Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 226 404
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 4 245
  • София
Руснаците и те са пуснали машината за пропаганда по отношение на гърците? Дано са зад тях не от личен интерес, защото иначе го приемам като бутане към пропастта. Или поне, ако гърците гласуват с "не" на референдума, руснаците да им дадат парите, от които се нуждаят.

цък

# 4 246
Дано са зад тях не от личен интерес, защото иначе го приемам като бутане към пропастта.
Ами техният личен интерес е точно бутането в пропастта. И пари от Русия няма да видят загубените гърци. Честно, нека гласуват с Не.

# 4 247
А на Русия кой ли ще даде  newsm78
То и Китай няма, както оня ден се видя.

# 4 248
We are experiencing things we never thought we’d see.
Това обобщава нещата.
Икономическият удар от банковия контрол е значителен, а това е само началото, защото все още има запаси от стоки.
http://www.theguardian.com/world/2015/jul/01/greece-bank-closure … -business-tourism

# 4 249
А на Русия кой ли ще даде  newsm78
То и Китай няма, както оня ден се видя.
А това бяха големите козове в ръкава на Верифакис.
Както и къщата с картите...

Язък!
Жалко е да ги гледаш хората по тези опашки. Особено старците..да им дават номерца и да чакат цял ден за 120 евро, после да тичат до магазините и да се запасяват с храна.
 защо беше нужно да се докарват до това положение.
Не можаха да си преценят силите гърците явно и да се простират според възможностите си.

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 14:49 от Герри

# 4 250
Преди малко разговарях с един търговски партньор-грък по телефона. За близо половинчасовия разговор ми разказа около 10 вица за кризата, Меркел, банкоматите, Обама, и т.н.  Rolling Eyes  Подиграваше с с това, че българите сме "толкова загрижени" за Гърция - "Поне да беше защото сте добри съседи и ви е грижа за нас, а то, да не ви изгорят ранните резервацийки за безплатно узо. Ама нали знаеш, че заради кризата ще е още по-разредено!"  Rolling Eyes Не пропусна да тегли по няколко майни на ЕС, ЕК, всички банки, фондове, и т.н. и разговора приключи, че "където е текло, пак ще тече", и да не вярвам много-много на вестници и телевизия...
Отвратителен вкус ми остави този разговор. А човекът не е някой безотговорен простак. Свестен е, по принцип.

# 4 251
Ами тогава да тури и той едно Не в неделя.
Очевидно пак ще тече, въпросът е кога - след 1-2 или след 20 години.

# 4 252
  • MI
Попея, кой говори за мода? Аз последно преди 2 години бях на нашето черноморие и не мисля да се връщам скоро. Проблемът ми са лошите хигиена и обслужване, съчетани с не особено по-ниски цени. А да, и пренаселено (поне със сгради). Ако махнат поне 1/3 от хотелите и възстановят природата може и да стане нещо. Плюс образоване на персонал, който да работи в туризма. Плюс изчистване на водата - не знам възможно ли е въобще последното  Laughing

BirdsFlu, според мен пък е хубаво човек да има чувство за хумор и в тежките моменти. Как трябваше да се държи? Да се разплаче или да благодари за псувните от наша страна? Мислиш ли че там не се чува какво се говори в съседите?

# 4 253
Поне е признал, че разреждат узото.
Ха сега тичайте за ранни резервацийки.

По темата, ще се случи това, което трябваше отдавна да се случи-ще търсят начин да ги накарат да си върнат заемите.

# 4 254
...
Зои, Попея, хайде стиснете си ръцете. Гери, и теб бих поканила, но ме е страх от реакцията ти  Laughing Хайде колко пъти се дърпахме и ние, а още си говорим... Предполагам, че и Зои не е имала точно това предвид, а просто се е изнервила. Но и вие не отстъпвате като изразни средства, така че....   bouquet

Аз съм ок със ЗоИ и с всеки друг, който не се мъчи да ми обяснява колко съм по-ниско от гърците - и (по спомен, че не ми се връща) мисля, че не беше ЗоИ тази, която ги ръсеше такива, някаква душичка май беше.  ЗоИ си има други мухи в главата, но те са си нейни и не ми пречат на мен - като искат да излизат, да излизат от ЕС.  

На теб по повод вида на фалита ще ти сложа този цитат:

More than half of Greece’s food and raw materials are imported

Как мислиш, какъв фалит може да има държава, на която вносът два пъти превишава износа? Тези данни ги четох преди време в някакъв доклад, не ми се търси линк, но идеята беше, че гръцката икономика не е конкурентна и в това й е проблемът. Това е, което гърците трябва  да адресират, а не стоте чистачки на парламента...  

