Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 226 406
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 4 260
Ха добър ден!
Герри, на теб ти е станало жал за гърци newsm78, нещо да не си се ударила днес? Учудваш ме, но а пък цялата история доведе до това да се попречупиш малко, ще си е заслужавало Simple Smile

Всеки човек изпаднал в кофти положение заслужава съчуствие .
Макар че ние не го получихме от тях навремето, но те са си такива-нагли и шовинисти. Гледаха да се възползват и присмиват максимално на българското нещастие..
Смятам нашия и техния манталитет за диаметрално противоположни...

# 4 261
  • MI

На теб по повод вида на фалита ще ти сложа този цитат:

More than half of Greece’s food and raw materials are imported

Как мислиш, какъв фалит може да има държава, на която вносът два пъти превишава износа? Тези данни ги четох преди време в някакъв доклад, не ми се търси линк, но идеята беше, че гръцката икономика не е конкурентна и в това й е проблемът. Това е, което гърците трябва  да адресират, а не стоте чистачки на парламента...  

И как да го адресират? Според повечето икономисти това става по един начин - с инвестиране. То и БГ икономиката не е конкурентна и е ниска производителността, нали не мислиш че е защото сме мързеливи? Не правя аналогии между двете икономики, просто решението и в двата случая е едно - инвестиции. И всички чистачки и секретарки да уволниш няма да помогне. Най-много да се закрепиш на дъното. Ако обаче инвестираш разумно може наистина да се оправиш. Ама аз нали това повтарям от самото начало?  newsm78

# 4 262
Ами защо ли износът им е по-малък от вноса? По лични желания или по директиви и квоти на ЕС? Вие там си гледайте туризма и маслинките, оставете промишлеността на нас.

Герри, Тома неверни, ще ти кажа, че моя свекър е бил в общинската управа оокрай нашата криза 1997. Видяли са какво става и самосиндикално северните райони са решили да изпратят помощ стоки от първа необходимост. Първите камиони са ги оставили на кметовете в пограничните градове, но после се разбира, че са прибрани и нищо не е стигнало до хората. Пак се организират като започват да раздават пакети директно по площадите. Вярвам му, защото съм го чувала и от хора от Гоце Делчев.

# 4 263

Когато тук съвсем човешки сподех, че мм страда от ситуацията, ме подметнаха, че сигурно нямало да ме "оправи" като е нещастен ooooh!

Зои ,извинявай, въобще не разбрах, че говориш за твоя мъж. Мислех, че имаш предвид Ципрас, който действително от известно време спря да се хили като ряпа по телевизията. Той заслужава и много по-вулгарни коментари. Никога не бих си позволила такава лична забележка към някого във форум, каквито и да са ми различията с него!

По отношение на гърците - ами какво да направим, като те със своите решения сами се вкарват в тези проблеми, които имат сега? И пак повтарям - не обобщава никой за 100% от гърците.

# 4 264
Събота или неделя съдът им трябвало да се произнесе дали референдума е от компетенциите на народа т.е. може и да няма стойност решението от него. Това каза зълва ми .
BirdsFlu точно такова е отношението им ,подигравателно към всички останали народи .

# 4 265
Black_sapphire, да, приех го за себе си и ми стана много грозно. Приемам извинението, радвам се, че се изясни, понеже може да е само форум, но ми държи влага тези дни. Хайде ще мина без букетчета Wink

# 4 266
Ха добър ден!
Герри, на теб ти е станало жал за гърци newsm78, нещо да не си се ударила днес? Учудваш ме, но а пък цялата история доведе до това да се попречупиш малко, ще си е заслужавало Simple Smile

Всеки човек изпаднал в кофти положение заслужава съчуствие .

Тяхното няма нищо общо с нашето. Те бяха предупредени от поне година насам какво има да става. При нас беше като гръм от ясно небе. В един прекрасен ден просто затвориха банките и като ги отвориха, доларът беше около 200 лева вече при огромен марж и растеше с часове, а парите не можеше да си ги изтеглиш и да искаш. На 90% от българите спестяванията за цял живот се изпариха като дим. Нашите баби и дядовци как бяха тогава? А тези все пак имат по 500 евро месечно - евро, не някакви хартийки. И ако им уврат дебелите комунистически тикви, ще продължат да ги имат. Но много от тези нещастни баби и дядовци ще предпочетат да загробят бъдещето на децата си, защото си мислят, че тяхната истина е единствената в света.
Жал ми е за тях, но умерено. А и все още не им се е случило нищо наистина лошо.

# 4 267

И как да го адресират? Според повечето икономисти това става по един начин - с инвестиране. То и БГ икономиката не е конкурентна и е ниска производителността, нали не мислиш че е защото сме мързеливи? Не правя аналогии между двете икономики, просто решението и в двата случая е едно - инвестиции. И всички чистачки и секретарки да уволниш няма да помогне. Най-много да се закрепиш на дъното. Ако обаче инвестираш разумно може наистина да се оправиш. Ама аз нали това повтарям от самото начало?  newsm78

Ами ти как мислиш - ако кажеш, че ще национализираш германски активи, колко инвестиции ще привлечеш? Изобщо работа на правителството е да осигури бизнес климат, който да привлича инвестиции, а не да ги гони. Нещо, което предишните успяваха донякъде, а сегашните съвсем не успяват.

Абе, Нели, взех да се изнервям - как тогава, според теб, започнаха да се оправят в началото на 2014? Реформите са процес, който хората там почнаха и дори почна да дава плодове ( да не излезе пак  там някаква да ми се обяснява кое било причинност и кое не било.....) , но понеже (естествено!) засягат електорат, Ципрас с кеф се възползва, за да вземе властта, без изобщо да го е грижа за това какво ще проиграе. Ей това е криминално, не МВФ!

