Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 226 259
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 4 380
Не разбирате ли, че ви говоря как дойде на власт този човек?! Каквото обеща, това и прави, никъде не съм писала, че е правилно или, че го подкрепям! И на мен не ми се вързва да искаш пари от колониаторите, ама това говори, това прави.
 Попея, за Да си права и по-вероятно е това да стане. Нямам достоверен източник на прогнози, а и гърците са малко непредсказуеми, кой какво разбрал, видял, изгубил.
Въпросът е по-скоро при Не. Там ще е по-страшно, според мен, играта вече е това правителство да падне.

Проблемът, Зои, е, че той дойде на власт с взаимно-изключващи се обещания - няма как хем да назначиш още държавни служители и да покаже среден пръст на кредиторите, хем да останеш в ЕЗ и дори в ЕС, А като нямаш пари и нямаш достъп до капиталовите пазари, няма откъде да си финансираш разходите и няма как не само да си увеличиш стандарта, ами и да го запазиш.  

Да не говорим за обещанието да им отпишат дълга (което няма изгледи да се случи), да не говорим за обещанието да не се обвързва с тройката, а сега иска нов заем....

Не знам, за мен цялата тазиистория показва колко е дефектна демокрацията като държавно устройство - не може да оставиш да избират хора,които изобщо не могат да си дадат сметка какво всъщност се случва...

Тези професори хубаво писмо са направили - ясно и убедително:

We are already at the first stage of a very slippery process that, if not urgently reversed, will lead to a chaotic debt default and exit from the Eurozone. Bank closures and capital controls (that had been so far avoided throughout the deep crisis) constitute only the first rupture from the Eurozone and the EU itself

Зои, а според теб при "Да" Цирас ще остане на власт,така ли? Нали каза, че ще си ходи?

# 4 381
  • Bristol
Не е Ципрас виновен за състоянието, но е виновен за даването на напразни надежди на народа и обрисуването на едно светло бъдеще без да се реже бюджета. Не знам как му повярва народа и не знам как са си правили сметката, като ги даваха тези предизборни обещания, но ако изкарваш примерно хиляда евро, а харчиш 1500, рано или късно ще се озъбиш.

# 4 382
  • София
Цитат
Greek Finance Minister Yanis Varoufakis has said he will resign if the "Yes" campaign wins.
But he told the BBC he was confident that a deal would be reached very shortly after Sunday's referendum, allowing banks to reopen on Tuesday.
"A lot of people will interpret this as a 'Yes' or 'No' to the euro but it is the wrong interpretation. Our government is determined to stay in the euro, it's not on our radar screen to do anything other than that."
Ще имат ли гърците нов финансов министър следващата седмица или не? И кой беше писал преди, че им било все едно дали ще останат или не в евросъюза Wink
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-33373390

Според мен има вероятност да имат ново правителство направо.

# 4 383
Попея, явно в този късен час се разсейваш с четенето. Къде писах, че ще остане, ти даде предположение при Да, казах ти, че най-вероятно така ще стане. При Да е по-предсказуемо, при Не е съдбовния момент.
 И пак казвам, такива му бяха обещанията, такъв си го избраха, това, че не сте съгласни не променя обстоятелствата.
 Лято, чакам аз неделя, утре тръгваме и ми е свито как ще ги видя всички близки там. Добре, че остана малко, че тая игра на нерви съсипва хората от несигурност. До тогава ще си пиша тук, а пък кой как ме разбира!

# 4 384
  • София
http://foreignpolicy.com/2015/07/01/what-are-the-geostrategic-im … ece-nightmare-eu/

итересна статия от бивш шеф на НАТО. края е особено показателен. явно американците натискат за компромис.

These are not easy choices on either side, but some hope remains that a compromise can be negotiated. There is fundamental value to Europe in having Greece as part of its orbit; and equally Greeks should see the value in being part of the transatlantic world. There are big strategic stakes at play, and there is more to the business of the bailout than just business.

# 4 385
Poppea аз вярно съм завършила ВИАС ама пък хора като  проф. Вучева и Каролев би трябвало да разбират от БВП, безработица, бюджет/излишък/дефицит пък те единодушно се съгласиха, че няма как това положение да е от вчера и само Ципрас да е виновен.
То те воина да бяха водили нямаше да останат голи като пушки за толкова кратко време.

Никой не е казал, че само Ципрас е виновен - това къде съм го казала аз? Старите си имат много грехове, но поне след 2010 се помъчиха да коригират нещата , да приложат реформи и да доведат до растеж, разбира се, и тях след като ги натиснаха отвън, но все пак го правеха. Обаче Ципрас направо счупи тъпомера на премиер. Освен че сгруха икономиката обратно в депресия, скара се с всичко живо, дори и с тези, които бяха благосклонни към гърците, остави държавата без достъп до финансиране, той продължи със същите клиентелистки практики на назначаване, които в опозиция критикуваше.

Мога да те уверя, че да се облечеш добре е далеч по-трудно от това да останеш гол като пушка   Mr. Green  Гради се бавно и трудно, а се руши бързо и лесно. Но признавам, че Ципрас показа изключителни умения в рушенето.

