Бива ги в шоу програмите. Умеят да гъделичкат по тънките струни. Има дух събитието, вълнуващо е, заразително. Кара те да вярваш, че си сила, че думите ти могат да преобърнат света. Понеже и аз съм изпитвала същите чувства, мога да ги разбера. Нищо, че подбудите са съвсем различни - те се борят да вземат чуждите пари, ние се борихме да ни оставят сами да ги печелим.
Мисля, че другият митинг губи в съревнованието. Едва ли е толкова многоброен, а и едва ли толкова добре направен като шоу.
Много се преекспонира тая история с доклада на МВФ. Като че им дава някаква реална позиция, някаква реална сила, а то са само пожелания от източник, чийто глас в най-добрия случай е консултантски по тези въпроси. Като се има предвид момента на издаването му, няма начин да не е с определена политическа цел. Като че ли САЩ се опитват някак да поставят на колене Европа - хем чрез принудата да дондуркат вечно тая безнадеждна държава, хем чрез фитилите за нови и нови безкрайни помощи без връщане на старите; пък и да си запазят сферата на влияние, но без да плащат. Обяснявам си го с течащите в момента пазарлъци по трансатлантическото споразумение - все пак една отслабена Европа е с по-малки козове от една монолитна сила.