В момента чета... 36

• 48 940
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Започвам "Деликатност" на Д. Фоенкинос

# 541
Аз продължавам с Устоите.
Прекрасна!   Heart Eyes

Купих си всички исторически романи на Кен Фолет, включително и трилогията 20-ти век. Много, много ми допадат.

# 542
Прочетох "Тайната на Ботичели"- първа среща с Фиорато, много ми хареса. Определено ще се чете още от нея. Аз през цялото време очаквах действието да продължи в настоящето, защото до сега всички подобни книги, които съм чела става така  Mr. Green За първи път чета за Медичите и мисля да потърся още подобна литература.
Сега започнах "Ще бъдеш ли тук" на Гийом Мосю, първа среща с него, засега ми харесва, аз си падам по малко фантастичните неща  Grinning

# 543
Не се разбрахме с "Размишления в катраненото буре", започвам "Пържени зелени домати"  Peace

# 544
  • на североизток от Рая
Прочетох и бях в приказен свят с

Много красива история, с автор, който разказва приказки за големи. Не ми се искаше да идва краят на `приказката`. Едва ли ако не сте чели книгата ще се сетите какъв смисъл се крие в думите "холандска съпруга". Аз бях истински изненадана.  Simple Smile

# 545
  • Benelux / Varna
Нели, заинтригува ме. 

Аз съм с Моъм и "Луна и грош".

# 546
  • Пловдив
Започнах тази

# 547
  • Кърджали
Аз се мъча с "Преследване на дива овца" на Х. Мураками. Хаотична ми е някак, не мога да се концентрирам. Няколко дена я мъча вече, а едва добутах до стотната страница. Ще и дам шанс и през уикенда, но ако не потръгне, я връщам в библиотеката.
И на таблета не ми върви никаква книга, повече препрочитам стари книги...
Ще пробвам и с "Вълка от Уолтстрийт",  тъй и тъй е в къщи...

# 548
Снощи прочетох "Забравените от небето" на Екатерина Томова. Дали защото по рождение съм свързана с Родопа планина, дали защото всяка история на столетниците беше една такава мъдра, дали защото .... Не знам защо, но това е една от книгите, които дълго ще останат в съзнанието ми....

”На умрелия му е много драго да го навестиш, да му поприказваш, да научи туй – онуй. То си е както при живия....”

”- Що ли ми трябваше навремето пор с порът да се женям за тебе, хубаво ми викаше майка, ама кой да я чуе, тиква бех зелена....
... Тиква си беше и карпуза не стана...”

”Децата и викат съборетина, откак си оградиха голяма къща насреща. Направили са ми при тях стаи, по градски наредени и пълни с машинария. Сега светът се напълни с машинария, та людете си имат бол време за мързел. Голями стаи са, хубави, ама мене ме нема в тях. Тука си ми е добре. Децата приказват, че съм ги срамил пред светът с мойта съборетина, ама не е верно. Чиляк се срами с душата си, пък моята съм я опазил здрава и читава, не съм пускал в нея нищо лошо и срамно.”
Когато Родопският драматичен театър направи постановката на Екатерина Томова "Забравените от небето", за мен той се кръсти Родопски театър във водите на родопската душевност. Сякаш моята баба ми говореше, а тя не е жива. Аз съм от Родопите и разбирам диалекта. Много искам да знам, какво мислят тези, който не са от Родопите, дали разбират диалекта, харесват ли книгата.

# 549
  • на североизток от Рая
ябълка, аз четох книгата и нямах проблем с диалекта. Книгата ме омая от първите редове, на един дъх я прочетох, никакви трудности нямах с речта, диалектът е това, което я прави толкова Голяма.
От хубав край си!  Hug

# 550
100 страници преди финала на Копринената буба съм. Имам чувството, че
Скрит текст:
лудия писател сам е пожелал да умре за да си направи реклама. Само не се сещам кой му е помогнал.

Родена съм на същата дата като Робин.  Blush Била съм и в такава връзка като нейната с Матю. Ще се разделят, въпрос на време е, знам го.  bowuu
Кога ще има трета книга на български?

Насъбрах толкова много книги за четене а не ми се чете.  Confused

# 551
Започнах Вечерята, в началото съм, но стилът на автора много ми допада, леко и бързо се чете. Предполагам, че до довечера ще я довърша.

# 552
Прочетох Тайният живот на Вайълет Грант. Като се оплаках, че секса ми идва в повече като описание, те взеха, че спряха  Laughing Радвам се, че не я прекратих там, а си я прочетох. Хареса ми. Не е кой знае какво, не те натоварва, приятна книжка е Simple Smile

Толкова много книги ми се четат, че не знам какво да подхвана, искам да чета няколко наведнъж Grinning

# 553
Аз прочетох "Винаги в същия ден" - Дейвид Никълс. Много ме изненада тази книга. Не бях чела нищо за нея, случайно си я изтеглих на таблета с предварителната нагласа, че е някаква сладка боза. И както винаги, когато нямам големи очаквания, получавам повече, отколкото очаквам. Simple Smile Човешка, топла, без да е захаросана; затрогваща, без да е излишно сантиментална. И не на последно място - с много хубаво чувство за хумор. Впечатлена съм и от финала.

# 554
  • Belgium
Аз прочетох "Винаги в същия ден" - Дейвид Никълс.

Много я харесвам и не се уморявам да я препоръчвам, защото всички в началото си мислят, че е някаква боза тип Никълъс Спаркс. А изобщо не е.

Има и филм.

Общи условия

Активация на акаунт