Априлчето през февруари слушка, на топличко в коремчето се гушка! Тема 12

• 25 884
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
Добър вечер,наи-накрая и аз да направя първата покупка,днес ми дойде комплекта за изписване,цял ден го разглеждам и пренареждам Stuck Out Tongue.
За яденето на цвекло аз го пия със морков и ябълка и половин лимон слагам,ходенето до wc и при мен беше проблем няколко дни ама сутринта пих и топла вода с мед и кафето с мляко си го направих изядох три кивита и за за сега съм ок.

# 151
  • София
Jasmin - браво за хубавия край! Дано всичко със зъбките вече е наред.
Напомнихте ми, че и аз трябва да си направя снимка, защото имаше леко съмнение дали и аз не съм си увредила някой зъб екстра заради падане. То беше преди две години де, но така паднах че хубаво си поизпилих зъбите:) не съм имала проблеми никакви, до преди няколко месеца и не вярвам да има общо, но ще ви използвам за стимул да си послушам зъболекарката:)

Маце - и ти много ме разсмя:) аз последния път като бях в това състояние си ревах, ама яката. И Няма да забравя ММ влиза в спалнята и ме гледа превита и цивря, пита ме "какво има, лошо ли ти е, аз ли направих нещо", а аз пищя : "искам да се изакааам". Е, мрънкането помага!!!!:)Simple SmileSimple Smile

Jasmin veni и мен някой път ме боли, ама сякаш е от движенията на бебето, като си погаля корема се размърдва и ме отпуска.

Temitu- честито. Снимай да го видим:)

# 152
Искам да питам тези от Вас, които пият хапчета за щитовидна жлеза, ендокринолозите Ви на колко поддържат стойностите на TSH?
И аз тази сутрин докато си пиех дозата се замислих, че от първия триместър не ми е правено изследване на TSH и незнам накъде се движи, но инвитро спец. който ми го изписа каза да го пия докато родя. Планувам да ходя февруари при него, че да видим какво ще каже по въпроса. В началото на всички процедури - 3.27, беше го свалил на 1.09, но намали дозата и последно септември беше 1.4.
Честито на мамите видели мъниците - все така послушни да са докрая!   bouquet

monicaaaa
- подарявала съм такъв албум, поиска си майката, ама за момента не мисля да вземам. Тук една много сладурска тетрадка с твърди корици и спирала, синичка с едни слънца имам и започнах в нея да си подреждам снимките от прегледите и да си записвам разни нещица, та може да продължа нея да ползвам. Така имам място и да разсъждение!   Blush

jasmin_veni
- дано е последното премеждие на малкия мъж по отношение на зъбките!

Ей сега врътнах едно пюре с цвекло и картофи 1:1 с малко сиренце, въобще не удря на пръст така, а и намаля въглехидратите от картофите! Абе голям кеф, с малко вредни емисии Simple Smile
Минахме през ЛЛ тази вечер, записва бебета и нашия ще е при нея. Тук някакви безумния по отношение на педиатри, за 2 ми говориха - единия е по 30 лв на посещение, независимо за какво, а другия се плащало абонамент 750 лв годишен. Решихме да е при нашата ЛЛ защото й имаме огромно доверие, до сега не ни е подвела, а ако има по-сериозни проблеми директно във Варна ще го водим, че тука най-много да го уморят.   #2gunfire
Аз и с момичетата във фейс споделих вече, ама и на вас да се похваля - имаше пак избухване с няколко дрешки, само в единия край на магазина се завъртях и излязох с дънки, джинси, дънкен гащиризон,боди и блузка. Реших по-навътре да не влизам, че ще стане страшно. Само дето с тая пуста пелена за изписването дето бера ядове. Ще ме е яд, че не взех една от waikiki миналата седмица, кяото ми грабна окото и сега сигурно ще я сънувам...  Sad

# 153
  • София
Аз пък да ви питам по друга тема. Някой купил ли е бебешки албум, такъв за първата годинка? Аз сега разглеждам, ам нещо не мога да си харесам.  newsm78

https://www.facebook.com/violetcloudlet Много сладурски!

