Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 226 489
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 4 230
Ако критиката е градивна помага много. Ако само си повтаряме че сме най-велики далеч няма да стигнем.

Аз градивна критика към Гърция от гърчеещите се тук българки не видях. Също не видях някой от отсрещния лагер да е написал как ние българите сме били много велики-посочи един пост само...

Но пък останах с чуството от някои постове, че Гърците са по принцип и по рождение  много важни и изключителни и ние нямаме право даже да ги обсъждаме в качеството си на прости българи, които никога нямало да ги достигнат... Mr. Green

# 4 231
Т. е. държавата не може да си продава активите? Не мисля, че сама си вярваш.

Разбира се, че може, ако иска. Въпросът е дали имат право да я принудят.
Добре, но какво общо има държавният имунитет с това?
Изясни си първо понятието и значението му и ще видиш, че едното няма никаква връзка с другото.

А дали някой ще продава нещо или не, ако въпросът е стигнал до оцеляване, си е лично негово решение. Това се отнася и за държавите.

Приватизацията е инструмент икономиката да се раздвижи и да заработи нещо от нея. Както и да се налее липсващ финансов ресурс. Нали обвързвахте плащането на дълга с ръст или вече забравихте за този момент?

# 4 232
Ама кой ще я принуждава?! Освен гладът, мизерията, дефицитът на стоки от първа необходимост и в краен случай - бунтовете на хората....

Чакай, нали говорехме за приватизацията като инструмент кредиторите да си върнат парите?

Ами точно това е - само е въпрос на време. И никъде не е била принудителна, освен ако не броим икономическата принуда.

Тя и емиграцията не е принудителна - някой да е опрял пистолет на Лято да виси в онази омразна Германия?! Wink Сега ще ми кажеш ли, че й е нарушено човешкото право на свободно придвижване?

Сигурна съм, че нарочно го правиш  Mr. Green Вече съм напълно сигурна и съм дотук.

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 13:25 от Анонимен

# 4 233
Другата седмица се очакват първите дефицити на стоки.

Greek newspaper Kathimerini reports that the first shortages of commodities such as imported meat, beans and rice will start to be felt next week.
Retail sources have blamed the inability of Greek importers and producers to pay their suppliers in Greece and abroad due to bank cosures, and this has led to the freexing of production and packaging of various products.
Transporters also have problems due to expenses related to fuel and toll costs, and one major brand said they will have to halt operations due to a shortage in packaging materials as they are brought from abroad.

# 4 234
Другата седмица се очакват първите дефицити на стоки.

Лошото е, че лекарства почват да липсват.

# 4 235
  • MI
MG18, това за туризма е като преди няколко дни слушах че нашите хотелиери се готвели за тълпите бягащи от Тунис туристи  Joy Те понеже са прости няма да отидат в Турция например, а на Слънчев бряг директно... Вместо да си погледнем нашите проблеми и да запретнем ръкави да се променим чакаме другите да станат по-зле от нас....

Зои, Попея, хайде стиснете си ръцете. Гери, и теб бих поканила, но ме е страх от реакцията ти  Laughing Хайде колко пъти се дърпахме и ние, а още си говорим... Предполагам, че и Зои не е имала точно това предвид, а просто се е изнервила. Но и вие не отстъпвате като изразни средства, така че....   bouquet

# 4 236
Аз чакам инфо от братовчетка ми ,дали са почнали намаленията там .Днес ще се възползва от безплатния транспорт и ще пообиколи молове.
Снощи гледах репортаж от Солун.Николай Дойнов беше учуден при огромната безработица сред младежите заведенията бяха пълни и той попита своя събеседник как си обяснява този факт

# 4 237
И? Как си го обясни? Сигурно в заведенията ги черпят безплатно от солидарност. Щото те иначе пари нямат и са в криза, нали? И бабите от цяла Европа трябва да им сбират по някое евро, щото са за жалене...
Още им е широко около врата и никакво остерити не са видяли, ама да минат още 2 седмици без пари и съвсем друго ще запеят.

# 4 238
Николай Дойнов беше учуден при огромната безработица сред младежите заведенията бяха пълни и той попита своя събеседник как си обяснява този факт
Какво има да се чуди въпросния Дойнов.
В Карнобат е същото. и в Сунгурларе, и в Айтос и в Гоце Делчев...
Не можел да си го обясни, завалията нещастен...

Дремят по цял ден на по едно кафе...и зяпат телевизора и се закачат с келнерките...

