Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 226 325
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 4 365
Обещания за светло бъдеще, предизборната му платформа не си ли я чела?

Е как светлото бъдеще се връзва с настоящата ситуация? То бива кьоравост, ама някои неща граничат с тотално малоумие.

Не, не ми е жал за избирателите на Сириза, които сега си сърбат попарата (и тепърва ще видят зор). Жал ми е за ония читави хора, които с години градят бизнес с цената на огромен труд, хъс и талант, и сега виждат как всичко отива по дяволите за броени дни.

# 4 366
За идеалиста и аз ще се присъединя - никога не е свършвало добре.

За хаоса - никой няма да допусне да изпаднат в хаос. Никой! те са външна граница на ЕС при засилен емигрантски натиск и сумати емигранти на територията им. Как си представяте, че Европа ще седи и гледа хаос при това положение?
При това германците вече са предвидили хуманитарната помощ при Грекзит Wink

Абсолютно. Не трябва да се подценява стратегическата изгода от Гърция, а именно външна граница на ЕС, щот иначе трябва да сме ние, ако я няма Гърция, а ние сме разграден двор.

# 4 367
Пред Волен никой не бледней, той е колос на мозъчния гений. Ако Ципрас се издъни ще го убият с камъни
А на бас, че няма . И и Ципрас ще е в парламента.

# 4 368
Вярно е, че има спад ама далеч не изглеждат като да са пред фалит което всъшност става.
Според теб Ципрас не плаща защото не иска а не защото няма?

Естествено, че няма пари - за тези 6 месеца всички резерви бяха изконсумирани, а икономиката се срина заради политическата несигурност, а пък данъци никакви не събраха, ни стари,нито новите дължими - въпреки изявленията им и намеренията да прилагат данъчни-туристи  #Crazy. Бях решила да се опитам да ти илюстрирам със семеен бюджет, ама не ми се занимава с лекции. Нищо лично, намери из нета някоя лекция как се формира бюджет и как се тълкуват макро-показатели и ще разбереш. БВП, безработица, бюджет/излишък/дефицит са различни понятия, макар и свързани.

Тук професорите са го казали сравнително добре и кратко:

The prolonged political uncertainty has led the economy to a renewed recession, has reversed the decline in unemployment, has lowered tax revenue and has widened the fiscal gap.

Дано помогне да разбереш нещо, ако ли не ,сори.

# 4 369
Обещания за светло бъдеще, предизборната му платформа не си ли я чела?

Е как светлото бъдеще се връзва с настоящата ситуация? То бива кьоравост, ама някои неща граничат с тотално малоумие.

Не, не ми е жал за избирателите на Сириза, които сега си сърбат попарата (и тепърва ще видят зор). Жал ми е за ония читави хора, които с години градят бизнес с цената на огромен труд, хъс и талант, и сега виждат как всичко отива по дяволите за броени дни.
Що се правиш, че не ме разбираш? Той не е дошъл на власт с обещанието след 6 месеца да затвори банките и да блокира сметките на хората. Дошъл е с предизборни лозунги и програма, която засега успешно изпълнява. Не знам дали си го слушала преди изборите, но той говореше точно това- Не, на Тройката, намаляне на властта на Запада, да им казва само не и т.н. Досега върви точно по този план. Имало хора, повярвали му. Сега, колкото привърженици е изгубил, толкова е и привлякъл.
 Мен лично ме притеснява хората в неделя реално знаят ли за какво им е Да-то и за какво Не-то. Алтернативи при Не, не чух, само нова стъпка за преговори.

# 4 370
Пред Волен никой не бледней, той е колос на мозъчния гений. Ако Ципрас се издъни ще го убият с камъни, а нашия си е пак в парламента. Такива недоразумения ме отчайват!
 Имаше интервю с Ципрас, настоява за голямо Не, не за да излязат от ЕС, а за да имат силна база на преговори, уверява хората да не се притесняват за спестяванията си. Общо взето като предизборна агитация беше.
 Аз още не мога да повярвам, че той върви към явно политическо самоубийство, както го изкарвате. Денят Х е прекалено скоро, въпрос на дни, не като другите, да докопат властта и след 4 години иди им търси сметка.
Чакам неделя с нетърпение

Не, той върви към убийство - на нормалния  живот на гърците. Досега си мислеха, че страдат. Сега полека почват да разбират какво е страдание.

Зои, какво ще стане в неделя, според теб? Ако отговорът е "да", Ципрас ще трябва да си иде, нали? И това значи, че тотално се е провалил, нали така? После на тоя хал ще трябва служебно правителство, да преговаря за спешен заем и да организира нови избори, а на тях гърците ще трябва да изберат хората, които още повече ще им орежат заплати и пенсии. Щото новите условия на заема няма да са по-добри от старите (меко казано), а пък държавата е с няколко степени надолу в икономическото си положение, тоест, има много по-големи дупки сега от тези, когато Ципрас дойде на власт.

Ако кажат "не", заем съвсем няма да видят и тогава вече държавата е трябва да обяви фалит  и мораториум върху дълга. И ще се започне.... .

# 4 371
Що се правиш, че не ме разбираш? Той не е дошъл на власт с обещанието след 6 месеца да затвори банките и да блокира сметките на хората. Дошъл е с предизборни лозунги и програма, която засега успешно изпълнява. Не знам дали си го слушала преди изборите, но той говореше точно това- Не, на Тройката, намаляне на властта на Запада, да им казва само не и т.н. Досега върви точно по този план. Имало хора, повярвали му. Сега, колкото привърженици е изгубил, толкова е и привлякъл.
 Мен лично ме притеснява хората в неделя реално знаят ли за какво им е Да-то и за какво Не-то. Алтернативи при Не, не чух, само нова стъпка за преговори.

