Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 223 996
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 4 140

Poppea,не съм срещнала грък който да не говори английски.Ито не само сред младите.

Ако някой грък случайно все пак не говори английски и влезе в този форум, да го упътя към обобщения гръцки вариант на писмото http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=718444&wordsinarticle=ft
Не вярвам да е единственият вестник, който го е публикувал.
Попея, това ли всъщност имаш предвид, като казваш, че е отричал да е писал писмо? " Αμέσως καταθέσαμε τις αντιπροτάσεις μας ζητώντας βιώσιμη λύση και εξ΄ αυτού του λόγου συνεκλήθη εκτάκτως, χθες, το Eurogroup το οποίο και θα συζητήσει εκ νέου σήμερα το απόγευμα." - "We immediately submitted our counterproposals asking for a viable solution, and for this reason an extraordinary Eurogroup meeting was convened yesterday, which will continue this afternoon."

# 4 141
MG18 що не си коментираш в съответната тема ,щот това което току-що написа го пишеш вече няколко години .
Значи нищо не е променено.А отговорих на Poppea,а ти не си ми никъква да ми разпореждаш къде да пиша.Щото е добре преди да се присмиваме да се погледнем ,щото става присмял се щърбел на хърбел
За Гърция вече е безмислено да се говори.....

# 4 142
  • MI
Илиана, ако ми беше прочела поста нямаше да питаш къде е тук. Италия, третия най-голям кредитор на Гърция. Имам наблюдения и за втория по ред.  Wink Иначе каква е целта - пазарене. Не казвам че ми харесва или че харесва на повечето хора. Но не се харесва заради липсата на мъжка дума и твърда позиция, а не заради това, че иска да прави референдум и че се противопоставя на МВФ. Маежду другото призовавам който иска да ми покаже една страна, която е следвала стриктно съветите на МВФ и е процъфтяла. Подчертавам, да се е оправила, а не да се е стабилизирала на дъното. Ето за това става дума - не в България де, там си говорим за мързели и работливи пчелички.

Межу другото вчера по ТВ слушах, че средната възраст на пенсиониране в Гърция и Германия били еднакви - 61 и нещо, почти 62. Странна работа е пропагандата, накрая почваш да й вярваш...

# 4 143
Много е показателно отразяването на писмото на Ципрас в Италия и в България. Тук казаха изненадващо е пратил псимо, казва че приема но всъщност поставя условия, които струват милиарди в евро и на практика не приема. Т.е. пазари се, въпреки че привидно приема. За референдума всички казват - ОК е народът да решава. Демокрации сме.

Тук е Гърция ли ?
Каква е била целта на това писмо с ,което уж приемал ,но де факто не приемал ?
Ми като ти е трудно да разбереш ,не се и напъвай..

# 4 144
  • София
.....в понеделник гърците ще седнат едва ли не като по-силната страна на масата на преговорите .

Това наистина ли го вярваш????

Гърците не ги познавам, но им желая успех в преговорите. Най-малкото е, че "земетресение у комшиите" няма как да не се усети леко и у нас.
Германците ги познавам (смея да кажа) доста добре. Германецът рядко се минава. Ако някой се заблуждава, че Меркел ще седне на преговори и ще отстъпи парите на немците, може да пие една студена вода още отсега. Обикновено немците не си дават лесно парите и после търсят доста бързо сметка за отпуснатите пари, защото Меркел няма да извади от джоба си няколко милиона за Гърция, а ще ги даде немският данъкоплацен (най-общо казано). Немците са изключително чувствителни по отношение на държавните пари и тяхното изразходване. Не ги подценявайте! Който ги е подценил, все е сбъркал.
И в крайна сметка преговорите винаги се водят от този, който плаща (не говоря само за политически преговори). Парите са власт, а в случая те са на страната на този, който ги има.  Peace

# 4 145
Много е показателно отразяването на писмото на Ципрас в Италия и в България. Тук казаха изненадващо е пратил псимо, казва че приема но всъщност поставя условия, които струват милиарди в евро и на практика не приема. Т.е. пазари се, въпреки че привидно приема. За референдума всички казват - ОК е народът да решава. Демокрации сме.
....
Попея, не беше към теб, намекнах ти го. Изпозват го други хора често   bouquet Ако искаш пусни тема в литературния, ще последвам с удоволствие, само ми прати линкче. Само предупреждавам, че не съм от най-редовните пишещи, имам дълги периоди в които не влизам и после дълги в които чета/пиша - според времето с което разполагам...

