Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 223 190
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 4 095
гърците са една класа над нас във всяко отношение-история,социална политика,култура,изкуство,манталитет.Сигурен съм,че ще намерят изход,може да не е за ден,два. А мен най-ме дразнят пънещите се националисти наши да ми обясняват колко велика била България.Да не сме идиоти .

# 4 096
Гърция е в "просрочие" за 1 месец. Ако дотогава не плати, фалитът е официален. Ще плати ли, как мислиш, Ана-Бел?

Е, що да не плати? До сега как плащаше? Превеждат й пари и тя плаща, такъв беше механизма. Демек само на хартия. Сега може и да фалира и като фалира да ти кажа ли какво се прави? Ше ти кажа. Взима се една ей такава химикалка голяма и се почва, това отписваме, това махаме и дълга става 1/3 от това, което има в момента Гърция. Така че при всички случай ще й отпишат. Не знам как си представяте фалита, ама не влиза съдия - изпълнител да отписва, по точно отписва да, ама дълг отписва. За това я пазеха и я дондуркаха, защото загубите от фалит за кредиторите са по - големи от колкото ако плаща нещо, макар и малко. Та при всички случаи фалитът е добре за Гърция и лош за всички нас, защото ще следва верижна реакция от "фалити" на всички останали, а това означава трилиони отписан дълг. Ей затова я дондуркат и с право. А за стратегическото значение на Гърция е ясно отдавна, не само географско положение, което е привлекателно и за ЕС, САЩ и Русия, но и запаси заедно с Кипър от трилиони кубични метри газ, достатъчни да захранят целият ЕС за 20 години напред. Вече съм писала назад за това, знаете. Не са толкова тъпи европейците, не са, за да "дондуркат" Гърция. Има си причини, икономически и политически.
И, да първата цивилизация в Европа е точно гръцката и не не са "циганите" на европа, тази роля е специално запазена за нас, за съжаление, ама май си я заслужаваме.

# 4 097
Те и китайците са се наредили на опашката и предлагат помощ Mr. Green.
Те пък виждат в Гърция вход в Европа, а за пустото пристанище в Пирея и жп мрежата имат поне две оферти. Wink

Та ще отписват, въпроса е, че кредиторите искат да е от след време - имитирайки опити за реформи, за да оправдаят цялата галимация и след време или чакат да удовлетворят мераците на кандидат - купувачите първо, пък после за награда ще уредят въпроса.

Вчера гледах проф.Вучева по БНТ, доживях в национална медия да поканят никой извън кръга с опорните точки за Гърция. При това успя да усмири Каролев и отклони разговора от плоскостта - яли-пили и лежали. Wink.
 Между другото, в разговора каза, че гърците са натрупали дълга от 70-те години насам, когато след хунтата са започнали да борят ужасяващата бедност и обезлюдяването на отделни райони със социални мерки.
http://bnt.bg/part-of-show/opasno-blizo-gra-tskite-neizvestni-pred-ba-lgariya

# 4 098
  • София
Интересно ми е, ако вземеш пари от китайците, какво се случва?  Wink

Сигурно ще отписват, но пак ще е срещу нещо. Или си мислите, че загубите ще са само за кредиторите? Не знам какво се пънете да обяснявате, че няма нищо да се промени в Гърция, ще се промени, уви.

# 4 099
Интересно ми е, ако вземеш пари от китайците, какво се случва?  Wink

Сигурно ще отписват, но пак ще е срещу нещо. Или си мислите, че загубите ще са само за кредиторите? Не знам какво се пънете да обяснявате, че няма нищо да се промени в Гърция, ще се промени, уви.
Абе гръцките "роми на Европа"  са толкова  ценни, че се е извила опашка от желаещи да ги хрантутят до живот и да не искат нищо в замяна.
Гърците са важни, много класи над останалите и  поради тази причина всички се надпреварват за честта да им тикат благинки в устата.

Това е розовият сън на целокупното грък и на нашите клакьори тук. Скоро ще се събудят с пръстите в контакта пред празни банки...опа...вече са празни и гърците на опашка чакат трепетно новия транш да дойде...

Абе защото просто не можело така да са им затворени банките (невъзможно е)-не им отива на фасона на великото грък -и може да е само временно докато кредиторите се освестят от фаталната грешка, която са направили-да спрат папото...

Как може кредитор да спре папото на грък-веднага да се поправи-веднага!. Това е просто смърт за кредиторите и всеки кредитор го знае...

# 4 100

Не знам, предполагам че и те са се фиксирали в пристанищата и жп мрежата.
При това ще им дойдат точно Wink след като построят високоскоростната линия Македония-Сърбия- Унгария. Цяло коридорче ще се получи. Това последното защото Гърция хич не е на стратегическо място Sunglasses.

# 4 101

Не знам, предполагам че и те са се фиксирали в пристанищата и жп мрежата.
При това ще им дойдат точно Wink след като построят високоскоростната линия Македония-Сърбия- Унгария. Цяло коридорче ще се получи. Това последното защото Гърция хич не е на стратегическо място Sunglasses.

Да не стане като с южния турски поток. Много хвалби, много нещо пък накрая ...нищо...

Сега се почва старата песен на нов глас, но  вместо с Русия с плашилото Китай... Joy

Поживем, увидим как ще дойде тук високоскоростния влак пълен с китайци....но първо трябва да питат в Брюксел дали може...

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 09:23 от Герри

# 4 102
  • София
Не,не, flambe, имам предвид какво е да правиш бизнес с китайци, какво е да им дължиш пари, не дай Боже и дали са зли като европейците и отписват само половината дълг...

