Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 226 381
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 4 305
А правилният отговор не е ли - защото олигарсите са част или в комбина с управляващите?
По този въпрос поне не може да има лоша интерпертация. Ето, даже и Нели смята така.

Е че то това и слепия ще го види! Въпросът е защо МВФ се прави години наред че не го вижда?  newsm78

Това не е вярно! За корабните магнати беше точка от споразумението (и) с МВФ, кояЕто точно Ципрас не искаше да приеме!
...
increase the rate of the tonnage tax and phase out special tax treatments of the shipping industry.
...
Мога и линк да ти дам!

Сега видях откъде е недоразумението - моя грешка, коригирам се, не само и специално тази точка, а цялото споразумение.

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 17:14 от Анонимен

# 4 306
  • София
Представям си как Ципрас агитира за гласува с "не", влиза в стаичката и гласува с "да".  Laughing

Не ме питайте "защо?", от всичко прочетено в пресата останах с такова чувство.

# 4 307
...- ето сега даваш за пример Прибалтика, но случайно да знаеш какво им коства като емиграция? Изнасянето на трудоспособното и квалифицирано население от дадена държава не знам как може да се свърже  бъдещ просперитет, напр.  утежняващо обстоятелство е.

...

оффф, пак неразбории - примерът е специално за Нели, щото имахме една приказка преди време, тя си знае, а сега се върти да ми сочи дълга на Гърция, който никой и никъде не е написал, че е малък или че намалява. Но предишните поне можеха да го обслужват, живнаха икономиката и вече почнаха да се оглеждат тихомълком за редукция, а сегашните се н...раха в гащите, та замириса чак до САЩ!

Ти как смяташ, като идеш да искаш от банката по-добри условия, кое е по-добре - да си бил добър платец и да показваш увеличени доходи или да не си плащал стария си дълг, че и отгоре на това да искаш с 0 доходи и без работа още един заем?!  

# 4 308
А правилният отговор не е ли - защото олигарсите са част или в комбина с управляващите?
По този въпрос поне не може да има лоша интерпертация. Ето, даже и Нели смята така.

Е че то това и слепия ще го види! Въпросът е защо МВФ се прави години наред че не го вижда?  newsm78

Това не е вярно! За корабните магнати беше точка от споразумението (и) с МВФ, която точно Ципрас не искаше да приеме!
...
increase the rate of the tonnage tax and phase out special tax treatments of the shipping industry.
...
Мога и линк да ти дам!
Момент! Нали щеше да взима от богатите и да дава на бедните? Той с това спечели избори.
Накрая какво стана - богатите станаха / си останаха богати, а бедните станаха оше по-бедни.
Ами ето само заради това бедните му избиратели трябва да го отсвирят без да се двоумят.

Зои, впрочем той колко или по-точно кои предизборни обещания дотук изпълни или направи нещо в посока изпълнението им?

# 4 309

Е че то това и слепия ще го види! Въпросът е защо МВФ се прави години наред че не го вижда?  newsm78

Това не е вярно! За корабните магнати беше точка от споразумението (и) с МВФ, която точно Ципрас не искаше да приеме!
...
...
Мога и линк да ти дам!
Момент! Нали щеше да взима от богатите и да дава на бедните? Той с това спечели избори.
Накрая какво стана - богатите станаха / си останаха богати, а бедните станаха оше по-бедни.
Ами ето само заради това бедните му избиратели трябва да го отсвирят без да се двоумят.

Зои, впрочем той колко или по-точно кои предизборни обещания дотук изпълни или направи нещо в посока изпълнението им?

Ами точно така - аз това я питах Нели още преди колко страници - к'во стана със корабните магнати, със швейцарските сметки, ама тя пак по терлици....

# 4 310
Референдум ще има, после доколко ще се вземе предвид и какви ще са събитията не знам.
 Как да не е изпълнил? Да каже Не на Тройката, да върне нац. Тв, да назначи съкратените, да спре приватизацията на пристанището. Сигурно първият политик изпълнил толкова много предизборни обещания и толкова " обичан" , заради това.
 Пак ви казвам, не вярвам да е луд, идеалист до безкрай, но не и луд, щом върви в тая посока, значи трябва да има нещо предвид!

# 4 311
  • MI
Добре, де Попея, ама на Гърция като съм гледала и БВП по съпоставими цени пада, и безработицата расте докато слушат МВФ. В какво точно се изразява оправянето? В стабилизиране на дъното както е винаги идеята ли?

Казвах защо толкова години не се сетиха да искат този данък? Или да забравим миналото и напред да гледаме партията (упс МВФ) е непогрешима?  Whistling

Попея, не си спомням статистиките на прибалтийските страни, но ги мислех за по-умни. КАто гледам след последните им изказвания в стил Бойко у дома (навън и той не се пъчи така) как са им набрали тук....

# 4 312
  • MI
Попея, искам линк с изказване на Ципрас че е отказал заради данъка на магнатите. Тук поне такова нещо не се е чуло, ама знам ли. Доколкото разбрах до сега, казал е не на всичко защото не е съгласен основно с ДДСто и някои други неща, за този данък наистина не съм чула и видяла. И в последното писмо не го видях да е посочен като нещо, което не приема, но не изключвам да съм го проуснала.

# 4 313
Скрит текст:

Гери, ти за благородство чувала ли си?!
Да. Но гърците го нямат. Не и към българското малцинство в Гърция.
Все пак още, все още имам роднини българи в Гърция.
Даже мисля да ги посетя. Почнали са да си говорят помежду си на български, а до скоро ги тормозеха и за това..
 Да не говоря какво са преживели след ВСВ-нашият възродителен процес е парти в сравнение с тяхното...
[/spoiler]
Това е вярно - за българското малцинство. На мен не ми се ще да отваряме пак тези стари рани и не искам да го намесваме в сегашната ситуация с Гърция, но си сотава вярно, че са асимилирали българското малцинство там.  

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 16:46 от Анонимен

# 4 314

оффф, пак неразбории - примерът е специално за Нели, щото имахме една приказка преди време, тя си знае, а сега се върти да ми сочи дълга на Гърция, който никой и никъде не е написал, че е малък или че намалява. Но предишните поне можеха да го обслужват, живнаха икономиката и вече почнаха да се оглеждат тихомълком за редукция, а сегашните се н...раха в гащите, та замириса чак до САЩ!

Споко,като се пише във форум неразбориите са непрекъснати:peace:. Сега разбрах, права си.

Попея, не си спомням статистиките на прибалтийските страни, но ги мислех за по-умни. КАто гледам след последните им изказвания в стил Бойко у дома (навън и той не се пъчи така) как са им набрали тук....

За какво става въпрос?

# 4 315
Попея, искам линк с изказване на Ципрас че е отказал заради данъка на магнатите. Тук поне такова нещо не се е чуло, ама знам ли. Доколкото разбрах до сега, казал е не на всичко защото не е съгласен основно с ДДСто и някои други неща, за този данък наистина не съм чула и видяла. И в последното писмо не го видях да е посочен като нещо, което не приема, но не изключвам да съм го проуснала.

Нели, Ципрас изпрати своето последно пълно предложение (преди контрата от 30 юни, те неговите вярно много контра-предложения станаха Simple Smile), в което беше изредил кои точно мерки те са съгласни да приложат (имаше за данък печлаба, за ДДС и други, за което Лагард каза, че е рецесионно и че не става), и в него нямаше точка за премахване на привилегиите на корабните магнати. Всъщност, това е последното предложение от страна на Ципрас преди съгласието, дето и то не било точно съгласие, от 30 юни. Линк лесно можеш да си намериш.

Не, в последното писмо от 30 юни той наистина е (почти) свалил гащите, просто се мъчи да откопчи нещичко, колкото да не каже, че се е съгласил напълно. Но аз него не го броя изобщо, защото то е само отчаян опит да излезе от блъфирането, когато вече е много късно. Неговото последно предложеие всъщност е още преди 25 юни. В нито един от "нормалните" (в смисъл преди да стане късно)  свои варианти Ципрас не включи такава точка. Ти ми обясни защо така....

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 16:55 от Анонимен

# 4 316
MinDef Kammenos: "The armed forces ensure stability within the country.

Страх го било от метеж.

# 4 317
MinDef Kammenos: "The armed forces ensure stability within the country.

Страх го било от метеж.

А те така..... Shocked

# 4 318
Да бе, да....
Мина това време, нагнетяват напрежение, нали една от страшилките е, че страната ще изпадне в хаос.

# 4 319
Референдум ще има, после доколко ще се вземе предвид и какви ще са събитията не знам.
 Как да не е изпълнил? Да каже Не на Тройката, да върне нац. Тв, да назначи съкратените, да спре приватизацията на пристанището. Сигурно първият политик изпълнил толкова много предизборни обещания и толкова " обичан" , заради това.
 Пак ви казвам, не вярвам да е луд, идеалист до безкрай, но не и луд, щом върви в тая посока, значи трябва да има нещо предвид!
Зои, това щеше да има смисъл, ако положението на бедните мааалко от малко се беше променило в положителна посока.
Той ако е идеалист до безкрай, едва ли няколко милиона избиратели - всички до един - са също такива идеалисти.
А сега го било страх от метеж.
Такива идеалисти са много далече от реалността главно заради утопиите си, а политическата им кариера завършва зле.
После иди обяснявай на народа, че си бил безкористен идеалист.

Общи условия

Активация на акаунт