Е, като не е обещавал това, защо го направи, според теб -да затвори банките и да остави хората без кеш? Това за успех ли го броиш? Как ще изгони тройката, бе Зои, като й иска НОВ ЗАЕМ???!!! Това как се вързва с обещанията за изгонване на Тройката??? Ми нали който ти даде заем, после той може да те командва - ти друго ли си мислиш, че е???

Отказвам се....  Дано поне се размине без размирици и военно положение.

# 4 372

Юнкер и Меркел обясниха за какво е да и за какво не.

# 4 373
  • Bristol
Цитат
Greek Finance Minister Yanis Varoufakis has said he will resign if the "Yes" campaign wins.
But he told the BBC he was confident that a deal would be reached very shortly after Sunday's referendum, allowing banks to reopen on Tuesday.
"A lot of people will interpret this as a 'Yes' or 'No' to the euro but it is the wrong interpretation. Our government is determined to stay in the euro, it's not on our radar screen to do anything other than that."
Ще имат ли гърците нов финансов министър следващата седмица или не? И кой беше писал преди, че им било все едно дали ще останат или не в евросъюза Wink
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-33373390

# 4 374
Не разбирате ли, че ви говоря как дойде на власт този човек?! Каквото обеща, това и прави, никъде не съм писала, че е правилно или, че го подкрепям! И на мен не ми се вързва да искаш пари от колониаторите, ама това говори, това прави.
 Попея, за Да си права и по-вероятно е това да стане. Нямам достоверен източник на прогнози, а и гърците са малко непредсказуеми, кой какво разбрал, видял, изгубил.
Въпросът е по-скоро при Не. Там ще е по-страшно, според мен, играта вече е това правителство да падне.

# 4 375
Скрит текст:
http://www.ft.com/ig/sites/2015/greek-debt-monitor/

Тези плащания /Repaid/са направили гърците от началото на годината, без да получават траншове по спасителната програма и "опосквайки" всички пенсионни, социални и общински фондове. Едва ли имат пари да плащат още без външна помощ. Която, естествено, беше спряна, щом влязоха в спор с кредиторите. Заради което бяха избрани.
Това интересно дали е вярно.
"With three days to go before a knife-edge referendum, the IMF revealed a deep split with Europe as it warned that Greece’s debts were “unsustainable”.

Fund officials said they would not be prepared to put a proposal for a third Greek bail out package to the Washington-based organisation’s board unless it included both a commitment to economic reform and debt relief.

According to the IMF, Greece should have a 20-year grace period before making any debt repayments and that final payments should not take place until 2055
."  

http://www.theguardian.com/business/2015/jul/02/imf-greece-needs-extra-50bn-euros
Ципрасовата завера не знам какъв крах е, но и да си отидат, може да се окаже, че доста са помогнали на   Гърция. Ципрас естествено е виновен за всички злини, сполетели Гърция, обаче...
[/spoiler]

Надеждите за отписване на заем явно умират последни... дори и след като умря банковата система, гърците се надяват, явно. МВФ нито ще отпише дълг на Гърция, нито ще даде нов заем, преди да си плати стария.  Еврозоната ще трябва да прокара през парламентите на всички страни решение за отписване на гръцки дълг, който ще се плати от данъкоплатците, с мотива, че "така каза МВФ" - ти това не знам сама вярваш ли си го....

Аз наистина се предавам -Ципрас е най-великият премиер в гръцката история - нека му вдигнат паметник. След като се върнат от опашката за хляб.....

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 23:15 от Анонимен

# 4 376
Poppea аз вярно съм завършила ВИАС ама пък хора като  проф. Вучева и Каролев би трябвало да разбират от БВП, безработица, бюджет/излишък/дефицит пък те единодушно се съгласиха, че няма как това положение да е от вчера и само Ципрас да е виновен.
То те воина да бяха водили нямаше да останат голи като пушки за толкова кратко време.

# 4 377
Гледа ли ги? Проф. Вучева успя да спре потока от предварително приготвените опорни точки и да контролира разговора в някакво нормално професионално русло.
Аз съм супер впечатлена от този разговор, главно защото за пръв път виждам  Каролев да демонстрира явно уважение към събеседника и да не смее да се развихри Laughing.
Георги Ангелов и друг път съм виждала да сконфузват, но за  Каролев си е събитие Whistling.

# 4 378
Зои, целта им не е да те разбират. Всеки един от тях има някакъв интерес да плещи глупости и да злорадства . НА един е финансов, друг се е 4увствал от нещо обиден и "си връща", трети инвестиционен , на 4етвърти за това му пла9а, да агитира масите и да сее настроения, полити4ески ...
Ти не им се връзвай. Права си , разбира се, но Дон Кихот си 4ела  Peace
И аз харесвам много Зорба. според мен той нау4и мом4ето да види живота , но не го нау4и на смелост . Ина4е жената щеше да остане жива.   Peace     

Другите , смята9и ,4е ние колени4или сме по-добре от съседите ни, които не искат да ги поставят на колене с измами  Peace

Жетва с сега... Пейте, робини,
тез тъжни песни! Грей и ти, слънце,
в таз робска земя!

Ах, налейте! Ще да пия
 на сърце ми да олекне,
чувства трезви да убия,
ръка мъжка да омекне.

# 4 379
Изобщо не е виновен той за днешното финансово състояние! Тук ясно, че е по черен от дявола, ама точно за това не е виновен.
Попея, понякога пишеш доста високопарно. Разбирам те, няма нужда от толова удивителни, просто интерпретирам защо този човек е на този пост!

Общи условия

Активация на акаунт