# 154
chudesna гледа се първият ден от последния цикъл Peace

Ааааайде ново двайсе  Whistling Laughing

Абе аз все съм се недоразбрала, ама чак пък толкова...
Запомнила съм 25-ти юли. Обаче вече мина време и да ме утрепеш не мога да кажа това последния или първият ден е.

Ето го календара, който намерих http://www.ladypill.com/calendar.php
По него излиза, че трявбад а съм 28-ма седмица... което нещо е бая напред ми се струва, ако взема първия ден от последния цикъл, тоест да речем 20-ти юли....

Пак става като първата бременност - пълна неизвестност и лудница...  Crazy Crazy Crazy

С първата ММ изхвърлил календарчето ми и до последно се водехме по ехографа. Бях с 4-5 термина, хахаха. Накрая господинът се появи на своя си дата. Около 10-15 дни преди най-близкия термин.

Ами да видим брат му кога ще благоволи да слезе на земята, дет' се казва  Mr. Green

За цвеклото   - много го обичаме удома (без детето) и го ядем вякакси. Значи започвам и аз да стържа, меля и цедя цвекло.  Mr. Green Много добре се връзва с моркови, ябълки, авокадо, спанак, киноа, сусам, семки, лимон и т.н.

За дроба и другите му събратя за мен са си карантия и хич ги няма в менюто. Нищо чудно, че са забранени за бременни. И има логика в това, че каквото се дава на животното като химия и лекарства се складира там. От забранените храни за бременни е и океанската риба, заради тежките метали. Друго какво ни е забранено?  Sunglasses

Албум не съм купила, с идеята, че ще ни подарят  Mr. Green Бъдещият батко има един топуз, в който съм писала докато съм имала ентусиазъм. Така че за тия неща моят съвет е - вземете нещо елегантно, спретнато, семпло и все така красиво.

Само искам така лекинко да по'шушна, че правя едни вълшебни чудеса за бебета. Ако искате мога да споделя.  Heart Eyes

jasmin_veni, прегръдка за съпричастност и поздрав, че всичко е минало!  Hug

За контракциите аз ги имам от 4-тия месец сигурно. Предни контракции, без болка. Само се стяга корема и става твърд за известно време. Тези контракции се водят подготвителни и са нормални. А тези за раждането много приличат на подготвителните, само дето болката е тъпа (за малко в началото) и е като при цикъл - ниско долу, отзад... И все пак имайте едно наум, че при всяка жена родилните са различни. С тази вметка искам да кажа, че сега може да имате подготвителни контракции, които да ви се струват болезнени, но в същност да са силно дискомфортни и да са безопасни.

Последна редакция: чт, 29 яну 2015, 22:25 от chudesna

# 155
Аз пък да ви питам по друга тема. Някой купил ли е бебешки албум, такъв за първата годинка? Аз сега разглеждам, ам нещо не мога да си харесам.  newsm78

https://www.facebook.com/violetcloudlet Много сладурски!
Уникални са направо!!!!!

# 156
Jasin_veni, не си ме притеснила, аз обичам да съм наясно и да вземам мерки отрано, особено като се отнася за зъби.

Chudsna, сподели вълшебствата, заинтересува ме!

Temitu, и аз днес си получих комплекта, но бодито е огромно, ще купувам ново!
И аз нямам одеалце, не ме е грабнало още никое.

# 157

Chudsna, сподели вълшебствата, заинтересува ме!

