Сега, чуй ме много добре.
Увеличението от 5 лв. върху пенсиите през 2013 г., струваше на държавата 50.2 млн. лв. Седни и си направи математиката колко би струвала 13-та заплата? Сега превърни това в евро и си го сметни сама за Гърция, като не забравиш да го умножиш по N брой години, в които са получавани. И това е само едно перо от парите, които са влизали в годините по джобовете на гръцките граждани. За самите нереално високи пенсии в Гърция дори няма да отварям дума.
Сега ти ме чуй много добре, 2 или 3 милиарда за заплати годишно на фона на БВП не е нещото, което обърна каручката. Сега ти си направи математиката.
2-3 милиарда по 5 колко прави, Мария? И забележи, слагам само 5 години.

А държавните поръчки, а субсидирането на всякакви дейности като почнеш от туризъм, минеш през селско стопанство и риболов, военни разходи (не ми казвай, че на някого е притрябвала тоооолкова силна гръцка армия!), Олимпийски игри, Шампионати по футбол и каквито още екзотики се сетиш? Сега пак седни и си направи математиката. Щом за една малка България (не много по-малка от Гърция по население, между другото) увеличение от 5 лева върху пенсиите струва 50 милиона на държавата, колко струват всички тези изброени от мен дейности на Гърция?