какво ще каже. Та вчера пред Бундестага е казала следното (цитирам стенограмата):
Ein Kompromiss könne eingegangen werden, wenn die Vorteile die Nachteile überwiegen, so Merkel. Es werde keinen Kompromiss nur um eines Ergebnisses Willen geben. "Ein guter Europäer ist nicht der, der um jeden Preis eine Einigung sucht."
Можете да си го преведете с Гугъл Преводача. Ако не - вярвайте на мене: няма да има компромис на всяка цена. Т. е. Ц./В. са на път да избодат очи, вместо да изпишат вежди.
Меркел има подкрепата на цялата голяма коалиция. Дори в социалистическата партия цари раздразнение от действията на Сириза, какво остава за консерваторите. Въпреки че като цяло желаят запазване на Гърция в ЕС и в ЕЗ, има единодушие по въпроса, че това е възможно само при съвсем различно поведение на Гърция и стриктно изпълнение на поетите ангажименти по програмите.

Друг цитат:
Trotzdem sei die Abhaltung des Referendums das legitime Recht Griechenlands. Doch es sei ebenfalls legitimes Recht der Euroländer, ihre Haltung dazu zu haben.
Както гърците имат право на референдум, така и европейците имат право да откажат исканията на гърците.

Още нещо: преди въобще да се говори да трети пакет, трябва правителството на Меркел да бъде упълномощено за това от Бундестага.
Vor dem Referendum am Sonntag sei es nicht möglich, darüber zu befinden, zumal der Bundestag der Bundesregierung ein Mandat geben müsse, um über ein drittes Hilfspaket nach den Regeln des Rettungsfonds ESM verhandeln zu dürfen.
http://www.welt.de/wirtschaft/article143391375/Ein-Hin-und-Her-o … und-Verstand.html

# 4 176

Германците ги познавам (смея да кажа) доста добре. Германецът рядко се минава. Ако някой се заблуждава, че Меркел ще седне на преговори и ще отстъпи парите на немците, може да пие една студена вода още отсега. Обикновено немците не си дават лесно парите и после търсят доста бързо сметка за отпуснатите пари,
Абсолютна истина.
Не само рядко се минава, но всъщност никога.
Немеца не допуска две неща-да му губиш времето и да му губиш парите. Това е по-страшен грях и от убийство.

Което също има много негативни полседици върху хората и социалния им живот, психическото здраве и чувството за щастие в живота  Peace Статистики колко от работещите немци редовно използват психотропни, стимуланти и пр ... има достатъжно, колко живеят сам самички със личното си пространство и финанси ... също .

nelig  Peace

Гери, ти съвсем кукукаш бе момиче. Какво убийство за пари ? До къде стигнахме в плещенето? Тогава какво излиза? че новината "пенсионерка намерена в дома си за да и ограбят 100 те лева" би трябвало да предизвиква аплодисменти и да ни хвърля в екстаз! На убийците снимките трябва да ги закачаме по стените и да си викаме "О!Герой мой! О мутро, оооо"  
 ooooh!

# 4 177
missence тази жена едва ли няма кеш пари ,както и другия човек дето го дадоха останал с 2 евро само.Гърците имат спестявания и голяма част са изтеглени .Така че това да им остане тази седмица с лимита от 60 евра ,ще го преживеят.
Днес гледах ,че доста фирми си пускали служителите в отпуск ,защото няма как да работят .

# 4 178

Чудесно, сега остава самите гърци да се съгласят на десетина-двадесет години затягане на коланите (не сегашното, истинско затягане) в името на бъдещия просперитет Wink  

Затягането на коланите и в двата случая е неизбежно, въпросът е в перспективата.

Аз лично смятам да оставя на гърците да решават за избора и преспективата, и да си носят отговорността за избора после.  

Надявам се да имат достатъчно информация и условия да направят информиран избор - и смятам, че референдумът е добра идея,

Но Ципрас, ако наистина искаше да ги пита, трябваше да го свика още преди месеци, да обясни добре за какво се гласува, да формулира разумен и кратък въпрос, изобщо, да го направи както се прави. Да не говорим за безсмислената (почти) за обикновения човек формулировка на въпроса и нуждата от магистратура по финанси, за да го разбереш. За мен проблемът е, че Ципрас използва референдума като карта в покера (при това неуспешно), а не като начин наистина да пита гърците.

