Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 224 982
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 3 645

Ахам, направо виж световният дълг, колко е и веднага ще ти стане ясно, че държавата като институция в развитият свят е фалирала, на практика. Бях пуснала и тема, ама нямаше никакъв интерес, за съжаление. Надяваме се на научно - техническият прогрес, защото успоредно с "прикритият фалит" на Запада, се очаква към 2030 година, населението на Земята да е 14 милиарда.

Съгласна съм със Зои.

# 3 646

Съгласна съм със Зои.

И как, според теб, хем ще фалира, хем някой ще й помага после? В смисъл какво, тя няма да плаща дълговете, ама пари ще й дават, за да живее ли? Щото така и другите ще искат да фалират Simple Smile

Да, не е приятно и не е добре за ЕЗ/ЕС да има фалирал бедняк, но е още по-зле да има 5 фалирали бедняка  - а ако е толкова сладко да фалираш, желаещи веднага ще се намерят. ЕС избира между две злини.

А защо всички забравят, че Гърция (дали заради, дали въпреки остерити, че не ми се спори с един ник-специалист по статистика Wink) беше започнала да излиза от кризата с плах растеж на БВП и плахо намаляване на безработицата, докато Самарас не направи грешката с президента и СИРИЗА не видя шанса си? И че и другите в остерити започват плахо да се съвземат - и да, не е лесно и не живеят както преди кризата, ама то не е възможно това.

Последна редакция: пн, 29 юни 2015, 16:01 от Анонимен

# 3 647
# 3 648

Аха - строят ли строят комунизма в Гърция! Simple Smile Какво ще построят, ще видим.

# 3 649
Докато строят комунизма, деловите среди пишат отчаяни депеши с призиви за разум към лунатика в министерския им съвет, горките хорица, представям си в каква паника са.

"Бизнесът иска споразумение

Председателят на Съюза на търговските палати и на Атинската търговско-промишлена палата Константинос Михалос е изпратил писмо до премиера Алексис Ципрас, в което настоятелно го призовава за проява на отговорност и разум в този критичен момент за страната и за постигане на споразумение с кредиторите до сряда, съобщават гръцките медии.

С всеки изминал ден, ситуацията в Гърция става все по-лоша, за няколко месеца гръцката икономика премина през болезнен растеж и изпадна отново в рецесия, страната се нуждае спешно от завръщане към стабилност и оздравяване, се казва в писмото.

В него се посочва още, че самоубийството на страната не бива да бъде отговорът на Атина на непримиримостта на европейските партньори."
http://dnes.dir.bg/news/gartzia-falit-mvf-obligatzii-pobedata-siriza-19400311

# 3 650
На този етап не мога повече да коментирам. Утре ще има повече яснота, днес само можем да се нападаме За и Против.
 Гърците са много притеснени и обезверени, аз също много се притеснявам. ММ няма да има достъп до заплатата си, ако изобщо му преведат, планове, лято, настроение замина. Довечера ме чакат гръцките новини и те да ни облъчват и един мъж, който вече не се усмихва. На мен не ми е добре, а вие си злорадствайте колкото си искате!

# 3 651

Съгласна съм със Зои.

И как, според теб, хем ще фалира, хем някой ще й помага после? В смисъл какво, тя няма да плаща дълговете, ама пари ще й дават, за да живее ли? Щото така и другите ще искат да фалират Simple Smile

Да, не е приятно и не е добре за ЕЗ/ЕС да има фалирал бедняк, но е още по-зле да има 5 фалирали бедняка  - а ако е толкова сладко да фалираш, желаещи веднага ще се намерят. ЕС избира между две злини.

А защо всички забравят, че Гърция (дали заради, дали въпреки остерити, че не ми се спори с един ник-специалист по статистика Wink) беше започнала да излиза от кризата с плах растеж на БВП и плахо намаляване на безработицата, докато Самарас не направи грешката с президента и СИРИЗА не видя шанса си? И че и другите в остерити започват плахо да се съвземат - и да, не е лесно и не живеят както преди кризата, ама то не е възможно това.

Няма да я фалират, това са журналистически измислици. Точно, защото никой не иска 5 фалирали бедняка, затова и нито един няма да допуснат да фалира. Ще си я карат както до сега, с пари, които ги няма на практика, а само на хартия, в счетоводните баланси. Ей така ще си я карат, пък все някога ще позакърпят нещата. Нищо чудно много скоро да има ново "количествено улеснение" от ЕЦБ, както на български му викат. В началото на януари имаше 500 милиарда "улеснение", сега очаквам втори тур "печатане на пари". Няма друг избор.

# 3 652
На този етап не мога повече да коментирам. Утре ще има повече яснота, днес само можем да се нападаме За и Против.
 Гърците са много притеснени и обезверени, аз също много се притеснявам. ММ няма да има достъп до заплатата си, ако изобщо му преведат, планове, лято, настроение замина. Довечера ме чакат гръцките новини и те да ни облъчват и един мъж, който вече не се усмихва. На мен не ми е добре, а вие си злорадствайте колкото си искате!

Изобщо не злорадствам (поне аз не!) и мисля, че имате всички основания да сте притеснени! И много отдавна тук написах, че все пак имаше 60 % гърци, които не гласуваха за СИРИЗА (те нали имаха около 40 %) и сега тези гърци са заложници на политиката на СИРИЗА, да не говорим за 27 % гласували за Самарас. 

Но понеже самата ти написа, че е по-добре да фалирате, отколкото да се съгласите с условията за нова помощ, затова те питах как си го представяш за себе си.

# 3 653
те да ни облъчват и един мъж, който вече не се усмихва.
Може и жена си да не успее да обслужи от притеснения Mr. Green

Виждам, че вече почва да ти просветва. Ама да знаеш, не е заплашено само лятното ви настроение. Наистина ми е мъчно за вас. Не се радвам на чуждото нещастие, особено ако е у съседа. Но каквото сам си направиш, няма кой друг да ти го направи.

# 3 654
Жан Клод Юнкер: В пакета от мерки за Гърция не се предвижда намаляване на заплатите и пенсиите
http://www.focus-news.net/news/2015/06/29/2085576/zhan-klod-yunk … e-i-pensiite.html

Ципрас явно много добре блъфира и ще клекнат ,така си мисля .
Какви точно са мерките от споразумението ,пише ли някъде ?гърците нали спрямо трябва да преценят как да гласуват на референдума ?

# 3 655
Няма да я фалират, това са журналистически измислици. Точно, защото никой не иска 5 фалирали бедняка, затова и нито един няма да допуснат да фалира. Ще си я карат както до сега, с пари, които ги няма на практика, а само на хартия, в счетоводните баланси. Ей така ще си я карат, пък все някога ще позакърпят нещата. Нищо чудно много скоро да има ново "количествено улеснение" от ЕЦБ, както на български му викат. В началото на януари имаше 500 милиарда "улеснение", сега очаквам втори тур "печатане на пари". Няма друг избор.

Добре, я ми кажи Кипър фалира ли преди 2 години или не фалира? Защото нещо тука в терминологията съвсем се объркахме май. И според теб налагането на ограничения за теглене знак за това, че ще я карат както досега, ли е?

Количественото улеснение и през зимата не включи Гърция, и сега няма да я включи, ако Гърция не се съгласи да подпише за нова програма.

# 3 656
те да ни облъчват и един мъж, който вече не се усмихва.
Може и жена си да не успее да обслужи от притеснения Mr. Green

Много ниско падна!

# 3 657

Ципрас явно много добре блъфира и ще клекнат ,така си мисля .
Какви точно са мерките от споразумението ,пише ли някъде ?гърците нали спрямо трябва да преценят как да гласуват на референдума ?

Не, трябва да гласуват с "Не" - така каза партията-майка Wink

Някъде бях мярнала предложението на кредиторите, но не мисля, че в гръцките медии някой го е отразил. Не е идеологически правилно да четеш и да преценяваш сам, ще четеш само каквото ти кажат да четеш.

Ето какво има на сайта на ЕС:
http://europa.eu/rapid/press-release_IP-15-5270_en.htm

# 3 658
Зои, след 1996 г. вече не мога да падна по-ниско. Не ти пожелавам да видиш това ниво на падане, щото ще си мечтаеш за сегашното остерити в розови сънища.

# 3 659
http://europa.eu/rapid/press-release_IP-15-5270_en.htm

В атачмънта.

Общи условия

Активация на акаунт