Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 222 725
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 30
Чух коментари, че СИРИЗА ще се опита да радикализира ЕС.

# 31
Гери ,разсмя ме ,гърците емигрират в Германия ,Америка ,но да кажеш ,че емигрират в Бг да работят по строежите е меко казано несериозно.Айде нема нужда от подобни смешки.Че един грък в от селските райони около границата взима повече от строителен работник тук..... Mr. Green
То по твоите думи ние сме стигнали Европата по заплати  Mr. Green
Гърците винаги се оправят ,щото си гонят интересите,не напразно има израз "византииски номера"
Refrenolog е прав ,те умеят да се пазарят

# 32
най-радостни от победата на СИРИЗА са нашенските клакьори на Путин - Сидеров и БСП :

Сидеров пръв от българските политици поздрави СИРИЗА за победата

# 33
Гери ,разсмя ме ,гърците емигрират в Германия ,Америка ,но да кажеш ,че емигрират в Бг да работят по строежите е меко казано несериозно.Айде нема нужда от подобни смешки.Че един грък в от селските райони около границата взима повече от строителен работник тук..... Mr. Green
То по твоите думи ние сме стигнали Европата по заплати  Mr. Green
Гърците винаги се оправят ,щото си гонят интересите,не напразно има израз "византииски номера"
Refrenolog е прав ,те умеят да се пазарят
Защо заблуждаваш? Аз работя в строителството и познавам няколко гръцки бригади, които са тук и редят картони, защото няма работа за тях в Гърция. Не изкарват никак лоши пари у нас.
А това за селскостопанския работник колко бил богат в Гърция беше вярно преди три-четири години. Сега в Гърция за младежите няма работа, а след година на помощи губят права и освен емиграция нищо друго не им остава.

Гърците "се пазарят" когато са политически фаворит на някоя велика сила, като Великобритания или Франция. Сега с Меркелица нищичко няма да спазарят.
Ципрас беше изтикан напред от такива като Венизелос, които не желаят да поемат удара от ЕС и недоволството от предстоящите непопулярни мерки и предстоящо обедняване на хората в Гърция

ПП: В България в строителството има и италианци тук-таме даже. И такова нещо съм виждала. В Италия заплата от 600 евро и наем от 400 евро вече никак не е рядкост.

# 34
И аз познавам много гърци,работят у нас ,но шефовете им са гърци и им плащат в евро,ама не 400-500 евро ,а както си плащат в Гърция.Не ти говоря за селскостопанския работник ,той и сега си е по добре от нашия такъв ,говоря ти за градове и села например Сидирокастро и там получават по добро заплащане от колкото при нас.Естествено ,че от Солун надолу взимат европейски заплати ,Атина също,но да емигрира грък в Бг да работи хахах ,само ако заплатата му е в евро и то по техните стандарти.Извинявай,но те ни се подиграват що за овчи народ ,сме ще ти дойдат тук да работят за 500 лв ,да ,да...............
Моля те и в Италия заплата от 600 евро може и да има ,но не и в северната част .Наеми има и за 300 евро въпроса е в локацията.Ти живяла ли си някога в чужбина?Щото много обичам накой дето не си е показал носа извън България или е бил на екскурзия до Италия да ми обяснява как е положението там

# 35
И аз познавам много гърци,работят у нас ,но шефовете им са гърци и им плащат в евро,ама не 400-500 евро ,а както си плащат в Гърция.Не ти говоря за селскостопанския работник ,той и сега си е по добре от нашия такъв ,говоря ти за градове и села например Сидирокастро и там получават по добро заплащане от колкото при нас.Естествено ,че от Солун надолу взимат европейски заплати ,Атина също,но да емитгрира грък в Бг да работи хахах ,само ако заплатата му е в евро и то по техните стандарти.Извинявай,но те ни се подиграват що за овчи народ ,сме ще ти дойдат тук да работят за 500 лв ,да ,да...............
Има и идват. За 500лв. на месец и българите в строителството не работят. Работник сега взема между 50-80лв. надница. А гърците са добри специалисти и са на горния праг. Има да работят и на изработка и не падат под 1500-2200 на месец. За такива пари не могат да си намерят работа в Гърция в момента. Там има голяма младежка безработица. И тук има разбира се, но все повече стандарта в Гърция ще почне да се доближава до Българския и все по-очевидно ще става това.
 Няма как. В Гърция предстои голямо съкращение в бюджетната сфера-това е едно от условията на тройката, а тя скоро няма да напусне Гърция.

Проблема на гърците е че им трябват нови кредити, а не толкова че не могат да върнат старите.
И да не върнат старите кредити само след няклко месеца без свежи попълнения от чужбина в хазната няма да имат пари за армията си и полицията си, нито за пенсиите си.

# 36
  • София
Сценарият ни е познат от по-миналата година, първо у нас, сега и в Гърция, левите идват на власт с руска помощ за да защитават руски интереси. От провала на Сириза и предстоящото фиаско в Гърция ние и Румъния само ще спечелим, че ще се появим на геополитическата карта на ЕС. А според мен руснаците и те ще бъдат  Shocked Shocked Shocked накрая, защото византийците не са чак толкова безгръбначни като българските политици, ще извъртят някой византийски номер на руснаците в най-неподходящ момент. И да, за нас ще бъде още по-изгодно да почиваме в Гърция.

Приблизително това е и моето мнение. Като си избират ципрасоподобни...

По повод фиаското: Щял да маха олинклузива  Laughing

# 37
Герри,

ако имаш възможност, вземи иди и изпий  едно кафе в Солун, може и в Серес и тогава бъди толкова натрапчиво сигурна в твърденията си. А за строителите- не си запозната.