Въпросът с писмото е в наглостта да отрича, че е пращал писмо, в което все пак пише, че на своя глава приема сделката, за която е свикал референдум да пита народа. В него наистина се съгласява с повечето неща, за които казваше, че ще остави народа да решава, при това хем се съгалсява, хем на народа казва да не се съгласява. Не можеше ли да излезе по ТВ-то и да каже истината "издънихме се, мислехем, че ще се вържат на блъфа, но не стана. Сега е по-добре да е съгласим на сделка, пък ще го мислим после" - нещо, което всъщност казва на Брюксел с писмото си. Мога д аразжбера защо не го каза по ТВ, обаче така още повече олеква. Неслучайно в това обръщение беше мнооого down-beaten.

Ще пусна тема в лит. форум и ще ти пратя линк   bouquet

# 4 146
Въпросът с писмото е в наглостта да отрича, че е пращал писмо...

Пак да попитам - изречението му "Веднага изпратихме контрапредложение" ли се тълкува като "наглостта да отрича, че е изпращал писмо"?

# 4 147
  • MI
Попея, за липсата на мъжко държане съм на 100 % съгласна. Не ми харесва такова поведение и на мен и губи подкрепа и от тези, които му симпатизират с такова пазарене. Поросто много ме дразни начина на отразяване в България. Всичко е или бяло, или черно. Е, не е ...

Вапор, и според мен можеше да си спести контрапредложението точно в този момент. Като правиш референдум, изчакай го поне....

# 4 148
# 4 149
....

Межу другото вчера по ТВ слушах, че средната възраст на пенсиониране в Гърция и Германия били еднакви - 61 и нещо, почти 62. Странна работа е пропагандата, накрая почваш да й вярваш...

Не е точно така - нали знаеш, че дяволът се крие в детайлите Wink  Средната възраст е еднаква, но в Гърция има безброй изключения за "вреден труд", които позволяват да се пенсионират предсрочно и на практика голяма част пенсионери се възползват от това и се пенсионират много по-рано, и така средната възраст всъщност значително намалява на практика- нещо, което кредторите продължават да поставят като условие да се отменят точно тези привилегии, не да се вдига възрастта. Разбира се, има единчини професии, за които това не важни, говорим за масата.

# 4 150

Пак да попитам - изречението му "Веднага изпратихме контрапредложение" ли се тълкува като "наглостта да отрича, че е изпращал писмо"?

Няма да получиш отговор на въпроса ,защото мантрата е друга Ц е отрича ,че е изпратил писмо.Та деликатно ще подминат питането ти .И след два три поста пак ще почне същото повторение "наглостта да отрича ,че е изпращал писмо"

# 4 151

Вапор, и според мен можеше да си спести контрапредложението точно в този момент. Като правиш референдум, изчакай го поне....

За това съм съгласна, за постановката на въпроса "наглост е да отричаш, че си направил контрапредложение" не съм, защото не видях да отрича. Затова попитах къде е отрекъл.

# 4 152
.....в понеделник гърците ще седнат едва ли не като по-силната страна на масата на преговорите .

Това наистина ли го вярваш????

Аз дали го вярвам няма значение .От значение е дали гърците дали го вярват.

Тук е Гърция ли ?
Каква е била целта на това писмо с ,което уж приемал ,но де факто не приемал ?
Ми като ти е трудно да разбереш ,не се и напъвай..
Ма моля те , не се напъвам хич даже .Ако на някой му е трудно да схване иронията не е мой проблем.Това не е пазарене в истинския смисъл на думата ,това е някакво бебешко изпълнение .При условие ,че ясно му казаха изчаква се референдума и тогава нови преговори.

# 4 153
Фрийдман и Стратфор, изложеното е ясно, точно и без дипломатичното политическо говорене.
http://e-vestnik.bg/23259/otvad-gratskata-bezizhoditsa/.

Между другото в техните прогнози съм срещала и прогноза за ЕС ще се разпадне на няколко части - нещо като Европа на две скорости. Разбира се, че имат и грешни прогнози, но все пак са име при анализаторите.

Попея, сигурно ли е, че искат да махнат само ранното пенсиониране? Някъде срещах спор от кога да въведат пенсиониране на 67 години и 40г. тр.стаж. Т.е. Сириза искаха да започнат увеличаването от по-късен етап - принципно са се съгласили да го приемат.

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 11:21 от flambe

# 4 154

Извинения, наглостта да отрича, че се е съгласявал, което е изрично казано в текста на писмото. А на хората да говори да не се съгласяват.  

Общи условия

Активация на акаунт