# 4 239
Аз чакам инфо от братовчетка ми ,дали са почнали намаленията там .Днес ще се възползва от безплатния транспорт и ще пообиколи молове.
Снощи гледах репортаж от Солун.Николай Дойнов беше учуден при огромната безработица сред младежите заведенията бяха пълни и той попита своя събеседник как си обяснява този факт

Че това това си е така открай време. Аз го писах още зимата, когато Ц/В разиграваха комедията с "хуманиратната катастрофа".  Щом още продължава, значи, са изтеглили достатъчно гърците от ЕЛА поне за известно време Simple Smile - да не ги мислим.

# 4 240
  • MI

Че то и в България е така, поне извън София. И в родния ми град са пълни, а е от тези с по-голямата безработица. Манталитет. Като се загледаш седят на едно кафе или на една кола половин ден,но не ги и гонят, защото така и собственика на кафенето оцелява...

Скрит текст:
Тук събота почват намаленията

# 4 241
MG18, това за туризма е като преди няколко дни слушах че нашите хотелиери се готвели за тълпите бягащи от Тунис туристи  Joy Те понеже са прости няма да отидат в Турция например, а на Слънчев бряг директно... Вместо да си погледнем нашите проблеми и да запретнем ръкави да се променим чакаме другите да станат по-зле от нас....

Ние пък ходехме в Гърция преди да стане модно в България Wink - по принцип избягваме да следваме стадните модни тенденции. От няколко години си ходим на нашето Черно море, мислим и тази година да е така - вече бяхме за няколко дни и пак ще повторим по-нататък.

Аз проблем с Черноморието до сега не съм имала, а Слънчев бряг не ми е таргет Simple Smile

# 4 242
От Инвестор бг:

"Те все още имат резерви. Но докога ще стигнат не се знае. При всички случаи няма да издържат дълго, пише Sueddeutsche Zeitung. Според различни източници гръцката централна банка обмисля да намали максималната сума за теглене на ден до 20 евро. За да може парите да стигнат до неделя.

„Гръцките банки са пред колапс“, казва Феликс Хуфелд, президент на германския финансов надзор Bafin. По думите му банките от Солун до Крит едва имат достъп до свежи пари.

Хуфелд е част от 25-членния Надзорен съвет на новия европейски банков надзор. Там експертите проверяват всеки ден платежоспособността на четирите най-големи гръцки банки. Тези институции държат около 90% от депозитите в страната. Ако скоро положението в Гърция не се промени, в рамките на няколко дни банките ще изпаднат в неплатежоспособност, казва Хуфелд. „Дали става дума за два, три, четири или пет дни, за това може да се спори с часове".

Темата за платежоспособността на гръцките банки в продължение на месеци е в сивата зона между фикцията и реалността. В целия свят, с изключение на някои хедж фондове, вече няма инвеститори, които да заемат пари на гръцкия финансов сектор. А гърците изпразват спестовните си сметки. И двата факта според Хуфелд са ясни индикации за бъдещ проблем за платежоспособността на банките.

Междувременно гръцкият финансов министър Янис Варуфакис, който твърдеше, че банките ще отворят в понеделник след референдума, заяви днес, че това ще се случи във вторник и то при условие, че има споразумение. А такова поне засега няма изгледи да се случи скоро.
"

# 4 243
Диселблом (или както е Laughing): лъжат ви, че ще получите по-добра оферта, ако гласувате с не.
"The Greek government is rejecting everything with the suggestion that if you vote 'no' you will get a better or less tough, or more friendly package. That suggestion is simply wrong."

А банките няма да отворят нито тоя, нито другия вторник. Първо ще изчакат максимално, докато хората си изхарчат наличностите (и може би Ц. и В. се качат на самолет за някоя латиноамериканска страна, ако не минат първо през Русия), след това ще извадят някакви временни разплащателни хартийки, и ако дотогава не му просветне на кьоравия електорат за какво иде реч, следва драхмата и всички екстри.

# 4 244
MG18, това за туризма е като преди няколко дни слушах че нашите хотелиери се готвели за тълпите бягащи от Тунис туристи  Joy Те понеже са прости няма да отидат в Турция например, а на Слънчев бряг директно... Вместо да си погледнем нашите проблеми и да запретнем ръкави да се променим чакаме другите да станат по-зле от нас....

Ние пък ходехме в Гърция преди да стане модно в България Wink - по принцип избягваме да следваме стадните модни тенденции.
ние от години все си ходим на Гърция на море .Не гоня мода ,просто ми е по близо и пътувам по нормални пътища.На нашето море се излъгахме за 4 дена да отидем преди две години ,но след Бяло море.Бях разочарована от обслужване и въобще всичко  ,20 лв за шезлонг.....Да си ги пазят и който иска да им дава тия грешни пари.Аз предпочитам по чистата вода и плажове и за това избирам в чужбина.

Общи условия

Активация на акаунт