Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 226 399
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 4 275
Ами защо ли износът им е по-малък от вноса? По лични желания или по директиви и квоти на ЕС? Вие там си гледайте туризма и маслинките, оставете промишлеността на нас.

..

Не е точно така, ЗоИ. Не казвам, че ще стигнете германците, но мой близък приятел в Гърция има  фабрика за машини (няма да споменавам повече пдоропбности, че светът е малък), който спокойно си изнасяше в Италия, в Испания, във Франция, и никак не се оплакваше. Това е човек, който просто ме е изумил и като бизнесмен, и като личност. Това е само пример, да не говорим каква флота имате и колко можете да печелите само от нея - но която сте освободили от данъци!  Shocked

А вие, ЗоИ, бяхте ПОЧНАЛИ ДА СЕ ОПРАВЯТЕЕЕЕЕЕ!!!!!! Преди да изсипете всичко в канала с избора си - и не казвам, че този избор е на всички гърци, но по всичко личи, че е твой! Аз не го оспорвам, но последиците всеки си ги носи.

# 4 276
Абе, Нели, взех да се изнервям - как тогава, според теб, започнаха да се оправят в началото на 2014?
Аз не намерих излезли официални данни за 2014 но те принципно си имат малки крачки напред след което дърпат отново назад. Сега тезата, че всичко е било цветя и рози и само за 5 месеца Ципрас е довел държавата до фалит на мен не ми звучи логично.

# 4 277
Iliana Дай пак, че не те разбрах, за кое е обективна зълва ти? Обективност принципно можеш да имаш само с твоите очи, иначе Една жена каза...., отече.
 Попея, моля те спри да ми пишеш вие това, вие онова! Пиша си от бг позиция както и вие, само че имам повече лични интереси!

# 4 278

Гери, ти за благородство чувала ли си?!
Да. Но гърците го нямат. Не и към българското малцинство в Гърция.
Все пак още, все още имам роднини българи в Гърция.
Даже мисля да ги посетя. Почнали са да си говорят помежду си на български, а до скоро ги тормозеха и за това..
 Да не говоря какво са преживели след ВСВ-нашият възродителен процес е парти в сравнение с тяхното...

Пък ти продължавай...да се сополивиш...и да ми пишеш колко миличък е Зорба....

Прочети "На кол вода пиехме" от Благой Шклифов -издание "Изток-Запад" и ще разбереш много неща.
Нали обичаш литературата. Това е българска литература, но явно недостойна за такива  "изискани и изтънчени" като вас.

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 15:36 от Герри

# 4 279
Нито мм, нито някой от роднините Е гласувал за Ципрас. Звучеше много популистки, много краен и нахъсан, просто улови една свободна ниша в стресираната гръцка душа всеки ден 5 години да му набиват-криза е.
 Лично аз взех да му симпатизирам след као не подви опашка след изборите, а тръгна по плана, с който реално спечели. До скоро смятах, че ще клекне най-накрая и ако го беше направил, никой нмаше да го обвини, преговаря, преговаря и се съгласи. Тази му крайност сега хем ме кара да му се кефя, хем ме плаши много. Най-вече с това, че не излезе да даде алтернатива-Аз ще ви извадя от Еврозоната, ще ви оттърва от омразната Тройка и после това и това. Вече ми е фанатизиран на темата ЕС.
 Има много недоизказани неща според мен. И европейските лидери премълчават и Ципрас също. Вчера, обаче ми направи впечатление как каза в речта си Аз лично гарантирам за вложенията на хората. Скоро не бях чувала политик лично да гарантира нещо.

# 4 280
[да не говорим каква флота имате и колко можете да печелите само от нея - но която сте освободили от данъци!  Shocked

Не съм сигурна в това, защото не съм го проверявала, но съм чела, че голямата част от флота всъщност не е техен, а регистриран под техен флаг, точно за да използват липсата на данъци.
Нещо като ошфорка за кораби Sunglasses, като идеята е да осигуряват заетост и поръчки за сектора в Гърция- там докове, ремонти и т.н. - не ги разбирам много-много тия неща.
Ако това наистина е така, всяко вкарване на данъци ще ги изгони и е разбираемо защо не искат да го правят.

# 4 281
More than half of Greece’s food and raw materials are imported
А според теб кога е по-вероятно това да се промени? Когато си в или извън ЕС.
Питам принципно, не конкретно за Гърция.