Имаш поща!  Heart Eyes

# 158
Мацето, има супер неща. Ще ги разгледам подробно.
lady_vanila и аз ги гледах тези в Хиполенд, но и мен нещо не ме грабват. Май предпочитам да е ръчна изработка.
А и още преди нова година си мислех да започна да си го правя сама, но никоя хубава печатница няма да ми се накефи с тази една бройка.  hahaha

chudesna, на мен ми стана интересно какво твориш, може ли да споделиш.  Laughing

welinity, аз вече два пъти ходя в waikiki и нищо не харесвам, даже не съм виждала да има пелени. Трябва пак да отида, че и аз имам един вариант за пелена за изписването, но май ми се иска да е друга.

# 159
chudesna и мен ме заинтригува , покажи какво твориш  Blush Heart Eyes

# 160
[...

chudesna, на мен ми стана интересно какво твориш, може ли да споделиш.  Laughing

welinity, аз вече два пъти ходя в waikiki и нищо не харесвам, даже не съм виждала да има пелени. Трябва пак да отида, че и аз имам един вариант за пелена за изписването, но май ми се иска да е друга.

Ще взема и аз да отида като се оправя на 100% до уайкики да видя к'о има там за бебета нови Simple Smile

И имаш и ти поща.
 Heart Eyes

chudesna и мен ме заинтригува , покажи какво твориш  Blush Heart Eyes

и ти  Heart Eyes

# 161
Добро утро, момичета! Simple Smile Ние вчера бяхме на преглед. Всичко върви добре, 1700 гр. Доки каза, че беба приличала на майка си  Wink
След това минахме да напазарим за бебето всичко, което все още не бяхме купили и сега сме на 90% готови(може би още някоя дрешка ще трябва да се вземе)За изписването поръчах от един сайт много сладурски мадамски неща (по-късно ще ги снимам и ще се похваля)
За спането - не знам как съумявам, но и аз все още спя почти по корем.
Да попитам тези, които вече са раждали - това бельо, което е за еднократна употреба за родилки, удачно ли е според вас за престоя в болницата?

# 162
Добро утро,мамчета! За един ден сте изписали света  Shocked Вчера бях извън София,чудесно беше...грам не съжалявам за последвалите болки в цялото тяло,сдобих се и с два чувала бебешки дрехи от близка приятелка,столче за хранене (едно е,но толкова има жената,пак е помощ,другото пък ще ми го подари някой  hahaha), музикална масичка за игра....и сега от ранни зори,пера ли пера,вече съм решила всичко да ми е готово,че с тия близнаци не се знае-знае ли се... baby_neutral baby_neutral
chudesna,по въпроса с термина,аз имам същите неясноти,по този същият календар (имам си го вкъщи) към днешна дата трябва да съм в последният ден от 28-ма г.с. а според лентичката ми тук в бг.мама съм 27 г.с.+2 дни, при лекарката пак така се водя като в бг.мама  newsm78 и всичко това при положение,че навсякъде съм дала дата на първи ден от последна менструация,а именно 23.07.2014г.  newsm78
 Хайде връщам се да чета,какво сте изписали вчера  Hug

# 163
CHUDESNA сподели моля те с всички нас твоята дарба. Ще ни е интересно Peace

# 164
  • София
Привет от мен и честит петък! Този път нормален - следват го два почивни дни Simple Smile
Снощи имахме среща с бебка, аз от каката нищо не можах да видя, но най-важното е, че всичко е наред. Бебка е 1,600кг. 5 дни назад (заради късна ову), даже каката по същото време е била по-малка Simple Smile Правиха ми и запис на тонове и те са перфектни. Много съм доволна  и щастлива newsm44 Simple Smile Изписа ми желязо за хемоглобина (аз си бях изследвала и  Желязото и ЖСК и си трябва).

Да попитам тези, които вече са раждали - това бельо, което е за еднократна употреба за родилки, удачно ли е според вас за престоя в болницата?
Аз си бях взела еднократни гащи и ми бяха удобни. Имах и нормални, но тези са удачни според мен и сега пак ще си взема.

Общи условия

Активация на акаунт