# 38
Специалисти ,хора с високи заплати има със сигурност,от Финландия ,Америка ,Германия,но това са хора които си знаят цената и няма да работят за по алко от това което получава в собствената си страна.
В строителството се взимат добри пари ,но не навсякъде.
Гърция има младежка безработица,но те емигрират в нормални държави както го правим ние,е ние и до Гърция отиваме да работим.
Никога стандарта в Гърция няма да падне до толкова да се долбижи до този в Бг.
Имам приятелка ,работи в офис на голяма европейска компания за 720 лв София ,а в страната в офисите на тази компания чисто дават 370,айде да сравним пак стандартите.Само в големите български градове взимат нормални що годе заплати .Но това е друга тема

# 39
Ципрас се заиграва видимо и нарочно с руската карта за да има какво да изтъргува в замяна на опрощаването на заемите. И моето мнение е , че ще успее да договори намаляване използвайки страха от Русия.

+1.
Ще видим, но и аз имам такива предчувствия. Заиграването наистина е мигновенно и демонстративно.

Последна редакция: ср, 28 яну 2015, 14:39 от flambe

# 40
Герри,

ако имаш възможност, вземи иди и изпий  едно кафе в Солун, може и в Серес и тогава бъди толкова натрапчиво сигурна в твърденията си. А за строителите- не си запозната.

Кафе и в Серес и в Солун си пия и? Това какво трябва да докаже? Че гърците са по-добре в момента да. Но не всички. Има много без работа и все повече ще стават. А съкращенията дето са надвиснали над тях, както и приватизацията дето ги чака ще увеличи безработицата поне с още 10-15 %.. Пенсиите ще бъдат съкратени също-това са условията на кредиторите и нето Ципрас, нито Мипрас може да спре това, защото даже и комунистите не берат парите по дърветата, а някой трябва да им ги даде на заем.
Кой ще е този някой? Путин ли?

Проблема на гърците са огромните държавни харчове, които те не желаят да намалят, но ще бъдат принудени от ситуацията. Именно заради това оставиха този идиот да вземе властта.
Защото никой не желае да свърши мръсната работа и да изхвърли хората на улицата(както у нас направи Костов)

# 41
Гърция винаги е била фактор в ЕС.
Най-малкото ще покажат на ЕС, че не може да бъдат командвани и че имат суверенитет.

# 42
  • MI
И аз се чудя къде го виждат "срива" на еврото. Като гладна кокошка просото може би.
Ако ЕС реши за назидание може и да изхвърли Гърция от Еврозоната, за да видят другите "желаещи" южняци един открит урок.
А когато държава не може да си върне кредите, то трагедията е за държавата, а не за кредиторите. Изключения няма.

Гери, ти сериозно ли?  ooooh! Виж статистическите данни.... Иначе че е търсен срива отчасти, търсен е заради дефлацията. Или и такава според теб няма?! И бизнеса цъфти та се къса?

Сега за Германия - провери какъв процент от продукцията си изнася за ЕС. Хипотетично ако Гърция излезе, след нея Италия и Испания, може би и Франция (и тя влиза вече в тази група!), върнат националните валути, обезценят ги очевидно, сложат едни хужбави мита за внос, какво ще се случи на германската икономика?!

Гърция е малка, да. Но има големи каки  Laughing От това ги е страх всички. А да ти кажа неслучайно печели Ципрас, и Подемос може да спечелят, като гледам в Италия как върви въпрос на време е и там някой подобен да дойде на власт. Просто тази политика на ЕС го води все по-надолу. Докажи ми ако не съм права. Но с цифри. Не приемам общи насмешливи отговори, а само конкретни обосновани с проверени данни.

Като цяло ми е много любопитно типично българското 'Я не сакам я да съм добре, сакам на Вуте да му е зле"....

# 43
Нито Гърция, нито Франция, нито Италия ще излязат доброволно от еврото. Няма политик, който би направил подобно самоубийство.
На Ципрас само след два три месеца ще му се гледа сеира. Както на всеки един комунист, който се дуе на чичковците с парите.

Сега за Германия - провери какъв процент от продукцията си изнася за ЕС. Хипотетично ако Гърция излезе, след нея Италия и Испания, може би и Франция (и тя влиза вече в тази група!), върнат националните валути, обезценят ги очевидно, сложат едни хужбави мита за внос, какво ще се случи на германската икономика?!

Тов разсъждение показва дълбоко непознаване на икономическата логика в момента. Ако излязат от ЕС, то тези страни ги чака хиперинфлация и тотален политически хаос. Никакви мита няма да ги спасят. Напротив . Всеки един с пари ще се премести парите от тези страни в Германия.
Знам, кофти е че едни печелят, други губят, но така е в икономиката-печели този, който работи повече....

Последна редакция: ср, 28 яну 2015, 14:50 от Герри

# 44

Проблема на гърците са огромните държавни харчове, които те не желаят да намалят, но ще бъдат принудени от ситуацията. Именно заради това оставиха този идиот да вземе властта.
Защото никой не желае да свърши мръсната работа и да изхвърли хората на улицата(както у нас направи Костов)

Нещо се объркваш ,кой кого оставил,там се проведоха избори ,това да не са ти изборите по байганьовски,на ти 30-50 лв иди да гласуваш.Голяма част от хората са осъзнати ,в Гърция много често има стачки ,митинги хората отстояват своите права.Ти разсъждаваш или четеш спуснати опорни точки.Точно ти го е казал nelig.....Говори по конкретно ,не с познатите клишета за  сеири ,комунисти ,бля бля .......В Европа ситуацията вече е коренно различна от преди няколко месеца ,нещата са сериозни ....

Общи условия

Активация на акаунт