В момента чета... 36

• 48 548
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
всички в началото си мислят, че е някаква боза тип Никълъс Спаркс. А изобщо не е.
Има и филм.
Точно това очаквах и аз; започнах я с нагласата да я зарежа още на петдесетата страница, а я изгълтах за отрицателно време. Не знаех, че има филм, ще го изгледам задължително, благодаря ти.

# 556
  • Belgium
Това е филмът, да знаеш, че е по-слабичък от книгата: http://www.imdb.com/title/tt1563738/?ref_=nv_sr_1

# 557
Това е филмът, да знаеш, че е по-слабичък от книгата
Обикновено е така, рядко се случва книга и филм да са еднакво силни. Ще изчакам да мине малко време, тогава ще го изгледам.

# 558
ябълка, аз четох книгата и нямах проблем с диалекта. Книгата ме омая от първите редове, на един дъх я прочетох, никакви трудности нямах с речта, диалектът е това, което я прави толкова Голяма.
От хубав край си!  Hug
Дано при всички да е така. Диалекта е част от душевността, прекрасно, че е разбираем.

# 559
Аз прочетох "Винаги в същия ден" - Дейвид Никълс.

Много я харесвам и не се уморявам да я препоръчвам.

И аз мислех да я чета, а и щом я препоръчваш, Лу, значи със сигурност попада в списъка за четене.  Flutter

Аз прочетох "Ще бъдеш ли тук", трогателна история, затрогващ финал. Харесвам Мюсо, ще чета и други книги през тази година.

Започнах "Стръв" на Сомоса със супер голямо желание, прочетох 30-40 страници и реших да я оставя за момент, в който мога да се концентрирам повече върху четенето. Времето не ми достига, много задачи имам напоследък и така ми се губи удоволствието, а имам големи очаквания към тази книга.
Връщам се пак към четенето за университета, моите химии, биологии, фармакологии... но ще продължавам да ви наглеждам, да събирам впечатления, информация и да трупам книги за четене през ваканцията.  Hug

# 560
  • София
Вили, добре си направила със "Стръв". Това е книга, изискваща концентрация. Не е повърхностно четиво за разпускане, напротив. Сериозна и много психологическа. Иска си внимание, за да бъде усетена  Peace

# 561
  • Варна
всички в началото си мислят, че е някаква боза тип Никълъс Спаркс. А изобщо не е.
Има и филм.
Точно това очаквах и аз; започнах я с нагласата да я зарежа още на петдесетата страница, а я изгълтах за отрицателно време. Не знаех, че има филм, ще го изгледам задължително, благодаря ти.

Хехе, силно напомня това - много сладък филм http://www.hbo.bg/movie/%D0%94%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0% … 5%D0%BC%D0%B5_984

В момента съм на "Степния вълк" - прекрасна! Бърка силно в душата, но не и грубо. Съчетанието на философското есе и леко мистичната история ми допадат особено. И въпреки така представен, книгата е по немски земна.

Последна редакция: сб, 21 фев 2015, 18:02 от VG

# 562

Хехе, силно напомня това - много сладък филм http://www.hbo.bg/movie/%D0%94%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0% … 5%D0%BC%D0%B5_984

В момента съм на "Степния вълк" - прекрасна! Бърка силно в душата, но не и грубо. Съчетанието на философското есе и леко мистичната история ми допадат особено. И въпреки така представен, книгата е по немски земна.
Ох, благодаря ти, от одеве ми се върти в главата, но не може да изкристализира този филм Simple Smile

А "Степния вълк" е неповторима.

# 563
# 564
Аз си продължавам със "Сбогуване с Чарлстън" на Александра Рипли. Типично в неин стил е. Харесва ми да чета за американския Юг в началото на ХХ век.

Купих си "Отминали времена" на Кейт Мортън. Някакви мнения за нея? Не съм чела нищо нейно.

# 565
Вили, добре си направила със "Стръв". Това е книга, изискваща концентрация. Не е повърхностно четиво за разпускане, напротив. Сериозна и много психологическа. Иска си внимание, за да бъде усетена  Peace

Точно така я усетих и аз... И макар че страшно много ми се чете, ще трябва да почакам малко. Но е за добро, искам изцяло да се потопя в нея, а не да прочитам 5 страници и да я оставям заради някой учебник Simple Smile

# 566
  • Belgium

Купих си "Отминали времена" на Кейт Мортън. Някакви мнения за нея? Не съм чела нищо нейно.

Всичко издадено на Кейт Мортън на български съм изчела и съм и голяма фенка. Пише увлекателно, не дотежава, умело играе с линията минало/настояще, а атмосферата в книгите и е леко готик с мистичен елемент.

# 567
  • МАРС
И аз съм на Кейт Мортън, вчера започнах Забравената градина.
Някоя друга нейна да похвалите, че ги няма в електронен вариант и се чудя дали да не взема някоя, ако Сиела пуснат промоция за трети март.

# 568
  • София
Аз дочитам на Мортън "Изплъзване от времето", остават ми 30-тина странички и е чудесна  Peace

# 569
След неуспешният ми опит да прочета "Повикът на ангела" на Мюсо и "Физика на тъгата" на Господинов, започнах "Покани ме да вляза" и вече ме е отнесла с бруталността си.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт