Априлчето през февруари слушка, на топличко в коремчето се гушка! Тема 12

• 25 834
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
Запис Simple Smile Много е хубавата нова тема, но имам да чета  и от старата Simple Smile Аз днес бях на Отворени врати в Тина Киркова- хареса ми, чистичко, ремонтирано Simple Smile Хемоглобина ми е нисък - почвам да дъвча някакви таблетки. За запек - мен ми помагат печени червени чушки- може да пробвате Simple Smile

# 76
  • Варна
Здравейте и от мен!
Благодарим за прекрасната темичка!

Много се радвам, че си споделяме тук и тревоги и добри неща. Вижте днес какво прочетох и се просълзих:
http://cleverbook.net/blog/samo-ako-znaeh

Иначе аз сега готвя боб Simple Smile любимото ядене на ММ, чакам гос нетърпение да си дойде. Ям джинджифила, чесъна, лука, меда, канелата, индийското орехче и незнам си кво, но пак ми дразни на гърлото някаквата гадна бактерия или каквото е там. Тази нощ пак час и половина не съм спала, защото кашлях.

За секса - ами ние от 2 месеца не сме правили нищо... все не намираме време, а и като сме болни , как да стане...

За педиатъра - някои майки от Варна ми посочиха няколко, чета и темата за Педиарите във Варна. И още мисля.

За прашките - никога не са ми били приоритет в носенето, наблягам на плитките бикини, и сега са ми удобни.

Аз също незнам как е бебо обърнат. Ще разберем на 6.02, досега беше с краката надолу, както и пъровто ми дете...

# 77
  • София
Имайте на предвид че спанака въообще не е богат на желязо, интересна история която повече от 100 години си върви. Аз обожавам цвекло, трябва да кажа на ММ да ми вземе.
http://www.pharmalife.bg/news/6/p-mit-li-e-zhelyazoto-v-spanaka-p.html

За запека, ми явно моя се плаши като го изтипосам в бг. мама, веднага се предаде, поръчах на ММ и био гая

Еми мислете си че мъже разбират от бръснене на женски крака, одрана сам на няколко места... Да не ви се налага никога  hahaha

# 78
  • София
Към момичетата,които имат нисък хемоглобин и приемат желязо или искат с храната да си го набавят: незнам дали са ви казали,че има определени условия,то да се усвоява? Кафето пречи много,ако пиете лекартсва за киселини-трябва да има голям интервал. Хубаво е заедно с желязото да си пиете фолиевата киселина,ако сте я спрели.Както и да не си пиете магнезия и желязото по едно и също време.

# 79
Това да знаеш, че е изключително погрешно. МОЖЕШ да помогнеш на бебето да се обърне и още как! Около мен вече няколко мами направиха съответните упражнения и бебетата им се обърнаха. Ходене на четири крака е рецептата без майтап! Една съседка така даже в работата си правела упражения, смеели й се, ама не й пукало. Бебето се обърнало. Пробвай!

Ще пробвам обезателно Simple Smile Надявам се и при нас да има ефект!
Ето тук има полезни упражнения за обръщане: http://spinningbabies.com/ . В някои чужди болници се ползват подобни практики включително и в последните седмици и по време на раждане. Има и доста изследвания около тях, не са просто измишльотина от интернет, ако някой се колебае да ги пробва, съветвам да си събере информация и да прецени.

Все пак, трябва да се има предвид, че понякога има някои структурни проблеми (примерно асиметрия в тялото, предизвикана от несиметричен навик като носене на дете на един и същ хълбок и т.н., структура на матката и т.н.), които възпрепятстват заемането на оптимална позиция. Някои упражнения носят и рискове, затова трябв да се правят след консултация с АГ.

Относно обръщането на нашите бебета аз ходих в 25г.с. с контракции в Токуда, тогава бебо беше вече главично застанал. 2-3 дни след това се обърна пак с крачетата надолу (просто ритниците се усещат на съвсем различно място и като цяло движенията), и точно вчера се чудих кога смята да се завърти пак, а снощи го усетих, че се е завъртял и днес на прегледа (в 28г.с.) и лекарката ми потвърди, че пак е с главата надолу. Надявам се към края да е все така, а щом му е забавно, нека си се върти дотогава Simple Smile Иначе всичко му е наред, трябва да си пусна отново разни изследвания и ако са в норма, се разбрахме с лекарката ми да се видим чак за 45-дневния болничен, което при мен се пада в средата на март Simple Smile

Днес ходих и на лекцията на НАПК за кърменето(много продуктивен ден Simple Smile ), интересно ми беше, макар и повечето работи да ги помня от сина ми. Видях се с няколко от априлките, но за съжаление за доста кратко.

Относно софийските квартали - да се присъединя и аз към южната агитка - ние в момента сме в Манастирски ливади, в частта до Борово.

# 80
  • Под кленовите дървета
Към момичетата,които имат нисък хемоглобин и приемат желязо или искат с храната да си го набавят: незнам дали са ви казали,че има определени условия,то да се усвоява?

Има, да. Диетоложката тук ми каза, че желязото не се усвоява от бобовите растения, ако не се консумира и бърз въглехидрат (филийка) и плод/зеленчук с вит. Ц.

# 81
Към момичетата,които имат нисък хемоглобин и приемат желязо или искат с храната да си го набавят: незнам дали са ви казали,че има определени условия,то да се усвоява? Кафето пречи много,ако пиете лекартсва за киселини-трябва да има голям интервал. Хубаво е заедно с желязото да си пиете фолиевата киселина,ако сте я спрели.Както и да не си пиете магнезия и желязото по едно и също време.
swampi, благодаря за полезната информация.
И както и по-рано бяха казали - поискайте да ви изследват и желязото, преди да започнете да го пиете. То не е единствената възможна причина за нисък хемоглобин.

И последно за днес - ето това полезно интервю: http://news7.bg/predavania/oshte-neshto/vsichki-videa/sledvame-p … 1389#.VMdP81WUf0P (пусках го вече и във фейсбук групата).

Последна редакция: ср, 28 яну 2015, 19:56 от ada_smiles

# 82
  • София
Ох, аз докато се натуткааам, вече и нова тема имаме и сте я преполовили!

Тиквичкееее, направо ме разбиваш;) Особено онова със секса;)Simple SmileWink Party
Аз да ви кажа не съм сменяла гащите, нито размера. Има само някои, които ми стягат и не ги нося, но на фона на завидната ми колекция от над 90 не са нищо. Аз обичам бикини и прашкобоксерки, та става. Между другото, и аз почвам да се къпя със столче, срам не срам....умирам за дълги душове, напоследък заради умората не си позволявах, ама сегааааа ах каква терапия ме чака довечера:)
Засега се оправям с "прическите" под кръста, но скоро ще трябва да се предам.... В събота смятам да отида на фризьор и да се боядисам та ще се поглезя поне нагоре:)

Честито на всички с добри новини от прегледите!! Маце, ще удържите, няма как! Simple Smile

Аз днес имах много динамичен ден, много съм доволна, преди малко свърши с извънредна и приятна среща в офиса. Ама малко тъжна отидох натам, след като цял ден се подмотвахме с pepito и Стела. Бяхме на лекцията на НАПК, запознахме се и с ada smiles.   bouquet И после на "отворените врати" в токуда, за тях утре ще пиша ако се сетя, че съм през телефона сега. Много приятен ден, девойки, многодобре ми действат тези събирания  Hug

Gelato85 - всичко на основата на парацетамол може, тера флу например.
А за запека - аз ту така, ту онака я карам. Лекувам се със сини сливи, киви, круши, ама поСле се чудя с какво да се затягам.

Шльоки-честита нова къща! Я се стягай:) сигуна съм, че до няколко седмици ще свикнеш, то е въпрос на свикване:)

Моята госпожица уж е главично или поне само за прегледите се намества така. Но понякога я усещам как си прави аеробика настрани. И сега, например, така се опъва, че ме боли направо. Уморила се е от седене днеска:)

# 83
  • Под кленовите дървета
Giada, мерси,че сподели за трилогията, страхотна е! Сега гледам филма Simple Smile

Хубав репортаж, съгласна съм с него Simple Smile

# 84
хайде и аз да се запиша, едва успявам да смогна само да изчета, а камо ли да пиша. За желязото моето беше в норма, но хемоглобина пада и правих консултация с хематолог. Той отсече, че е от желязото и ще се качи ако го пия, така и стана. Каза че първо се отразява  на хемоглобина после в желязото в кръвта. Като цяло освен опцията хапченца предложи и фреш от цвекло и лимон или портокал заради вит. ц. Каза само цвеклото да се изчаква 10 мин да престои, но не разбрах защо.

# 85
  • София
Е, супер, още мамчета от южните райони, притеснявах се, че не познавам никой там Simple Smile

Po3u, ada_smiles - разкажете повече за лекцията на НАПК и посещението в Токуда, ако имате възможност де. Много ми се ходи на лекция за кърмене, ама засега ходя на работа, може би след това, ако има. А Токуда е една от болниците, за които се колебая, макар че нали казват, че има отлив на специалисти от там последните години. Ама 1 приятелка много ме агитира за там.

Много благодаря за информацията за хемоглобина! Много се учудих за инфото за спанака, как така не е бил развенчан този мит, ама и лекар го препоръчват все още... За цвеклото знам и много го обичам на самата с настърган морков и ябълка, става много свежо и приятно.
А интересно ми е желязото на хапчета, което пием дали се усвоява от организма, дали не се изхвърля директно. Моето е комбинация с фолиева, надявам се да е ОК, да не го дъвча напразно.

Клипът, който Ада сподели, много ми харесва, припокрива ми се едно към едно мнението ми с това на гостуващата лекарка. Ех, ако можеше всички да са такива....

Последна редакция: ср, 28 яну 2015, 21:15 от Sladoledche

# 86
На мен пък последния път на ЖК не ми дадоха направления за изследвания  #Cussing out А аз понеже съм шматка, забравих да питам. Дано междувременно не ми е паднал хемоглобина, в началото на декември беше приемлив, но с предната бременност още от средата беше нисък.

Jasmin_Veni, радвам се, че ти е харесало четивото. Приемам предложения за книги, макар че ме в момента ме мързи да правя каквото и да е.

Аз усещам накъде е главата на бебето по хълцуканията, като почне едно ритмично да ме тресе - ясно го локализирам  Mr. Green

# 87
Тъпото е, че ако после решиш да се отписваш, цялата информация за ваксините е при нея, и трябва да се ходи на място за документацията.

Може ли малко пояснение относно тази документация, защото аз доколкото знам всички направени ваксини трябва да са нанесени и в здравната книжка (тази синята) ! Ти за някакви други документи ли говориш? Защото, ако ти е нужно само това кога и за какво е ваксинирано детето като си му вземеш книжката реално всичко си имаш..

# 88
Каква е тая синя здравна книжка? Най-вероятно, ако ние имаме такава, стои при лекарката, затова не се сещам  newsm78 Признавам, че не съм проучила задълбочено въпроса, но със сигурност аз нямам вкъщи никакви документи, които да свидетелстват, че детето ми е ваксинирано. Когато я записвахме на градина и ясла, ходих при личната да ми принтира "доказателство". А ако става дума за онази тъмносинята във форма на паспорт, тя се издава, когато детето стане на 4 г., поне така научих наскоро.

# 89
Здравейте и от мен в новата тема newsm51 много е хубава . Пожелавам на всички само хубави новини. Бебчо в 27г.с. беше се обърнал по диагонал сега пак си е така поне аз така го усеща,но и много обича да си шава из корема ми.Следващия ми преглед е чак на 13.02 и до тогава се надявам нашето момче да се обърне и така да си седи до края. За секса и ние вече от един месец не правим ММ вече се притеснява за бебчо,а и аз нямам никакво желание. 

Общи условия

Активация на акаунт