Абе да си го чуват.

# 4 386
това, че не сте съгласни не променя обстоятелствата.

Не е важно дали ние тук в някакъв форум сме съгласни или не, важното е, че кредиторите никак не са съгласни. И колкото и да им размахва пръст Ц., каквито и високопарни речи да държи, това няма да им повиши съгласието. Защото, дали на гърците им харесва или не, в кредиторите е и хлябът, и ножът. Но за това са виновни единствено самите гърци, че сами се докараха до този хал.

На американците им е лесно да натискат за компромис отстрани, щом не им е на тяхното д..пе. Те се интересуват единствено Русия да не увеличи влиянието си на Балканите и затова само час по час дават непоискан акъл. Ама има една крилата фраза - пари ми дай, акъл не ща!
Като толкова са загрижени, да вземат да помогнат на гръцката кауза със стотина милиарда, не само да дават голи съвети.

# 4 387
Black_Sapphire След толкова писания стигам до извода, че и нашите различия с вас, да се изкажем и разберем, са колкото на Ципрас и Меркел! Разбирам ти тезата, споделила си я неколкократно още преди няколко месеца, защо ти не разбираш моята?
 Refrenolog, с фамилията на автора  да започнем Simple Smile, иначе всичко е вярно, но  и нищо не променя

# 4 388
Бойко няма да го аресат .
Волен ще свърши по-добра работа ще им обещае минимална пенсия 2000 евра и заплати от по 3000-4000 е.Работа няма да свърши де ,ама нали е по обещанията ....

Ти па! Аз Бойко не го давам!  Досега си мислех, че е зле, обаче като гледам какво се случва в Гърция, направо взех да си го харесвам!

Волен да го вземат, ако го искат....

# 4 389
Black_Sapphire След толкова писания стигам до извода, че и нашите различия с вас, да се изкажем и разберем, са колкото на Ципрас и Меркел! Разбирам ти тезата, споделила си я неколкократно още преди няколко месеца, защо ти не разбираш моята?
 Refrenolog, с фамилията на автора  да започнем Simple Smile, иначе всичко е вярно, но  и нищо не променя

С тази разлика, Зои, че Ципрас има празна хазна и никакъв износ, а Меркел си събира данъците, пълни си хазната и е пръв износител в света. И поради тези факти не Меркел моли Ципрас за пари, ами е обратното Wink А в големия лош свят това има голямо значение, ако и да не ти се вярва....

А аз не разбирам твоята теза, всъщност -ти лично мяташ, че Ципрас  постъпва правилно и е добре, че дойде на власт, така ли? Не другите , ти  лично?

# 4 390
Зои желая им успех и се надявам да се справят с този рекет по-добре от нас. Дано успеят.

# 4 391
 Refrenolog, с фамилията на автора  да започнем Simple Smile, иначе всичко е вярно, но  и нищо не променя

С тази разлика, Зои, че Ципрас има празна хазна и никакъв износ, а Меркел си събира данъците, пълни си хазната и е пръв износител в света. И поради тези факти не Меркел моли Ципрас за пари, ами е обратното Wink А в големия лош свят това има голямо значение, ако и да не ти се вярва....

Ама разбирасе! И от кога така? Откакто се съсипаха изто4ните промишлености, от тогава, нали? 
От кога именно стават такъв първенец и отли4ник?

# 4 392
  • Bristol
Refrenolog, с фамилията на автора  да започнем Simple Smile
Хаха, добре го забеляза!

Black_Sapphire, дори да не са стотина милиарда, само да изравнят със сумата, която гърците дължат на Германия, 68 милиарда, пак няма да е зле Wink

# 4 393
Лято, по един или друг начин ще успеят. Просто няма начин една развита страна да отиде в девета глуха, който иска да го вярва и да злорадства, аз съм оптимист, ако не за мен, то за децата ми!

Попея, явно не ме четеш наистина, само прехвърляш и закачаш на нещо конкретно. Когато се появи на хоризонта го взех за популист празно дрънкащ, да докопа власт. После се учудих, че не се врътна още на първия Юрогруп, а ставаше все по-смел. Очаквах всеки момент да клекне, да се кротне, но не стана. Политическите резултати ти казах, че ги чакам. Засега е загубена битка, не войната!
 Представи си, че има план Б, финансиране от космоса, разиграване до последно и друг ход? Аз поне се надявам. Пак ти казвам, не вярвам да е толкова луд и да кара влака в бездната, въпреки че така ви изглежда.
 Лято, то е ясно, че е така ама германофилите няма да го признаят. Велика икономика в голям процент на гърба на други.

# 4 394

Ама разбирасе! И от кога така? Откакто се съсипаха изто4ните промишлености, от тогава, нали?  
От кога именно стават такъв първенец и отли4ник?
Кога Ладата и Москвича са конкурирали Мерцедес , че не си спомням?
Какви са били тези източни промишлености, защото и тях не ги помня...
какво са произвеждали? Телевизори Юност и Рубин?
Пу-пу-добре че се отървах от това щастие... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт