Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 224 009
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 4 155
  • София
.....в понеделник гърците ще седнат едва ли не като по-силната страна на масата на преговорите .

Това наистина ли го вярваш????

Аз дали го вярвам няма значение .От значение е дали гърците дали го вярват.

......

Надявам се, че няма да го повярват, защото лошо.

При едни преговори (каквито и да са) на масата сядат 2 страни. Обикновено този, който плаща т.е. има пари, поставя условия, отсрещният се мъчи да удовлетвори исканията и да се опита да договори отстъпки в своя полза, АКО може, но това не означава, че силната страна в преговорите е вторият.  Peace Парите винаги са били на страната на силния! Това е неписано правило.

Надявам се, че гърците ще седнат и ще помислят добре преди рефендума. Ципрас не го мисля. Той пари има, няма да остане без тях. Да му мисли обикновеният грък и повярвайте, че Ципрас ще спаси собствения си з****к първо, а гърците после кучета ги яли.

Популизмът не е лошо нещо, но трябва да е с мярка.

# 4 156

Никой не обобщава за абсолютно всички гърци.

ВЕрно ли? Пък ние да не разберем  Laughing В тази връзка, Гери, хубаво е като използваш дадена дума да знаеш какво значи. Щом използваш във всеки 2ри пост Зорба като орицателен епитет за цял народ,
Ако ще се местим в литературния да спомена само, че според Зорба всеки грък за да стане мъж трябвало да яде месо от българин... И не го използвам във всеки втори пост, а само в един... Crossing Arms
Може би трябва да изръкопляскам на този нещастен и жалък гръцки шовинизъм? И
Не ме интересува Зорба, нито Чорба нито гръцката литература...ама изобщо.
Вие си я четете щом ви кефи. Вакто казах-въпрос на вкус.

А отрицателните  епитети за целокупния гръцки народ не ги създадох АЗ, а самите гърци и политиците им, които те избраха. Никой не е имал предубеждение към тях, преди те самите да отворят усти и да почнат с претенциите...

# 4 157

Вапор, и според мен можеше да си спести контрапредложението точно в този момент. Като правиш референдум, изчакай го поне....

За това съм съгласна, за постановката на въпроса "наглост е да отричаш, че си направил контрапредложение" не съм, защото не видях да отрича. Затова попитах къде е отрекъл.

Не само това, ами и да обясняваш да не се съгласяват, след като ти самият си се съгласил в прав текст (макар и с условия, мъчат се още да са йезуити Wink).

Но разбира се, всеки си има право да вярва на каквото си иска Simple Smile

# 4 158
Попея, за липсата на мъжко държане съм на 100 % съгласна. Не ми харесва такова поведение и на мен и губи подкрепа и от тези, които му симпатизират с такова пазарене. Поросто много ме дразни начина на отразяване в България. Всичко е или бяло, или черно. Е, не е ...

Вапор, и според мен можеше да си спести контрапредложението точно в този момент. Като правиш референдум, изчакай го поне....

Ципрас е неопитен политик - това за него беше плюс, за да спечели, но сега вече е минус. При това е и лош покер играч Simple Smile  И мисля, че вече почва да го осъзнава, съдейки по поведението му по телевизията.

# 4 159
Ако ще се местим в литературния да спомена само, че според Зорба всеки грък за да стане мъж трябвало да яде месо от българин...

Гери, силата на литературния талант няма много общо с историческите пристрастия Simple Smile - за мое огромно съжаление, нашата литература наистина изостава много от която и да се сетиш дори на балканите - например сръбската. Мисля, че има общо и с отношението към книгите.

# 4 160
  • MI
Добре де, Попея, щом статистически е същата възрастта означава че много други пък се пенсионират по-късно.... В крайна сметка ще стане така че ще се пенсионират по-късно от немците  Laughing А за писмото - той не се съгласява. това е уловката. Такива условия поставя, че е странно да кажеш че се е съгласил. Наистина можеше да си спести този ход...

Вапор, за отразяването съм на 100 % съгласна с теб. Много е дразнещо...

Фламбе, аз от началото на темата това повтарям - проблемът не е Гърция, а какво се случва с Европа. Това е идеята и на всички, които не викат 'уууууу, популисти' срещу Сириза...

Гери, пропуснала си части от книгата. Когато обяснява какъв глупак е бил да мисли така, да дели хората на народности, на не на добри и лоши....

# 4 161

При едни преговори (каквито и да са) на масата сядат 2 страни. Обикновено този, който плаща т.е. има пари, поставя условия, отсрещният се мъчи да удовлетвори исканията и да се опита да договори отстъпки в своя полза, АКО може, но това не означава, че силната страна в преговорите е вторият.  Peace Парите винаги са били на страната на силния! Това е неписано правило.

Надявам се, че гърците ще седнат и ще помислят добре преди рефендума. Ципрас не го мисля. Той пари има, няма да остане без тях. Да му мисли обикновеният грък и повярвайте, че Ципрас ще спаси собствения си з****к първо, а гърците после кучета ги яли.

По-скоро е обратното - силният е този, у когото са парите Simple Smile Но си съвсем права.

# 4 162
Не само това, ами и да обясняваш да не се съгласяват, след като ти самият си се съгласил (макар и с условия...

Радвам се, че изяснихме предишното недоразумение. А иначе  съм напълно съгласна с теб, че

... дяволът се крие в детайлите Wink  

Фрийдман и Стратфор, изложеното е ясно, точно и без дипломатичното политическо говорене.
http://e-vestnik.bg/23259/otvad-gratskata-bezizhoditsa/.