# 4 179
The_Third, колко трябва да е според теб?  newsm78 Така и всеки ден да ходиш до банкомата повече от 1800 не можеш да изтеглиш. А ако си фирма и ти трябват повече пари? Интересно работи ли им интернет банкирането? Надали... Не ми изглежда розово никак положението, но при такава паника какво друго да направиш...

Като за милостиня 2-3 евро мисля са достатъчни. Не знам колко струват парче сушена скумрия и няколко маслини в Гърция. Но пък биха могли да им изплащат депозитите неограничено в държавни ценни книжа, банките им имат достатъчно.

# 4 180
 ... освен факта, че не ми понесе живота в Германия и предпочитам да си живея тук-в България, чиято (българската) ценностна система най-ми подхожда.
Но уважението към немците го имам, защото смятам, че го заслужават. По-честни, трудолюбиви и точни хора от тях не съм срещала.

Сега ако се опиташ да си анализираш изказването ще видиш пълното противоречие в него.

За мен изобщо не си заслужава да се жетат мннеия без капка смисъл , еле твоите  Peace

# 4 181

Гери, ти съвсем кукукаш бе момиче. Какво убийство за пари ? До къде стигнахме в плещенето? Тогава какво излиза? че новината "пенсионерка намерена в дома си за да и ограбят 100 те лева" би трябвало да предизвиква аплодисменти и да ни хвърля в екстаз! На убийците снимките трябва да ги закачаме по стените и да си викаме "О!Герой мой! О мутро, оооо"  
 ooooh!
Чети ми постовете бре чукча...
Мислех че разбираш от алегории, но явно си по-проста отколкото те мислех.

# 4 182
missence тази жена едва ли няма кеш пари ,както и другия човек дето го дадоха останал с 2 евро само.Гърците имат спестявания и голяма част са изтеглени .Така че това да им остане тази седмица с лимита от 60 евра ,ще го преживеят.
Днес гледах ,че доста фирми си пускали служителите в отпуск ,защото няма как да работят .

Да, и моите познати отдавна се запасиха с евро в кеш. Не мога да съдя има ли и колко са тези гърци, които не са имали спестявания, които да изтеглят. ЕЦБ (според мен) И затова държа ЕЛА толкова време, за да им остави възможност за резерви, защото е много вероятно спестяванията им от тук нататък да бъдат взети от държавата.

# 4 183
  • MI
Гери, останах с такова впечатление, извинявай ако съм сбъркала. Наказателния кодекс не винаги показва ценностната система. За съжаление и в България тя много се обърка Sad Аз нямам нищо против гермаците, просто ме дразни когато някой почне да ме поучава преди да погледне себе си. Защото поне за мен работливостта не е единствения критерий. А и в България и в Италия съм виждала много работливи хора. Да не говорим че преди много време ни бяха събрали от цяла европа от офисите на бивш работодател на обучение, поговорихме си и единствените които никога не правеха оувъртайм бяха немците. След тях французите, но и на тях им се случваше. А на нас мързелите от юг ни разказваха играта, просто не ми се спомня... Така че не винаги е злато това, което блести

# 4 184
  • София
Скрит текст:

Германците ги познавам (смея да кажа) доста добре. Германецът рядко се минава. Ако някой се заблуждава, че Меркел ще седне на преговори и ще отстъпи парите на немците, може да пие една студена вода още отсега. Обикновено немците не си дават лесно парите и после търсят доста бързо сметка за отпуснатите пари,
Абсолютна истина.
Не само рядко се минава, но всъщност никога.
Немеца не допуска две неща-да му губиш времето и да му губиш парите. Това е по-страшен грях и от убийство.

Което също има много негативни полседици върху хората и социалния им живот, психическото здраве и чувството за щастие в живота  Peace Статистики колко от работещите немци редовно използват психотропни, стимуланти и пр ... има достатъжно, колко живеят сам самички със личното си пространство и финанси ... също .

....

Да, не бих казала, че са мега щастливи хора, но то и в бедните държави има такива хора. По-добре е да си нещастен с пари, отколкото нещастен без пари, но конкретно обсъждахме, че силната страна е тази с парите, а не обратното и Меркел, когато се върне в Германия, ще трябва да даде отчет за тези пари. Няма да я оставят на спокойствие немците и тя го знае.

Упс, верен ли е слухът, че пред радио ABC Варуфакис е намекнал за оставка на кабинета?

Общи условия

Активация на акаунт