Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 226 052
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 4 695
  • София
Скрит текст:
Влизам, за да споделя, че силно се надявам "Не" да надделее утре.

За да се правят реформи и да се затягат коланите, трябва да има широко обществено разбиране, че това е правилният начин. В Гърция такова очевидно липсва, силите са изравнени и балансът лесно се влияе от пропаганда и затворени банки.

"Да" утре означава, че след 6-12 месеца всички ще са в изходна позиция. По-добре да се удари дъното сега, смятам.

Съгласна съм, но дали после ще могат да се отделят от това дъно с правителство на Сириза или ще започнат да копаят дъното, за да стигнат по-надолу?!  Thinking

Скрит текст:
Просто не познавам гърците толкова добре, затова питам.

# 4 696
Съгласна с Гери. Да не говорим, че ми се струва, че традиционното русофилство май понамаля или не?

В Гърция има по-силни русофилски настроения, отколкото в момента в България.
Пожелавам им да има засилване в русофилията, и скорошно освобождение от Матушката, след което на Синтагма да издигнат паметник на "Освободителя" от "Вечно признателна Гърция"

Така вече нещата ще си дойдат на място и гърците ще си седнат на  гъза за дъъълго време.

# 4 697

Пожелавам им да има засилване в русофилията, и скорошно освобождение от Матушката, след което на Синтагма да издигнат паметник на "Освободителя" от "Вечно признателна Гърция"

Така вече нещата ще си дойдат на място и гърците ще си седнат на  гъза за дъъълго време.

Охх, Гери, нали знаеш приказката "внимавай какво си пожелаваш!"

# 4 698

Така вече нещата ще си дойдат на място и гърците ще си седнат на  гъза за дъъълго време.

Охх, Гери, нали знаеш приказката "внимавай какво си пожелаваш!"

Но всъщност аз такова нещо не пожелавам и на най-големия си враг, така че не им го пожелавам наистина-само така на уж...

Но гърците, типично с циганския си манталитет смятат, че тях (понеже са изключителни) никога не би ги застигнала такава буря, каквато ние преживяхме. Но пък има една приказка "Никога не казвай никога"...та не знам какво ги чака всъщност. Гръцките богове винаги са наказвали жестоко възгордялите се смъртни-добре е гърците да си припомнят собствената си митология.

# 4 699
Скрит текст:
Влизам, за да споделя, че силно се надявам "Не" да надделее утре.

За да се правят реформи и да се затягат коланите, трябва да има широко обществено разбиране, че това е правилният начин. В Гърция такова очевидно липсва, силите са изравнени и балансът лесно се влияе от пропаганда и затворени банки.

"Да" утре означава, че след 6-12 месеца всички ще са в изходна позиция. По-добре да се удари дъното сега, смятам.

Съгласна съм, но дали после ще могат да се отделят от това дъно с правителство на Сириза или ще започнат да копаят дъното, за да стигнат по-надолу?!  Thinking

Скрит текст:
Просто не познавам гърците толкова добре, затова питам.

Аз рядко съм сигурна в нещо, но затова със сигурност ще кажа - СИРИЗА може само да докара руснаците в Гърция и дотам, а ако има достатъчно съпротивителни сили, и до гражданска война.

В икономически план това е най-некадърното правителство, което аз съм виждала или съм чела!

Гърция има предостатъчно икономисти, само че в момента там владее червено-кафява хунта (това не е шега) и тези икономисти никой не ги слуша. А нобеловите лауреати, които не са виждали жив грък в живоат си, гонят интереси, нямащи нищо общо с гръцките. Затова ви говорих за гръцки професори извън Гърция), а и писмото на тези 240 икономисти в Гърция  - тези хора познават ситуацията отлично и  имат достатъчно икономически багаж да я анализират. И най-важното, ПУКА ИМ ЗА ГЪРЦИЯ, защото или живеят там, или имат роднини, имоти и силни връзки там - за тези, които са в САЩ.

Но никой няма да им даде възможност да направят нещо при това управление.

Единия професор Хала го пита за Кругман и той буквално каза - това специално за Нели го пиша  - "Кругман не знае какво приказва!" He doesn't know what he is talking about!

Последна редакция: сб, 04 юли 2015, 13:49 от Анонимен

# 4 700
Ще помоля за по-внимателно боравене с определенията, имам гърци в семейството си  Peace
При 'не', ще се даде цялата власт в ръцете на Ципрас и Варуфакис. Вече видяхме на какво са способни, дали ще успеят да се справят в такова предизвикателство? С драхма, неработеща икономика и висящ дълг, за който няма да има повече отстъпки? Аз не бих разчитала на това.

# 4 701
Ще помоля за по-внимателно боравене с определенията, имам гърци в семейството си  Peace
При 'не', ще се даде цялата власт в ръцете на Ципрас и Варуфакис. Вече видяхме на какво са способни, дали ще успеят да се справят в такова предизвикателство? С драхма, неработеща икономика и висящ дълг, за който няма да има повече отстъпки? Аз не бих разчитала на това.
Аз съм убедена, че ще гласуват с да.
Винаги хората със здрав разум в която и да е страна са повече на брой.

# 4 702

Ако е за мен, аз къде съм обидила гърците? Кое определение не ти допада - за хунтата се обосновах преди няколко страници - в момента в Гърция де факто управлява Каменос от АНЕЛ със своите мижави 10 %, защото Ципрас толкова се страхува да не загуби мнозинството си и от там, властта, че за него първи приоритет е да запази Каменос - и той (каменос) добре го използва. Ако ти имаш друго определение за АНЕЛ, аз нямам. Политическа ситуация. Убедена съм, че Каменос е провалил подписването в събота, те изрично искат излизане от ЕЗ и от ЕС за Гърция, а и са против намаляването на военните разходи. Заради тях тази сделка никога нямаше да мине в парламента (което е казал и човекът от гръцката делегация).

