В момента чета... 36

• 48 514
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Вярно е, Лу. Аз имам и четирите й романа, но съм чела само два. По същата причина реших да ги разредя във времето, за да не ми досадят, защото пък иначе са много приятни.
Ако не ги събираш като колекция и не планираш купуване, мога да ти дам за прочит "Изплъзване от времето".
Скрит текст:
Сега е в Кали и се възползвам от ситуацията да ти предложа да дойдеш на следващата ни среща и да я получиш лично или пък да ти я пратя по друг начин  Hug.

# 586
  • Belgium
О, Вени, мерси много за предложението  Hug

Само да си припомня дали пък не съм я чела  hahaha

Скрит текст:
За срещата - с удоволствие, само пиши в групата или на лични кога и къде

# 587
В момента, след множество положителни ревюта, чета:

Интересна история. Не помня да съм чела нещо подобно до сега, очаквам да се заплете малко, но съм още в началото.

# 588
Аз приключих
Скрит текст:

Великолепна!

И започнах тази:

И двете ми предстоят.
В момента чета Изгубената дъщеря, в началото съм и нямам мнение още.
Прочетох Вечерята- великолепна книга!

# 589
  • София
Лу, не сме се организирали още, но ще пиша, когато го направим  Peace!

FSS, как смяташ, може ли да се направи някаква аналогия с "Вакантен пост", нали ги коментирахме преди няколко дни и заради това ми е интересно да те попитам.

# 590
Вени, да. Брутално истински са и двете книги.

# 591
  • София
Мда, съгласна! Сега съм сигурна, че с теб ще четем и "Вила с басейн"  Grinning.

# 592
Мда, съгласна! Сега съм сигурна, че с теб ще четем и "Вила с басейн"  Grinning.

О, да със сигурност.
Бих я започнала веднага, но просто не обичам да чета две книги на един автор една след друга. А и ми е време да се запозная с Крис Картър  Grinning.

# 593
  • София
А и ми е време да се запозная с Крис Картър  Grinning.
Смея да твърдя, че ще останеш доволна  Mr. Green.

Аз днес май много пиша и нищо не чета, освен форума. Млъквам вече!

# 594
Никой ли не е чел "Нещата, на които не ни учат в училище"?
Аз я прочетох всъщност, просто ми е любопитно какво мислят другите.

# 595
  • София
Детето иска да му я взема. Какво е впечатлението ти от книгата?

# 596
  • Ямбол
Никой ли не е чел "Нещата, на които не ни учат в училище"?
Аз я прочетох всъщност, просто ми е любопитно какво мислят другите.
И аз се нареждам за отзиви, че и моята дъщеря я пожела.

А иначе аз прочетох "Предателство" от Карин Алвтеген. Препоръчвам, добър психотрилър е. И изобщо тази писателка ми допада много.

Започнах "Човек на име Уве" и нещо не съм много очарована. Ще ѝ дам шанс, че доста я препоръчват и тук, и в ГР.

# 597
На мен ми хареса.  Simple Smile
Надникнах само да видя за какво става въпрос и за какво се вият тези дълги опашки пред книжарниците, а я прочетох на един дъх. Определено на момчето писането му се отдава повече, отколкото играта пред камера.  Laughing
Книжката е малка, чете се леко и приятно, без претенции за някакви литературни, философски или кой знае какви още дълбини. Просто размислите на един млад, съвременен човек за някои неща от "живота, Вселената и всичко останало". Лично негови, без да слага под общ знаменател цялото поколение. Мисълта и речта му текат леко и приятно, с добре премерено чувство за хумор и солидна доза самоирония (на моменти се смях с глас).
Може би затова ми хареса - защото е искрена и непретенциозна. Или защото очаквах челен сблъсък с бездарния напън на поредния графоман. Или просто защото харесвам хората, които умеят да се надсмеят първо над себе си, преди да се прехвърлят на околните.  Simple Smile
Не знам дали децата ви ще я харесат, сигурно. Но не е зле и родителите на тийнейджъри да я прочетат. Не за друго, ами да придобият някаква представа какво вълнува децата им днес.

# 598

Чела съм части от нея в оригинал. Преводът ли куца Rolling Eyes, но не, наред си е, а книгата не ме грабва. В началото съм, да видим нататък дали ще усетя повече идея в нея.

# 599
  • Варна
След едноседмична тежка боба с "Ненагледна моя", най-накрая приключих книгата. Със сигурност е най-слабата на Паланюк,  която ми е попадала и мисля да му дам дълга почивка.

Приготвих си тази, въпреки че имам определени задръжки, миналата година попрекалих с т.нар. young adult literature:

За след това съм запланувала и книгата на Конрад, дъщеря ми не беше никак многословна. Каза само, че е хубава.

Общи условия

Активация на акаунт