Въпросът ми е риторичен, признавам си. Аз не бих се радвала на алтернативата да сменя европееца с китаец или руснак (пу-пу), но кой знае, може техните държави да имат нужда да си закупят малко демокрация от изобретателите...

# 4 103
Гърция е стратегическа и важна и колкото да си умирате от кеф да я видите в агония, пак ще се съвземе, осъзнайте се!

осъзнай се - не е по-важна , нито е стратегическа , изнудването не се получи , още ли не си забелязала ?!?!
в Гърция няма пари за пенсии , това може би ще отрезви електората на Ципрас до неделя ...

# 4 104
Гърция е стратегическа и важна и колкото да си умирате от кеф да я видите в агония, пак ще се съвземе, осъзнайте се!

осъзнай се - не е по-важна , нито е стратегическа , изнудването не се получи , още ли не си забелязала ?!?!
в Гърция няма пари за пенсии , това може би ще отрезви електората на Ципрас до неделя ...

Дали ще се отрезвят не съм сигурна. Те са като в онзи виц:

Доктор към пациент:-Господине, страдате от идиотия
Пациентът-Защо да страдам? Напротив , чувствам се много добре.

# 4 105
  • София

Ако не го отрезви, тогава гледай какво става. Ако са умни гърците, ще сведат главица, че не ги чака добро.
Очаквах ЕС да отстъпи леко назад, но явно няма да стане, защото опашките пред банкоматите са факт, пари няма, а лошото е, че хората, които твърдо вярват на Ципрас, обричат болни, пенсионери и т.н. Измежду тези, които чакат пред банкоматите, има и такива, на които не им пука, дали гъркът е горд и е измислил демокрацията, а им трябват пари за лекарства.

# 4 106

Ама разбира се, че никой не им предлага помощ заради сините им очи.
Въпроса беше, че те наистина са на стратегическо място, така е било и ще бъде. А тази инфраструктура така или иначе ще бъде извадена на тезгяха и в Европа никой  не проявява желание да я купува и по-всяка вероятност ще отиде в китайски ръце.

Гери, линията се строи  и познай кой европейски коридор се обезмисля от нея Wink.

# 4 107
Що да се измъквам по терлици? Просто казвам, че по мое мнение трябваше да го направят преди време, така че не е нещо принципно ново. Чувала си думите на буров че муха и банка с вестик се убиват, нали? В някои случаи не помагат никакви политики тъй като се касае за нормален човешки страх, за паника. А тези чувства не винаги са рационални.

За Зорба - от вашите изказвания (не само твои, Попея) съм останала с впечатление че го смятате за отрицателен герой. Бизнес с него и аз не бих правила, но има много хора дето за бизнес са ОК но ми се повръща от тях. Лично аз по други критерии оценявам хората, но това си е субективен избор на всеки човек...

За излизането вече казах - фалита може да доведе до положението на Аржентина, но може пък и да последват примера на исландия. И за тях се говореше че трева само ще ядат след година защото са псомели да изгонят МВФ....

И един страничен въпрос, Попея, който се каня от месеци да ти задам - как си избра точно този ник?! Има ли връзка с операта или аз съм в грешка?Ако има, избирът наистина ме впечатлява, признавам   bouquet

Измъкваш се, защото каза "малка промяна", а тя хич не е малка и определението за размера на промяната няма нищо общо с нейната необходимост - това е измъкване.

Ако гърците имат желание на гърба си да пробват от кой точно фалит ще се получи, моля, изборът си е техен. Ако се вгледаш малко, ще видиш разлики между Гърция и Исландия, и прилики между Гърция и Аржентина, но пък права си - що да не пробват  Grinning

Ако искаш за Зорба, да се пренесем в литературния форум, че там най-вече 50-те нюанса се коментират Wink

За ника - има връзка с операта Simple Smile, но не само. Поначало историческият образ на Попея винаги ме е интригувал, чела съм доста за нея. А операта е забележителна!

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 09:47 от Анонимен

# 4 108
Ами има наченки за отрезвяване - новите проучвания показват лека преднина на Yes-а. Но това е недостатъчно. Не са за ЕС, прекалено много ляво ориентирано население имат.

За отписването на дълга - просто се чудя тия кредитори защо трябва да отписват дълг, след като могат да си приберат вземанията чрез приходи от приватизация? Има само едно обяснение - защото всички коленопреклонно се възхищават от заслугите на Древна Елада (не че съвременната има нещо общо) пред трагедията и комедията.

За незаменимата стратегическа важност - всичко е въпрос на баланси. Ако вредите надвишават ползите (а вредите започват да се измерват с опасност от разкъсване на целия съюз от националистически движения, захранвани от справедливото възмущение на нормалните европейски граждани), очевидно е какво ще бъде избрано. Плюс това, колкото е по-фалирала една държава, толкова по-лесно е да се получи от нея всичко, което й поискат.

За несметните газови находища - първо, още газ никой не е видял. И второ - вж. по-предното изречение.

# 4 109
Един коментар под статия Дневник, който напълно споделям:

Историята с Гърция е една илюстрация на геополитиката на Запада. Още Чърчил остави Гърция в сферата на влияние на Запада, а продаде с това България на Сталин. И за двете страни ефектът от това беше катастрофален. Оставена без окупация от Съветския съюз, България сега щеше да цъфти. Гърците още тогава си бяха комунисти и си искаха това. Не им го дадоха. За сметка на това ги заливаха с кредити и те повярваха, че пак са построили комунизъм. Сега трябва да плащат сметката, но не искат.

Общи условия

Активация на акаунт