Попея, за Да си права и по-вероятно е това да стане. Нямам достоверен източник на прогнози, а и гърците са малко непредсказуеми, кой какво разбрал, видял, изгубил.
Въпросът е по-скоро при Не. Там ще е по-страшно, според мен, играта вече е това правителство да падне.
Проблемът, Зои, е, че той дойде на власт с взаимно-изключващи се обещания - няма как хем да назначиш още държавни служители и да покаже среден пръст на кредиторите, хем да останеш в ЕЗ и дори в ЕС, А като нямаш пари и нямаш достъп до капиталовите пазари, няма откъде да си финансираш разходите и няма как не само да си увеличиш стандарта, ами и да го запазиш.
Да не говорим за обещанието да им отпишат дълга (което няма изгледи да се случи), да не говорим за обещанието да не се обвързва с тройката, а сега иска нов заем....
Не знам, за мен цялата тазиистория показва колко е дефектна демокрацията като държавно устройство - не може да оставиш да избират хора,които изобщо не могат да си дадат сметка какво всъщност се случва...
Тези професори хубаво писмо са направили - ясно и убедително:
We are already at the first stage of a very slippery process that, if not urgently reversed, will lead to a chaotic debt default and exit from the Eurozone. Bank closures and capital controls (that had been so far avoided throughout the deep crisis) constitute only the first rupture from the Eurozone and the EU itself
Зои, а според теб при "Да" Цирас ще остане на власт,така ли? Нали каза, че ще си ходи?

, иначе всичко е вярно, но и нищо не променя