Когато си реформират икономиката, пазара на труда и държавния сектор - независимо вътре или извън ЕС.
Точно така!
Членството в съюзи и организации няма никаква връзка с факта, че Гърция се нуждае спешно от реформи.
Проблемът обаче е, че самите гърци не разбират защо трябва да се реформират и какъв ще е смисълът от тия реформи.
Това няма нужда от повече коментар.

# 4 282
Flambe така е, от ЕС винаги са знаели за тази данъчна свобода на олигарсите, не е от сега и е нормални, те са в един отбор.

Герри, твоите роднини защо не се приберат като ги тормозят?

# 4 283
Flambe така е, от ЕС винаги са знаели за тази данъчна свобода на олигарсите, не е от сега и е нормални, те са в един отбор.

Герри, твоите роднини защо не се приберат като ги тормозят?
Преди 1989 не им позволяваха от България.  Но как да си оставиш къщата и земята а? И така просто да си идеш защото те гонят? Те гърците точно това и искат-да си идат и последните българи от там ....
Опитват се просто да ги претопят.  Но не съвсем успешно , очевидно.
Даже онзи "гений" Божидар Димитров говори веднъж за българското малцинство в Гърция и думите му бяха "не се гаси туй що не гасне".

# 4 284
Iliana Дай пак, че не те разбрах, за кое е обективна зълва ти? Обективност принципно можеш да имаш само с твоите очи, иначе Една жена каза...., отече.
 Попея, моля те спри да ми пишеш вие това, вие онова! Пиша си от бг позиция както и вие, само че имам повече лични интереси!

А, извинения, ЗоИ - малко се изнерявам, като трябва да повтарям - сори... Добре - ТЕ, гърците, бяха започнали да изплуват, пък на ани12345 ще кажа да разгледа макроситуацията в Гърция в динамика. Такива политчиески сътресения могат да катурнат и здрава икономика, а какво да говорим за такава с плахи наченки на оправяне - все едно тъкмо излизаш от пневмония и лепваш туберкулоза

# 4 285
  • MI
Гери, и с това не сме уникални на Балканите. Мислиш ли че италианци, французи и германци (всеки с всеки) имат по-малко основания да се мразят?! А са основателите на съюза, точно защото са осъзнали едни хора там колко е разрушителна омразата и постоянното противопоставяне. Тук сме с гърците заедно под 20 млн. Само Италия е 60. Смешно е, много.

Абе, хора, защо предните не въведоха данък за корабните магнати? Нали бяха правилните?  newsm78

# 4 286
Кое му е смешното? Не мога да разбера какво смешно има когато е държавна политика да се претопява и тормози малцинство.
Ако те искат да сме заедно да не бяха сменяли имената на хората, да не бяха ги карали да говорят гръцки, да не бяха ги гонили, да не бяха горили български църковни книги...и още има ама спирам, че не е тази темата.
 Вообще не трябваше да отварям дума по този въпрос, но понеже ти спомена за гръцкото благородство нещо и се почуствах длъжна да уточня как се държат те с по-слабите...

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 15:52 от Герри

# 4 287
Абе, хора, защо предните не въведоха данък за корабните магнати? Нали бяха правилните?  newsm78
flambe преди това ти е отговорила:
Не съм сигурна в това, защото не съм го проверявала, но съм чела, че голямата част от флота всъщност не е техен, а регистриран под техен флаг, точно за да използват липсата на данъци.
Нещо като ошфорка за кораби Sunglasses, като идеята е да осигуряват заетост и поръчки за сектора в Гърция- там докове, ремонти и т.н. - не ги разбирам много-много тия неща.
Ако това наистина е така, всяко вкарване на данъци ще ги изгони и е разбираемо защо не искат да го правят.
Аз го разбирам така - с флота-офшорка си доказват сами на себе си, че са важни, незаменими и стратегически за всички останали. А останалите ги използват без грам скрупули.

# 4 288
Герри, знаеш колко хора са дошли тук само с дрехите на гърба, който е искал го е направил. Изборът на твоите роднини явно е бил да останат. Не знам за какъв тормоз пишеш, но няма сила на света, която да ти забрани вкъщи да говориш на български и да възпитаваш у децата си българския дух, е навън просто ти се налага, за да комуникираш.
 Познавам няколко българки в Гърция, на които децата им не знаят дума български, дали гърците са виновни, или мама?

# 4 289
Hellymod. Лоша интерпретация, олигарсите командват парада и си избират политици, няма значение националността им, пред парите и това се забравя.

Общи условия

Активация на акаунт