Много точна статия, според мен.

# 4 163

Германците ги познавам (смея да кажа) доста добре. Германецът рядко се минава. Ако някой се заблуждава, че Меркел ще седне на преговори и ще отстъпи парите на немците, може да пие една студена вода още отсега. Обикновено немците не си дават лесно парите и после търсят доста бързо сметка за отпуснатите пари,
Абсолютна истина.
Не само рядко се минава, но всъщност никога.
Немеца не допуска две неща-да му губиш времето и да му губиш парите. Това е по-страшен грях и от убийство.

Гери, пропуснала си части от книгата. Когато обяснява какъв глупак е бил да мисли така, да дели хората на народности, на не на добри и лоши....

Не ме интересува просветлението на Зорба честно....явно имат зле прикрити проблеми с шовинизма гърците и не само по Казандзакис им личи. Но това е друга тема.

# 4 164
Добре де, Попея, щом статистически е същата възрастта означава че много други пък се пенсионират по-късно.... В крайна сметка ще стане така че ще се пенсионират по-късно от немците  Laughing

По-късно от какво? Ако възрастта е официално 62 години и в двете страни, и в Германия (почти) няма изключения (пак казвам, да не се хванете  някои специални професии), това значи, че огромната част от германците се пенсионират на 62 години и тогава започват да тежат на социалната система. А в Гърция пак е 62 години, но има изключения, които позволяват на половината от професиите да се пенсионират на 52, 53, 55 и т.н., това означава, че големи маси гърци ще започнат да тежат на осигурителната система с 10, 9, 7 и т.н. години по-рано, отколкото съответните в Германия. Не знам какво точно се опитваш да кажеш, но определено премахването на повечето преференции ще подобри бюджетния баланс на Гърция.

Демографската ситуация и в двете страни е мног сходна - четет си статистките, ако не вярвате. Дори мисля, че Германия е по-нисък естествен прираст, но пък е с по-голяма продължителност на живота, демек, се уравновесяват.

И да ти кажа, ако си във фалит, напълно нормално ми се вижда да се пенсионираш по-късно от този, които ти държи заемите.

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 11:46 от Анонимен

# 4 165
Не мислите ли, че този лимит за теглене от 60 евро на ден е твърде висок?

# 4 166
  • София
Скрит текст:

По-скоро е обратното - силният е този, у когото са парите Simple Smile Но си съвсем права.

Да. И така звучи добре. Просто парите, силата и властта вървят ръка за ръка. Няма как да се отрече.    Peace

Скрит текст:

Германците ги познавам (смея да кажа) доста добре. Германецът рядко се минава. Ако някой се заблуждава, че Меркел ще седне на преговори и ще отстъпи парите на немците, може да пие една студена вода още отсега. Обикновено немците не си дават лесно парите и после търсят доста бързо сметка за отпуснатите пари,
Абсолютна истина.
Не само рядко се минава, но всъщност никога.
Немеца не допуска две неща-да му губиш времето и да му губиш парите. Това е по-страшен грях и от убийство.
......

Не случайно ги наричат "локомотивът на Европа", но и на тях им писва да дърпат влака.  Peace Не, че си нямат трески за дялане, но това е положението. Парица е царица!

Скрит текст:
Била съм на търговски преговори с тях. Толкова са тегави, че няма накъде.

# 4 167

Много точна статия, според мен.

Чудесно, сега остава самите гърци да се съгласят на десетина-двадесет години затягане на коланите (не сегашното, на ИСТИНСКО затягане) в името на бъдещия просперитет Wink  

Както е казва, Good luck от представител на държава, в която цяло поколение на фалита или измря на 40-50 години, или емигрира, за да слугува, включително и на гърците.  

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 11:52 от Анонимен

# 4 168
  • MI
Попея, ами нали се прави средно от реално пенсиониралите се. След като има много изключения, които отиват по-рано в пенсия, щом средно се пенсионират на 62 и те значи някой от съвкупността компенсира изключенията и се пенсионира много по-късно от 62. Като махнат изключенията тези хора ще вдигнат средната възраст.

Знаеш ли, аз съм много против тази концепция - няма пари, да сложим пенсионерите на по 100-200 евро. Като в България. Значи пари за глупости има - коли скъпи за кметове, да спасяваме банки, които са направили лоши инвестиции умишлено и какво ли още не, но за който е работил 30-40 години няма. Лошото е че много хора взеха да го приемат за нещо нормално. А не е.

Гери, от последния ти пост лъха много сбъркана ценностна система. За теб е нормално за някого убийството да е по-малък грях от това да не си платиш или още повече - да губиш времето на някого, но катарзисът на един човек не те интересува... Лошото е, че това е болест на цялото ни общество, не само твоя.

The_Third, колко трябва да е според теб?  newsm78 Така и всеки ден да ходиш до банкомата повече от 1800 не можеш да изтеглиш. А ако си фирма и ти трябват повече пари? Интересно работи ли им интернет банкирането? Надали... Не ми изглежда розово никак положението, но при такава паника какво друго да направиш...

# 4 169

Чудесно, сега остава самите гърци да се съгласят на десетина-двадесет години затягане на коланите (не сегашното, истинско затягане) в името на бъдещия просперитет Wink  

Затягането на коланите и в двата случая е неизбежно, въпросът е в перспективата.

Общи условия

Активация на акаунт