Ако имаш роднини там, мисля, че е добре да се организират, докато не е станало късно. За тях е добре, и за нас донякъде, също, но все пак основно за гърците е проблемът (макар че да дойде русия на южната ни граница и за нас ще бъде доста некомфортно)

Последна редакция: сб, 04 юли 2015, 13:45 от Анонимен

# 4 703
Мария Hug
Уточнихме се многократно, че като говорим "гърците", това е само за удобство, нямаме предвид абсолтно всички гърци, а само преобладаващото мнозинство. Разбира се, че след гърците има абсолютно всякакви хора, и гениални, и талантливи, и работливи, и чудесни във всякакъв смисъл. Проблемът при гърците като народ е неприемливо високият процент ляво и дори ултраляво ориентирано население, движено едиствено от носталгията си по едно невъзможно минало и без никаква способност за критична оценка на действителността.

# 4 704

Ако е за мен, аз къде съм обидила гърците?
Сигур за мен ставаше въпрос, защото казах, че са с "цигански манталитет".
Няма повече, Мария...
Говорих за поддръжниците на Ципрас..

# 4 705
...
Що се отнася до това дали някой луд няма да завземе властта, хубавото поне на Русия е, че веднага ще го свалят тези около него, защото на тях им се живее, харчат им се милиардите, забавлява им се и най - вече....не им се умира. Така че споко, всичко е под контрол...поне за сега. Laughing

Сега ще те клъвна Wink - теб ли ще слушам, дето до оня ден обясняваше как Гърция няма да фалира, абе няма бе, никой няма да я остави да фалира, дори в деня, когато тя на практика фалира със затворените банки и МВФ вноската?! Wink  Mr. Green

А сериозно (горното е гадничка шегичка) - и аз като Сапфир - страхувам се. Защото много съм чела за руската революция и изобщо за положението в Русия в края на 19 и началото на 20 век - и няма да повярвате от какви дреболии наглед за тогавашните управляващи какви драматични последици е имало - и за тях самите, и за света! И е направо плашещо, исторически погледнато, колко лесно понякога ситуацията излиза от контрол, особено ако преди това управляващите са казвали "споко, всичко е под контрол" Wink

Сапфир, напълно споделям - като се обърне колата, пътища много....

Гери, НАТО се страхува за базите си, за нищо друго. Което включва и сценария "гражданска война"

Ах тииии....сега пък аз ще те клъвна, кълвачке... Joy Гърция още не е фалирала, това е просто изчаквателна позиция с банките, чакай да мине утре пък тогава ще видим. Аааа как няма мен да слушаш, мен я, а кой друг...? Майтап. Peace

Напълно си права за страха, напълно. Рационалността изисква доза страх, точно предвид това, което пишеш от какви наглед малки дреболии пламват страшни, опустошителни войни и революции. Моят оптимизъм се подхранва от това, че сега е по - лесно да свалиш диктатор в развита и цивилизована страна, отколкото в неразвита такава, като Северна Корея, примерно. Точно поради тази причина в "белият свят" няма диктатори, въпреки че е логично да е най - примамлив за такива, тъй като е олицетворение на богатство и власт. Но хората някак са успели да направят така, че такива идиоти да не стигат до властта, дори в Русия, чрез упражняването на граждански контрол. Да, дори и в Русия, колкото и да не е за вярване.

# 4 706
Но гърците, типично с циганския си манталитет смятат, че тях (понеже са изключителни) никога не би ги застигнала такава буря, каквато ние преживяхме. Но пък има една приказка "Никога не казвай никога"...та не знам какво ги чака всъщност. Гръцките богове винаги са наказвали жестоко възгордялите се смъртни-добре е гърците да си припомнят собствената си митология.

Шобле май не мисли като теб. От манталитета ще е.

"Greece is a member of the eurozone. There’s no doubt about that. Whether with the euro or temporarily without it*: only the Greeks can answer this question. And it is clear that we will not leave the people in the lurch."

# 4 707
Съгласна с Гери. Да не говорим, че ми се струва, че традиционното русофилство май понамаля или не?

В Гърция има по-силни русофилски настроения, отколкото в момента в България, исторически те смятат руснаците за свои освободители от турците. Една от причините е, че те не са сърбали попарата на соц-а и прехода. Да не говорим колко силни анархистки движения има!  Освен другото, там са силно религиозни православни, в Солун е пълно с руски монаси (например), което допълнително допринася. Не мисля, че ситуацията е за подценяване в този аспект, да не стане "къде гледахме, бе, та не го видяхме?!" Мисля, че анализаторите от ЦРУ вече са отбелязали и този факт.

С това съм напълно съгласна, напълно. Всяко нещо може да е опасно, колкото и да е дребно наглед. Права си.

# 4 708
Не, не ти, този израз имах предвид

Но гърците, типично с циганския си манталитет смятат, че тях (понеже са изключителни) никога не би ги застигнала такава буря, каквато ние преживяхме.

# 4 709

Шобле май не мисли като теб. От манталитета ще е.

"Greece is a member of the eurozone. There’s no doubt about that. Whether with the euro or temporarily without it*: only the Greeks can answer this question. And it is clear that we will not leave the people in the lurch."

А много хубав цитат. Много. Особено думичката "временно", т.е. каквото и да и се случи на Гърция т.е. за малко без еврото, ще е временно и краткотрайно. Точно така мисля и аз.

Общи условия

Активация на акаунт