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 15:18 от Анонимен

# 4 268
  • MI
Ето, оказах се права че не сте се разбрали. Честно казано ако някой почне да ръси всякакви обиди без понятие да си има за Италия и аз бих се обидила по същите причини. Въпреки че тук и мусака ги свикнах да ядат. Така че какво става с подаването на ръце?!

Попея, направи реклама. Наистина ме учуди, аз съм и живяла на черноморието 10на години, не е като да не съм го обиколила. Но чак чистота пък не видях. И е нормално, затворено е морето, дунава се влива в него. По-малко солено е при това. Да не говорим за канализациите на редица наши градове. Е, гнуслива съм, съжалявам. И определено обслужване (това включва и извън тесните рамки на хотела, за целия престой, а аз ол инклузив ненавиждам) да е на добро ниво сравнено с други страни за същата цена.

# 4 269
  • София
Скрит текст:
Преди малко разговарях с един търговски партньор-грък по телефона. За близо половинчасовия разговор ми разказа около 10 вица за кризата, Меркел, банкоматите, Обама, и т.н.  Rolling Eyes  Подиграваше с с това, че българите сме "толкова загрижени" за Гърция - "Поне да беше защото сте добри съседи и ви е грижа за нас,
а то, да не ви изгорят ранните резервацийки за безплатно узо. Ама нали знаеш, че заради кризата ще е още по-разредено!"  
Скрит текст:
Rolling Eyes Не пропусна да тегли по няколко майни на ЕС, ЕК, всички банки, фондове, и т.н. и разговора приключи, че "където е текло, пак ще тече", и да не вярвам много-много на вестници и телевизия...
Отвратителен вкус ми остави този разговор. А човекът не е някой безотговорен простак. Свестен е, по принцип.

Мммм, "прекрасно" отношение към драгия турист (без значение каква народност е). Ами, да забранят на бг туристите да ходят в Гърция след като са им неприятни.

# 4 270
Не мога да се съглася за подигравателното, има си частни случаи навсякъде, стига сте обобщавали!

# 4 271

Герри, Тома неверни, ще ти кажа, че моя свекър е бил в общинската управа оокрай нашата криза 1997. Видяли са какво става и самосиндикално северните райони са решили да изпратят помощ стоки от първа необходимост. Първите камиони са ги оставили на кметовете в пограничните градове, но после се разбира, че са прибрани и нищо не е стигнало до хората. Пак се организират като започват да раздават пакети директно по площадите. Вярвам му, защото съм го чувала и от хора от Гоце Делчев.

Аз  също знам, че са събирали хуманитарни помощи за нас 97-ма. Имам приятелка с баща грък, тя се занимаваше с координацията. Обясняваше ми, че по време на хунтата ние пък сме приели деца сираци, а и баща и беше политически емигрант по време на соца.
За съжеление тя отдавна замина за Гърция и изгубихме връзка.

# 4 272
  • MI
Попея, няма да започна старите спорове с теб. Просто сме с различни виждания. Ако потърсиш ще видиш че много икономисти са на мнение че не е като наистина да са се оправили и че си е било ясно че този дълг е неплатим така. Вчера слушах анализ че като е започнала работата на МВФ с Гърция дългът им е бил в малко по-добро отношение с БВП от това на Италия в момента. Сега Италия не я спрягат дори за особено болен член на Европа. След няколко години усърдна работа се стига до тук. Сега ще ми кажеш пазарите, това онова. ОК, но на тях това им е работата - да оздравяват, да предвиждат неочаквани събе да съберат просто едни пари. Ама те и с това не се справят добре като гледам...

Гери, ти за благородство чувала ли си?!

# 4 273

Скрит текст:
Преди малко разговарях с един търговски партньор-грък по телефона. За близо половинчасовия разговор ми разказа около 10 вица за кризата, Меркел, банкоматите, Обама, и т.н.  Rolling Eyes  Подиграваше с с това, че българите сме "толкова загрижени" за Гърция - "Поне да беше защото сте добри съседи и ви е грижа за нас,
а то, да не ви изгорят ранните резервацийки за безплатно узо. Ама нали знаеш, че заради кризата ще е още по-разредено!" 
Скрит текст:
Rolling Eyes Не пропусна да тегли по няколко майни на ЕС, ЕК, всички банки, фондове, и т.н. и разговора приключи, че "където е текло, пак ще тече", и да не вярвам много-много на вестници и телевизия...
Отвратителен вкус ми остави този разговор. А човекът не е някой безотговорен простак. Свестен е, по принцип.

Мммм, "прекрасно" отношение към драгия турист (без значение каква народност е). Ами, да забранят на бг туристите да ходят в Гърция след като са им неприятни.

Напротив, който и да питаш по северните курорти, не знам надолу, ще ти каже, че българите са най-добрите туристи и ги предпочитат.
 Нашето море си има друг чар, който, обаче с годините му се отнема повече и повече. Да вметна, че съм от Бургас, израснала съм на 200 метра от морето, но гръцкото е по-добро и затова няма никой виновен.

# 4 274
Zoι имай си ги твоите наблюдения ,моите са такива .Зълва ми е от 6 години там ,общува само с гърци та няма причина да не и вярвам, просто е обективна. Ти поради някаква причина ги приемаш нещата лично ,не знам защо.

Общи условия

Активация на акаунт