# 4 255
Мислиш ли че там не се чува какво се говори в съседите?
Абе и ние чувахме какво говорят те за нас, когато ние страдахме.

Каквото повикало, такова се и обадило. Не вярвам да очакват съчуствие..

Или може би на нас така ни се пада като на по-низсши раси, докато те "богоизбраните горди елини" не могат да живеят с малко и затова страдат повече... newsm78

Макар че аз на дядковците и бабите пред банките почнах да съчуствам...спомних си дядо ми по времето на банковата криза..

# 4 256
Ха добър ден!
Герри, на теб ти е станало жал за гърци newsm78, нещо да не си се ударила днес? Учудваш ме, но а пък цялата история доведе до това да се попречупиш малко, ще си е заслужавало Simple Smile
 Не съм се гърчеела никъде, вие ми го приписахте това в устата. Обръщате се към мен на Вас гърците, което ми е странно, но щом така сте решили. Живея в Бг, плащам данъци, синът ми е гражданин на двете страни, българка съм до мозъка на костите, но ме дразни това вале озлобление от старта на темата-Хак да им е, така им се пада.
 Изобщо не съм сравнявала тук и там, а и то е несравнимо, просто като сочиш с пръст, трябва да видиш ти в каква позиция си. Жал ме е страшно много за България, повече от Гърция, но докато тук има примирение, там ври и кипи.
 Били горди, защо да не са? От кога е престъпление да си горд с родината си? Дай Боже всеки му, че напоследък аз съм горда само с народна музика и с природни дадености.
 Когато тук съвсем човешки сподех, че мм страда от ситуацията, ме подметнаха, че сигурно нямало да ме "оправи" като е нещастен ooooh!
 Не знам как са нашите емигранти като цяло, но познавам такива, които като гледат бг новини си казват-Добре, че не съм там, добре че аз се оправих някакси. Забравили, че тука са родителите им.
Моето семейство ще се справи, позицията на мм е добра, активите ни тук са добри, но му е мъка за роднини и приятели, и като цяло за народа, защото има чувство на национална съпричастност.

Герри ги праска Мадърфакис и Ципурата, което много ме разсмива, обаче ме кара да гледам несериозно на останалите й постове.
  Негативни коментари за ситуацията имам много, но то да ти се отще да ги споделиш като ше ме издебне някой пак да каже Хак да им е!

# 4 257
А според теб кога е по-вероятно това да се промени? Когато си в или извън ЕС.
Питам принципно, не конкретно за Гърция.

# 4 258
Попея, кой говори за мода? Аз последно преди 2 години бях на нашето черноморие и не мисля да се връщам скоро. Проблемът ми са лошите хигиена и обслужване, съчетани с не особено по-ниски цени. А да, и пренаселено (поне със сгради). Ако махнат поне 1/3 от хотелите и възстановят природата може и да стане нещо. Плюс образоване на персонал, който да работи в туризма. Плюс изчистване на водата - не знам възможно ли е въобще последното  Laughing

Там, където съм била, оплаквания нямам нито от персонал, нитоот храна, нито от плаж, нито от липса на зеленина.  Реклама няма да правя, а и всеки си има право на избор, и аз даже приветствам всички да ходят в Гърция - така ще има повече място за нас, по Черно море Simple Smile И освен другото, така удряме едно братско рамо на гърците, да видят, че наистина им помагаме, а не само на приказки като Русия - че няма да го видят, ми е ясно, шегувам се.

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 15:06 от Анонимен

# 4 259
А според теб кога е по-вероятно това да се промени? Когато си в или извън ЕС.
Питам принципно, не конкретно за Гърция.

Когато си реформират икономиката, пазара на труда и държавния сектор - независимо вътре или извън ЕС. Тези, които са им давали заеми, също толкова, колкото самите гърци искат Гърция да има растеж и да изнася, защото така може да си получат парите. Поправям се, сегашното правителство не иска това, иска да му дадат още един заем, без да е изпълнило условията на предния, но предишните след 2010 доста добре се справяха с излизането от кризата. За което аз ги уважавам.

А те бяха започнали да се реформират и да се оправят полека, дори минаха на растеж в началото на 2014 - това не знам колко пъти го пиша, ясно на никого не прави впечатление или не им изнася, като някакви хамстери тука едно и също въртим, начи.

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 15:06 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт